Last news in Fakti

8 Декември, 2022 15:51 3 556 38

Петър Клисаров пред ФАКТИ: Еврото може да стане инструмент за налагане на политики срещу интересите на хората (ВИДЕО)

  • петър-
  • клисаров-
  • пряка демокрация-
  • румен радев-
  • президент-
  • избори

Румен Радев 2 месеца не връчва мандат, за да се прави правителство, а това е нечувано безобразие, казва той

Петър Клисаров пред ФАКТИ: Еврото може да стане инструмент за налагане на политики срещу интересите на хората (ВИДЕО) - 1

България не е готова да влезе в еврозоната. Еврото може да стане инструмент за налагане на политики срещу интересите на народа. Токова нещо става и виждаме в Унгария, примерно. „Възраждане“ заговориха за референдум за влизането в еврозоната, но поставиха условие да контролират процеса. Хора, които не искат да се обвързват с партиите, казаха, че не могат да се обвържат с такова нещо. България е приела да влезе в еврозоната, но нямаме срок кога. Според нас е по-добре да се отложи влизането в еврозоната с 10 години. Икономическите прогнози се правят за 1,3 и 5 години. Умножете по две – става 10. А и това е разумен срок, защото имаше тези и с 40 години да го отложим, но няма как ние сега да решаваме от името на внуците ни. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Петър Клисаров, лидер на партия „Пряка демокрация“.

Според него е добре хората да отидат до урните при референдум и да кажат какво мислят.

„Чуваме, че президентът казва, че влизането вече е решено. Асен Василев като служебен министър подписа влизането ни в чакалнята на еврозоната, но без да пита никого. Има едно облъчване и хората не вярват на институциите, защото са манипулирани. Друго е какво ще случи с хората при влизането, защото те ще обеднеят. Възможно е да стане, примерно, хората да нямат пари, влизаме в криза и излизат и просто свалят правителството, а това ще е добре за ЕС и така Съюзът може да влияе“, добави Клисаров.

Попитан какво ще се случи с фискалния резерв, ако и когато влезем в еврозоната, той каза, че ще стане това, което всички управляващи искат – парите ще се раздават на близки фирми, за да се получат обратно подкупи.

„Проблемите какви са? Румен Радев 2 месеца не връчва мандат, за да се прави правителство, а това е нечувано безобразие. Радев ходи на срещи, които не са негова работа. Взима решения, които не са негова работа. При предишния президент, който също за нищо не ставаше, поне имаше групи около него от различни експерти и ги слушаше. Сега президентът държи експертите настрани, не слуша никого, решава сам и това е безобразие. Питам. Хората избирали ли са Радев 2 години да ги управлява? В момента няма лидери в партиите. Бърз пример с Англия. Премиерът Риши Сунак също няма общ език с хората от Англия. Първо казва, че има 40 млрд. лири дупка в бюджета, а на другия ден казва, че ще дадат 40 млрд. лири на Украйна. Какво е това? И в Англия няма лидер. У нас е същото“, каза той.

Петър Клисаров е на мнение, че избори през 3-4 месеца е нещо нормално в демокрацията. „Ще мине поредица от избори и ще се изчистят нещата. Ще дойдат нови хора, млади хора и ще се подредят нещата“, добави лидерът на партия „Пряка демокрация“.

Според него темата за Шенген запълва медиите, но не е толкова важна. "Да погледнем реално. Пътуват ли Българите без проблем и само с личната си карта в Европа? Пътуват. Ще се отрази ли по-добре на транспортния бизнес Шенген? Да, ще се отрази и ще се минава по-бързо. Но същото може да се постигне и ако имаме едно правителство, което си върши работата както трябва. То също може да направи така, че камионите да минават за 15-20 минути през границите и това няма да е проблем. Реално влизането ни в Шенген е станало, но още има контрол. Аз разбирам държавите, които ни „спъват“, защото става въпрос за едно негласно разбиране между европейските лидери на „добрия“ и „лошия“ полицай. Основното мнение на страните е това, че не трябва да ни допускат, защото имаме корумпирано правителство и не се справяме технически достатъчно добре“, каза още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    27 77 Отговор
    Поредния платен неизвестник.Български лев реално няма от 23 години.Просто има евро което в България формално се нарича лев.Кото разбира малко от финанси му е ясно.Който не по добре да не се излага катоко Копейкин и Ганчо Цончев

