Отидете към основна версия

1 602 8

Как котешка тоалетна и стар чорап помагат в борбата със замъглените прозорци на колата?

  • котешка тоалетна-
  • запотени стъкла-
  • съвети

Пълнителят абсорбира излишната влага в колата добре и прозорците определено няма да се замъглят

С настъпването на по-студено и влажно време много шофьори се сблъскват с един често срещан проблем: замъглени прозорци. В преходния сезон при отворен прозорец в колата ще бъде студено, но при включено отопление, напротив, ще бъде горещо. И не винаги, особено при по-старите коли, климатикът помага със запотените стъкла.

Именно за тези цели опитни шофьори купуват пълнители, предназначени за... котешка тоалетна. Една опаковка е достатъчна, но е задължително да се даде предпочитание на т.нар. силикагел, а не на дървесен пълнител. Силикагелът е изсушен гел от силициева киселина. Той представлява хидросорбент под формата на сиви, бели или безцветни гранули.

Този пълнител трябва да се постави в платнена торбичка или в чорап. И поставете две или още по-добре три от тези торбички в салона на колата. Разбира се, по-добре е да ги поставите под седалките или в джобовете на вратите, защото интериор с чорапи на арматурното табло няма да е много представителна гледка.

Пълнителят абсорбира излишната влага в колата добре и прозорците определено няма да се замъглят. Интересното е, че килограм пълнител може да абсорбира до половин литър вода при директен контакт. Но и вариантът с чорапите става. До 80% от влагата ще бъде отстранена и ще можете да шофирате, без да включвате парно, климатик или да отваряте прозорци. Вътрешността на автомобила ще стане по-суха и като бонус ще изчезнат неприятните миризми.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини