Отидете към основна версия

1 640 5

Г-7: Асад не е част от решението в Сирия (СНИМКИ)

  • г-7-
  • сирия-
  • башар асад-
  • италия

Между страните от Г-7 няма консенсус за налагане на нови санкции срещу Русия

Снимки: БТА/АР

Външните министри на страните от Г-7 са единодушни, че не може да се намери решение на конфликта в Сирия, докато президентът Башар Асад е на власт. Това заяви френският външен министър Жан-Марк Еро на срещата на високо равнище в италианския град Лука, предаде "Ройтерс".

Всички участници на срещата, в която участваха също Турция и няколко арабски страни (Катар, Йордания, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия) подчертаха, че "няма възможно бъдеще за Сирия с Башар Асад", заяви Еро пред медиите.

"Това не е агресивна позиция срещу Русия, а по-скоро протегната ръка при ясна позиция", добави той. "Стига вече. Трябва да прекратим лицемерието и да се върнем към политическия процес", подчерта .
първият дипломат на Париж.

"Казваме на руснаците: възползвайте се от тази възможност да се дистанцирате от ужаса на режима на Башар Асад и най-накрая да покажете искрено, че искате мир", заяви още френският първи дипломат, цитиран от "Ройтерс".

Ракетният удар на САЩ срещу сирийска военновъздушна база създаде кратковременна възможност за прекратяване на конфликта, добави Еро.

Той заяви, че въпросът за допълнителни санкции почти не е бил обсъждан на срещата.

Между страните от Г-7 няма консенсус за налагане на нови санкции срещу Русия заради подкрепата й за сирийския президент, заяви италианският външен министър Анджелино Алфано, цитиран от "Ройтерс".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: