Отидете към основна версия

2 699 21

Орхан Исмаилов пред ФАКТИ: Моментът е подходящ Радев да излезе на политическата сцена при евентуални избори (ВИДЕО)

  • орхан исмаилов-
  • румен радев-
  • нови избори-
  • политическа сцена

Борисов много добре осъзнава, че тежестта, която има Пеевски, в ДПС, това ще намали на половина неговата тежест като народни представители, коментира бившият заместник-министър на отбраната

Снимка: ФАКТИ

Това, което и аз чух на консултациите при президента, Костадин Костадинов, поиска КСНС да бъде свикан и представете си за какво: За избора на патриарх. Аз не виждам никаква логика, тъй като по Конституция религиите са извън държавата. Ако се върнем назад във времето, аз като член на комисията и заместник- председател по досиетата, още тогава си спомням, членовете на Светия синод, които проверявахме, някъде около 75-80 процента, 2/3 бяха с принадлежност към ДС и бившите тайни служби на комунистическия режим. Тъй, че утре- други ден ДПС може да поиска свикване на КСНС за избор на главен мюфтия. За мен това са несъстоятелни неща. Може би по някакъв начин търсят друга ниша, с която да влязат в сърцата на миряните в България.
Това коментира в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова Орхан Исмаилов, бивш заместник-министър на отбраната и лидер на партия "Свобода и достойнство". Ето и още от неговите разсъждения:
Това, което в момента се получава, тази политическа рулетка, на какво се дължи? Това са личностните взаимоотношения. Защо ДПС не е достатъчна дори за Борисов за кабинет. Лидерът на ГЕРБ чухме да казва, че ще предложи кабинет на малцинството. Това означава, че той не иска да официализира дори с ДПС тази сглобка или тази некоалиция. И каквото и да било то. Защо? Защото Борисов много добре осъзнава, че тежестта, която има Пеевски, в ДП, това ще намали на половина неговата тежест като народни представители.
Ролята на Консултативния съвет за национална сигурност е значима тогава, когато има споделена отговорност и когато президентът може да лидира този процес. В момента ни е виждаме, че той не иска да лидира този процес, защото имам усещането, че той няма доверие в тези политически сили, които са в парламента.
Смятам, че моментът е подходящ Радев да излезе на политическата сцена при евентуални избори, понеже има и добри възможности. Нека да покаже дали българският народ ще го подкрепи, за да избави страната ни от тази политическа криза. Президентът Радев е втори мандат, придоби политически опит, наблюдава процесите. Нека не забравяме, че той няколко пъти, преди да променят Конституцията, той управляваше държавата с негови представители в изпълнителната власт- служебните кабинети. В момента дори и това, което се опитаха да направят, го направиха не както трябва. В последните години в парламента нивото става все по-ниско и по-ниско. Нямаме компетентни експерти, представители. В момента какво направихме? Да се благодарим на Димитър Главчев, че той прие да е служебен премиер. Че ако не беше приел може би в момента нямаше да имаме министър- председател. Едни си подадоха оставката, други седяха по скутове, трети си подадоха оставките и тръгнаха за Брюксел.
Още от анализа на Орхан Исмаилов за ставащото в родната политика- във Видеото

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини