25 Юни, 2024 16:24 2 697 21

Орхан Исмаилов пред ФАКТИ: Моментът е подходящ Радев да излезе на политическата сцена при евентуални избори (ВИДЕО)

  • орхан исмаилов-
  • румен радев-
  • нови избори-
  • политическа сцена

Борисов много добре осъзнава, че тежестта, която има Пеевски, в ДПС, това ще намали на половина неговата тежест като народни представители, коментира бившият заместник-министър на отбраната

Орхан Исмаилов пред ФАКТИ: Моментът е подходящ Радев да излезе на политическата сцена при евентуални избори (ВИДЕО) - 1
Снимка: ФАКТИ

Това, което и аз чух на консултациите при президента, Костадин Костадинов, поиска КСНС да бъде свикан и представете си за какво: За избора на патриарх. Аз не виждам никаква логика, тъй като по Конституция религиите са извън държавата. Ако се върнем назад във времето, аз като член на комисията и заместник- председател по досиетата, още тогава си спомням, членовете на Светия синод, които проверявахме, някъде около 75-80 процента, 2/3 бяха с принадлежност към ДС и бившите тайни служби на комунистическия режим. Тъй, че утре- други ден ДПС може да поиска свикване на КСНС за избор на главен мюфтия. За мен това са несъстоятелни неща. Може би по някакъв начин търсят друга ниша, с която да влязат в сърцата на миряните в България.
Това коментира в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова Орхан Исмаилов, бивш заместник-министър на отбраната и лидер на партия "Свобода и достойнство". Ето и още от неговите разсъждения:
Това, което в момента се получава, тази политическа рулетка, на какво се дължи? Това са личностните взаимоотношения. Защо ДПС не е достатъчна дори за Борисов за кабинет. Лидерът на ГЕРБ чухме да казва, че ще предложи кабинет на малцинството. Това означава, че той не иска да официализира дори с ДПС тази сглобка или тази некоалиция. И каквото и да било то. Защо? Защото Борисов много добре осъзнава, че тежестта, която има Пеевски, в ДП, това ще намали на половина неговата тежест като народни представители.
Ролята на Консултативния съвет за национална сигурност е значима тогава, когато има споделена отговорност и когато президентът може да лидира този процес. В момента ни е виждаме, че той не иска да лидира този процес, защото имам усещането, че той няма доверие в тези политически сили, които са в парламента.
Смятам, че моментът е подходящ Радев да излезе на политическата сцена при евентуални избори, понеже има и добри възможности. Нека да покаже дали българският народ ще го подкрепи, за да избави страната ни от тази политическа криза. Президентът Радев е втори мандат, придоби политически опит, наблюдава процесите. Нека не забравяме, че той няколко пъти, преди да променят Конституцията, той управляваше държавата с негови представители в изпълнителната власт- служебните кабинети. В момента дори и това, което се опитаха да направят, го направиха не както трябва. В последните години в парламента нивото става все по-ниско и по-ниско. Нямаме компетентни експерти, представители. В момента какво направихме? Да се благодарим на Димитър Главчев, че той прие да е служебен премиер. Че ако не беше приел може би в момента нямаше да имаме министър- председател. Едни си подадоха оставката, други седяха по скутове, трети си подадоха оставките и тръгнаха за Брюксел.
Още от анализа на Орхан Исмаилов за ставащото в родната политика- във Видеото


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    13 17 Отговор
    Радев не е фактор откакто се разкри като рашист. Ако създаде партия само ще вземе от гласовете на Възраждане, БСП и Величие. Рашистите в България са твърдо 25% - доказано на изборите през последните 2 години. Как са разпределени по формации няма значение - пак си остават 1/4 и са навряни в ъгъла.
  • 2 ИНЖ1

    10 14 Отговор
    РР е провал и като командващ ВВС(приземи авиацията ни), и като президент(резили Бг и играе по гайдата на Москва). Сега какъв ще го играе???

    Коментиран от #3

  • 3 ИНЖ2

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИНЖ1":

    Ти подписа ли петицията на Славов за нов избирателен закон?
  • 4 Абе тоя

    7 14 Отговор
    Радев взе втори мандат защото Промяната го подкрепи, а тогава те бяха първа политическа сила. Войната не беше започнала и хората не знаеха, че Путин го държи на каишка. Ако изборите бяха през следващата година той щеше да загуби и вече щяхме да сме забравили за него. Така или иначе този момент ще дойде след две години и половина, когато мандатът му изтича.

    Коментиран от #18

  • 5 Край

    12 1 Отговор
    Тия “експерти” така и не разбраха че хората вече от спасители и проекти не се вълнуват. Никой няма вече да им ходи на измислените имитации на избори. Истинските избори са мажоритарни в 2 тура. Само такива избори могат да разчистят политиката от мръсотията нс прехода.
  • 6 радев ще преценя

    6 6 Отговор
    положението , а не сульо и пульо от враждебна нам страна !
  • 7 ЧИБА НА РАЗНИ ТУРЦИ И ПРЕДАТЕЛИ ОТ

    8 5 Отговор
    НАШИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ !
  • 8 АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПАРТИЯТА

    2 8 Отговор
    НА БРЕНДО - ТЕ ЩЕ ДАВАТ БЕЗПЛАТНО БЕЛО И КРИСТАЛИ !
  • 9 ...