    Коментиран от #5, #18

  • 2 Бибитко

    71 20 Отговор
    Лошото е, че нашите политици-кратунковци не се вслушват в мнението на обективни и независими специалисти по световна икономика като професор Стив Ханке например. Еврото е измислена валута, която служи на големите банки в евросъюза да ограбват гражданите и да налагат високи лихви по кредитите. Ако приемем еврото, тук банките ще следват стриктно тази пагубна политика, която ще води към нисък икономически ръст, висока инфлация и бедност.

    Коментиран от #13

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    68 21 Отговор
    НЕ на ЕВРОТО имаме си БЪЛГАРСКИ ЛЕВ
  • 4 Тома

    56 13 Отговор
    Ето един умен мъж.
  • 5 мммда

    59 12 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    Баце първо левът е обвързан с марката,от конвертирането на марката към еврото му остана тази тежест 1,95. Плюс това обвръзването с курса на еврото е едно, а поемането на евровия дълг който е няколко (-)трилиона натрупан от запада през последните 20 години е съвсем друго.
    Като заменим еврото с лева ставаме автоматично участници във този умопомрачителен дълг, който западът е похарчил. Преди около месец швабите си продадоха част от пристанището и веднага след това Шолц отиде да се моли на китайците за кредит.
  • 6 мани мани

    10 62 Отговор
    искам евро! скапаните лъое си ги дръжте в печката!

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 7 мани мани

    11 56 Отговор
    платените тролове, клакьори, пишман предприемачи/крадци на държавна собственост като тоя цървул и пишман икономисти кат григор сарийски, покойният каролев са подплатени от дс, копейкин, дпс, бсп, крупни капиталисти, заграбили заводите ни, печелейки сега долари, евра, паундове - те не искат ние да получаваме евра! искат само те да лапат валута, да превалутират и уможават х2 и да ни хвърлят кирливия лев ... и ако може стотици единици от кирливия лев ... те дори не искат да са хиляда единици или хиляди ... стойте си тогава прости и бедни! мойте парици са в $$$ €€€ крипто ... пък вие си дръжте в лв. и си стойте бедни! на тоя парите му са в $ - да ва светна! гастербайтерите, хайде цъкайте ми минусчета :) кеф ви е да умножавате х2 ,нали? това скоро ще свърши и ще разберете икономикса как работи :) за ся сте си добре :) умножавайте, радвайте се! жалко, че сте много, а и клакьорите мно и такива като мен ще тря се радват на кирташкия проскубан лъв га превалутирам, за да си купя за ядене, пиене, данъци и такси да плащам :)
  • 8 Прав е

    57 9 Отговор
    Еврото е ......срещу интересите на хората
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мммда

    43 7 Отговор

    До коментар #6 от "мани мани":

    Преди това няма да е лошо да поискаш повешение на чистата заплата поне до 3000лв., че още първата година, ще заревеш като започнеш да заплащаш всичко по пазарните тарифи.

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Нашите политици много добре

    58 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бибитко":

    Знаят какъв хомот е еврото и съвсем осъзнато искат да ни го нахлузят, защото служат не на нас, а на чужди интереси! Не изтребим ли чуждите агенти, не можем да се оправим!
  • 14 Жечо

    57 7 Отговор
    Хаха, приемете ли еврото в България, 80% от хората са довиждане! Казвам го като човек, който беше в Италия , когато го приеха.Редовите италианци масово обедняха и до днес плачат за лирата. А къде е Италия, къде е България!
  • 15 Само питам

    8 48 Отговор
    Защо всички проруски и3 р0ди са против еврото?

    Коментиран от #27

  • 16 мани мани

    7 21 Отговор

    До коментар #10 от "мммда":

    повЕшение :) ща повЕша до началник на клозетната ми чиния ... търкай ги там на запад и идвай тук да умножаваш по две :) радвай се, мисли си, че си богат в лв. ... на другите тикви не моа отговоря - тръкнати са с аутомод :)
  • 17 Гофрен

    42 7 Отговор
    Еврото ще е краят на българският народ!
  • 18 ежко

    36 4 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    Щом е все едно,защо се натискате за приемането му?!?
  • 19 Бай Гън

    40 5 Отговор
    Ако не слушкаш ти спират транзакциите в евро от ЕЦБ и почваш да слушкаш бате! Туй е целта+ източването на валутният ни резерв за погасяване на кредитите на държавите в еврозоната.
  • 20 Флипп

    24 6 Отговор
    Цялата соросойдна сган храчи по мръсния лев, много материал има за трудовите лагери
  • 21 Радон Керанов

    7 25 Отговор
    Прислужник на руски интереси! Просто пуглерист! Безсмислено е да се коментират изказвания на такива екземпляри!
  • 22 Петър Клисаров!! 90%от Народа не желае

    28 5 Отговор
    Нито Евро нито Шанген!!! Тези, с милионите и милиардите в Овшорките са

    Ревнали за, Шанген и Еврозоната!! България е на Народа. а не на някое Временно правителство за няколко месеца, събрани от кол и въже!! Недоразумения!!

    Коментиран от #30

  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 15 Отговор
    Русия няма нужда да ни бомбардира, достатъчно е, че активира своите "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските агентурни "спящи клетки", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....
    Австрия и Нидерландия скоро няма да пуснат "Троянския кон" в крепостта ЕС.
  • 24 чиче

    16 5 Отговор
    няма държава а искаме еврото
  • 25 нннн

    20 4 Отговор
    Според все още действащия договор трябва да го приемем еврото все някога, но засега да го отложим, ама не за след 10 години, а за ... друг път.
  • 26 Жозеф

    6 11 Отговор
    Кой по-точно е петър клисаров?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 2 пъти по 10 години

    8 3 Отговор
    И от еврозони папер няма са остане
  • 29 Айде бе...

    3 1 Отговор
    Че той и лева може да изпълнява същата функция и досега не са пропуснали възможностите му.
  • 30 това от мен да го знаеш

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Петър Клисаров!! 90%от Народа не желае":

    Тиая за които говориш са от десетилетия в Еврозоната и не само те, а целия им род! Нещастниците са тези, които хем са на пангара, нем много им знае човката!
  • 31 Мишки Болшевишки

    3 5 Отговор
    Като такива като този акънлия не ни приеха и в шенген
  • 32 Сесесере

    4 4 Отговор
    Само русофилнята се държи с нокти и зъби за лева! А той от 20 години бил вързан за еврото!
  • 33 Ха ха ха

    4 3 Отговор
    Пак болшевишки фейкове на разни платени аналлизаторчета
  • 34 хайде баста

    3 1 Отговор
    Стига с тия комуноидни непотребници , евтино платени , припяващи на московска балалайка разни бръщолевения .
  • 35 Гравицапа

    2 2 Отговор
    Много точен коментар.
    Браво на Клисаров!
  • 36 колй го слуша

    2 0 Отговор
    Как пък никога не свършват платените фейкове от разни псевдоанализаторчета .
  • 37 Никакво Евро!! Референдум казва Народа!!

    4 1 Отговор
    Крадците на, Прехода искат да си върнат Краденето от Овшорките, да го представят, като чужди инвестиции и да си Исперат парите!! Крадците с милионите и милиардите напъват за Еврото!! След Швеция, Дания, Чехия, Унгария, Румъния, Хърватия и тогава ще помислим!! Не на Еврето!!! Не на Крадците на милиони и милиарди надиплени в Овшорките!!
  • 38 Платените Агитатори за Еврото напъват,

    2 0 Отговор
    За да бъде Лъган Народа!!? Не на Еврото!!ние сме имали само Фирмално ЛЕВ?????Лъжци та Лъжци????? Начело с Държавата!?