Last news in Fakti

24 Януари, 2023 15:52 2 407 17

Калоян Паргов пред ФАКТИ: Дивиденти за БСП от третия мандат не могат да се извлекат (ВИДЕО)

  • калоян-
  • паргов-
  • бсп-
  • трети мандат-
  • румен радев-
  • дпс-
  • герб-
  • борисов

Днес е поредният тъжен ден за българската демокрация, защото 48-то НС отива в историята след 4 месеца работа, казва социалистът

Калоян Паргов пред ФАКТИ: Дивиденти за БСП от третия мандат не могат да се извлекат (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Днес е поредният тъжен ден за българската демокрация, защото 48-то НС отива в историята след 4 месеца работа. Дивиденти за БСП от третия мандат не могат да се извлекат. Всички партии, които са в парламента, са поставени в ситуация на „цунг-цванг“ (б.р. – нямаш правилен ход в шахмата). Две са линиите, които са поставени – едната е крайната евроатлантическа линия, а другата е крайната проруска, русофилска линия. Има и една „златна среда“, която отчита и едната, и другата страна на тези два рубежа. В случая по-вероятното беше този парламент, предвид преобладаващата евроатлантическа линия, която видяхме с тематичните гласувания, да формира едно правителство. Основният представител на тази крайна русофилска линия – „Възраждане“, е в изолация и няма с кого да си партнира. В „златната среда“ имаше две партии. Едната е БСП, която все пак има позиция, но не крайна и бе свързана със снабдяването на Украйна официално с оръжие, а другата партия бе „Български възход“. След това Румен Радев избра на БСП да връчи мандата. Чух от ръководството на БСП, че това е един вид извинение за някакви хиляди уволнения, но едва ли това е целял президентът. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ социалистът Калоян Паргов, който е член на НС на БСП.

Попитан за организираната от БСП лидерска, той каза, че тя е била съобщена още преди Националния съвет на БСП да даде мандат за такова действие.

„Иначе казваме, че имаме колективни органи, които взимат решения, а накрая става така, че някой е взел решение, което се подпечатва като с гумен печат от този Национален съвет. Но това е тема на вътрешнопартиен разговор. В крайна сметка ръководството предложи и Националният съвет даде мандат за среща, на която да бъдат поканени всички партии. Странно е, че доскорошните партньори не дойдоха. Дойдоха по-скоро партиите, които ги наричаме партии на статуквото, и „Български възход“. Партията на Стефан Янев показва прекалено голяма диалогичност и гъвкавост, което се надявам да не им изиграе лоша шега за следващите избори. Иначе какво се случва на политическата сцена. Борисов се завръща!? Не, Борисов търси спасение за себе си. „Демократична България“ вече се поизчерпват. Случаят „Нексо“ някак показа друго. А именно, че работиш за честност и прозрачност, а в следващия момент да имаш такъв казус. В ДПС също текат процеси. Появяват се нови партии. Стефан Янев дали ще влезе пак в парламента… ИТН видяхме какво става. Референдумът им също е проява за поява на политическата сцена“, каза още Паргов.

Социалистът също така смята, че програмата на БСП е от 2008 година и явно има нужда от обновление. Той очаква да има нова концепция на конгреса на БСП през февруари.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 12340

    7 1 Отговор
    "... Попитан за организираната от БСП лидерска, той каза, че тя е била съобщена още преди Националния съвет на БСП да даде мандат за такова действие.

    „Иначе казваме, че имаме колективни органи, които взимат решения, а накрая става така, че някой е взел решение, което се подпечатва като с гумен печат от този Национален съвет..... ".....
    ... На който, тоЪ е член!
    Там мълчи, по медиите лае!
  • 5 🇧🇬🇪🇺💯

    5 0 Отговор
    Калоянчо отвори прозорецът и изреви ве човек, изреви с пълно гърло, :)
    ❗️Не Издържам Повече, Не Издържам❗️спомени там БКП/БСП Корнелата там който обичаш спомени, ще ти олекне ве човек, нов човек ще се почувстваш, нал тъй❓
  • 6 Пази Боже

    8 2 Отговор
    Шофьорът на яне янев има интелектуално ниво на люлински сергиджия. И вид на такъв.
  • 7 сос

    10 1 Отговор
    Този е креатура на ГЕРБ в СОС. Всичко си гласува с тях от години.
  • 8 БСП на Бунището

    8 2 Отговор
    Големия бизнесмен търси Дивиденти и какво вложи,за да имаш Дивиденти - спряхте оръжие за износ за Един милиард лева на фирмите,заклехте се ,че нито един патрон не изпращате,а накрая Дивидента ви бил износа на боеприпаси за Украйна....Голям смях..И един ден, на Бунището на Историята ,гнусната ви Комунистическа партия,ще положи тленни останки,за винаги!!!!
  • 9 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    4 3 Отговор
    Ало БСП-арите свършват "дивидентите" от политиката за вас, Копейкин ви открадна голяма част от "червените акции". Скоро БСП ще се борите за прескачане на бариерата за влизане в парламента.
  • 10 Красимир Петров

    3 6 Отговор
    След поредните избори ГЕРБ-ДПС-БСП ще се гушнат

    Коментиран от #14

  • 11 ЛИЛИ

    5 1 Отговор
    Паргов, остава да отидеш на гости на Ризова, а още по-коварно е да гостуваш на Кулезич , както го направи Божанков! Смешници, предатели , богати изменници продали се за лари , но нищо добро не ви чака!
  • 12 БСП си вкара автогол

    2 3 Отговор
    Потвърждавайки, че биха управлявали с ГЕРБ и ДПС. Което като цяло го правят и в момента, в някои общини ... но го потвърдиха явно. Т.е. БСП е абсолютно безпринципна партия готова да управлява с престъпниците от ГЕРБ.
  • 13 няматсрам

    1 2 Отговор
    Бесепето се е справила и с други предатели. Кучето на герберите не знае спирка!
  • 14 Власт на партиите и да управляват

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Красимир Петров":

    ГЕРБ-СДС, БСП, ДПС и БВ.
  • 15 Учител

    0 0 Отговор
    Днес е поредният хубав ден за народа! Поредните некадърни, лицемерни, алчни лапачи ще си отидат!
  • 16 надарена кака

    0 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 17 Е ДА!

    1 0 Отговор
    няма девиденти за фирмите на паргови лошо