Отидете към основна версия

2 251 14

Електрически бус на Amazon се запали (ВИДЕО)

  • rivian-
  • amazon-
  • бусове-
  • доставки

Причината се изяснява

Пожарите свързани електромобили са особен източник на внимание поради развиващата се технология и продължаващите опасения за безопасността. Тази седмица тревожен инцидент, включващ самозапалване на три електрически буса за доставка на Amazon (EDV), произведени от Rivian, в център за изпълнение на поръчки в Хюстън, привлякоха внимание.

Екологичният автопарк за доставки на Amazon, състоящ се от хиляди електромобили Rivian EDV, бързо се разширява в САЩ. Видео от Third Coast Drone показва кадри от инцидента на 1 юли, както първо съобщава Gizmodo. На видеото се вижда огромен паркинг, пълен с EDV, някои от които са свързани със зарядни станции.

Кадрите от дрона показват гъст черен дим, който се издига от един Rivian EDV и бързо поглъща два съседни микробуса. Rivian признава за инцидента и в момента разследва причината за него. За щастие, няма данни за пострадали. "Все още събираме информация", заяви говорител на Rivian пред InsideEVs,.

От Rivian уточняват, че макар да са били засегнати няколко автомобила, пожарът е възникнал от един източник и се е разпространил чрез близост. Освен това те подчертаха, че засегнатото EDV, въпреки че е било включено в мрежата, не се е зареждало активно по това време и високоволтовата батерия не е отговорна за инцидента.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 30 гласа.

Свързани новини