    1 3 Отговор
    За орхан бихме си дали гласа. Не ги подценявайте, свърши времето на някои си. На запад никой не ви гледаиндийците са едни от най възпитаните и са приятели с нашите близки. Орханчо, те комунистите бяха с герб, сега ги слушам кви ги къдрят за Радев. Децата им са болни. Да не дава бог никому. Всеки сам не се ли оправи го чака отвъдното. Тях не ги мислете Орхан. Да му мисли народа. Всеки се е заключил по домовете си и не смеят да се обадят и по телефона, заради пари, те си знаят, много са кахърни хората, и богати и бедни Орханчо. Дай боже вие, вашето поколение, но не виждам изход с тия войни по света, а и младите се оплакват, от главоболие, и от войни казва в пощата колежката й. Където падне огъня там гори. Молете се за здраве младите.
  • 10 Бамбука

    4 6 Отговор
    След, като за ДПС гласуват българските граждани, защо да не бъдат официално във властта ? Били етническа партия ? Няма такова животно "етническа " партия. Кой дели българските граждани на "етнически" чисти и на други ? Това е бягане от главното, а то е какво ще направят политиците за България ? Всичките те са длъжници на народа. Какво ще направи и президента , ако се кандидатира за България ? Ще основе своя партия и ......., като всички други. Отново и пак, партии без програма за развитието на България, но някак си по-нова ? Същата плява. Преди вдигна единия си юмрук, утре и двата ли ще вдигне ? И какво ново ? Че, той Борисов,,колко менискуса скъса под подобни лакардии ? Другите и те не са по-назад - ИТН, БСП, Възраждане .....Пълен отврат.
  • 11 Гражданин

    1 1 Отговор
    Насила кара ли ви някой да купувате дрога. Работих с един младеж преди 15 г, лоша работа, криеше в работно време и идваше на работа с чоропогащника на майка си. Избирай, с тия стинки в Бг, тя била скъпа тая чума, дрогата. Да не дава бог, милицията полицията ги знаеха и лежаха преди 10 г пред входа надрусани. Всичко умря, младо по на 18 г. Сега пият бира, дрога дали имат пари. Да ви съветват родителите, но милите пребити от работа, но няма наркомани, в други градове има, викат буйстват момче напред момиче след него, един ден сутринта младото момиче го съжалих, дрогирана беше, красиво младо момиче в дълбоката провинция.
  • 12 Анонимен

    3 6 Отговор
    Турчина държи за морала и наш близък, нищо, че е с кръст на ръката по живково, ходеше с българка и жена и той мюсюлман. Ние харесване турците, заради морала. А и от помаците има много стойностни хора, както от ромите. Много националисти има и е разбираемо, те деца им са в Бг, навън не са ходили, живяли или по телефона от запад. Там хората не се делят. И те са хора, и те страдат, и те си погребаха родителите си и минавайки ми става тъжно за тях. Отивам преди години в село на майка ми, ореха не обран, не се краде и моят, бравост, честни хора. Промениха се 1984,а то не може да се опише, давай зелен пашипорт и нямам, слазяй, а не на спирка, сбяг до коляно, но си ходех да си видя единият родител и много неща с очите, но не са за писане. Удват от турция и веднага, изкарват по нещо, бонбон, някои плачат за Бг младините си, но по рядко идват старите, но идват през лятото. Турците не ядат хора, но има крайни българи, и по тия дни, едно българско село не продавали на турци къщи, а като ги видят, двуличие, подмазване, а не бива. Както те мен не могат да променят, така и аз. На запад имаме роднини в белгия германия великоритания, усмихнат и добролюбив народ, говорят си с наши роми българите.
  • 13 може да излезе

    0 0 Отговор
    само ако оцени потенциала на "Герой Геро".
  • 14 Да бе

    7 4 Отговор
    И какво може да предложи Радев, че сега е момента... На хората им е ясно,че спасителите свършиха и искат да видят някакви дела, иначе за постове желаещи бол
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Орхан!! И двамата имат почти еднаква

    6 1 Отговор
    Тежест, някъде към 140кг!!И двамата са крадци и мафиоти! Няма голяма разлика между тях!? И двамата са Наглеци!!
  • 17 Опа

    2 0 Отговор
    Как бе, нали е президент, от сутрин до вечер ясновидци.
  • 18 Едеее

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Абе тоя":

    Мани втория кажи за първия с колко гласа стана президент.
  • 19 я по сериозно

    5 2 Отговор
    И като излезе какво? Досега с два президентски мандата нищо не направи, а сега изведнъж ще стане съвсем различен и ще започне да прави нещо за населението, а не за себе си и за Путин.
  • 20 Абсурдистан

    4 1 Отговор
    Чорапът меко казано не ми е любимец, но днес показа на копейкин, че не става за нищо, нито да прави коалиции, нито да се меси в църковните дела!
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 2 Отговор
    РАДЕФ СЕ СТРАХУВА ДА ИZЛЕZE НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА ................ ЗАТОВА "ПРОЕКТИРА" НОВИ ПАРТИЙ , КАТО .................. ИМА ТАКЪВ НАРОД , ВЪZXOД , ВЪZPAЖДАНЕ , ВЕЛИЧИЕ (ВСИЧКИТЕ ВОЕННИ И ФАШИСТИ) ............. ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове