Last news in Fakti

11 Април, 2017 16:11 23 164 55

Путин: Американците готвят провокация в Сирия

  • владимир путин-
  • русия-
  • сащ-
  • провокация-
  • химическо оръжие-
  • дамаск-
  • президент-
  • сирия

Напрежение до червено в Сирия

Путин: Американците готвят провокация в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин заяви, че службите имат разузнавателна информация за готвена провокация от страна на Съединените американски щати.

Държавният глава заяви, че американците планират да ударят Дамаск, използвайки химически оръжия. По този начин ще изглежда, че атаката е извършена от сирийските правителствени сили.

Според руския президент американците ще извършат химическа атака, за да насочат вниманието към режима на Башар Асад.

Шокиращите разкрития идват на фона на повишеното напрежение в Сирия. Режимът на Асад беше обвинен, че е използвал химически оръжия срещу цивилно население.

По-късно американските въоръжени сили извършиха атаки с ракети „Томахоук“ срещу сирийска военна база, унищожавайки част от авиационния им боен капацитет.

На срещата на върха на Г-7 в Италия външните министри на страните-членки на групата обявиха, че не може да се намери решение на сирийския конфликт, докато на власт е Башар Асад.

По-рано днес турският външен министър Мевлют Чавушоглу предупреди, че режимът на Башар Асад все още разполага с химическо оръжие, което може да използва и срещу цивилно население. Дипломатът сподели по време на срещата на Г-7 в италианския град Лука, че международната общност трябва да бъде твърда спрямо Асад и да не му позволи повторното използване на химически оръжия.

Британският външен министър Борис Джонсън пък заяви, че е възможно да се наложат нови санкции срещу руски военни офицери заради подкрепата им за сирийското правителство. Към момента обаче няма единомислие по този въпрос от всяка една страна от Г-7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rrrrrr

    32 78 Отговор
    huilo,pak laje i maje...
  • 2 Великий могущий советский союз

    139 38 Отговор
    разкажи им играта на тия тъпи и нагли кравари!

    Коментиран от #11

  • 3 Геро

    56 14 Отговор
    Речено.
    Сега остава, руснаците да инсценират атаката от страна на американците (американците все пак досега там не са ползвали хим. оръжия) и ето ти повод да се хванат за гушите.
    Седим май на първият ред в тъпо кино.

    Коментиран от #40

  • 4 далеко

    42 14 Отговор
    Какво ли вещае този поглед?Ще се разбере скоро и истината ще възцари.

    Коментиран от #16

  • 5 Тушибиян

    40 16 Отговор
    Защо няма противоракетен щит над сирия и защо путин остави ракетите да достигнат целите си?

    Коментиран от #53

  • 6 БАЙ ГАН4О

    37 9 Отговор
    Тошибиян разрови се в интернет и ще разбереш
  • 7 Мими

    20 71 Отговор
    Да правят всичко, да използват всички средства чесни и не чесни, на никой не му пука вече само да се махне Асат чудовището.

    Коментиран от #13

  • 8 Тушибиян

    74 22 Отговор
    Асад чудовище?народа си го е избрал и иска той да е на власт а талибаните са рожба на саш и искат да го махнат тогава кой какъв се явява в сирия?путин да прати оръжия в количества и да се свършва

    Коментиран от #18

  • 9 смрадлев путин

    25 73 Отговор
    Путя, със съвременната техника от всяка точка на света може да се види че в Австралия е пръднала змия а ти ни баламосваш с разни "провокации"! Стига ! Наслушахме се вече на глупости!
  • 10 Стамат

    65 18 Отговор
    То беше ясно че това са замислили американята долни.Този им замисъл ще е за втори път.Първият беше преди няколко дена . Америка работи с диверсия срещу независими държави от поне 50 години с цел да убедят собственото си общество,което не е много интелигентно са наше голямо съжаление .Така си намират оправдание за престъпленията си .Такъв е Духът на времето
  • 11 Девон

    25 64 Отговор

    До коментар #2 от "Великий могущий советский союз":

    За сега "томахаците" разказаха играта на лилипута!
  • 12 руски орбитален полов орган

    22 58 Отговор
    Бурмичка по бормичка ще му издухат ПВО=тата на русняка
  • 13 ДИДО

    68 14 Отговор

    До коментар #7 от "Мими":

    Мими,не бъди толкова наивна и първична...ще ти обясня защо не си права.По твоята логика,трябва да бъдат унищожени,осъдени,обесени всички американски президенти!!!!!--обяснявам ти само с един пример...Когато американска журналистка попита Медлин Олбрайт ( държавен секретар на САЩ ) --"Заслужаваше ли си в името на американската кауза да умрът 500 000 ( половин милион) иракски деца???? Олбрайт отговори--"Ми...Да...."---и това са жертви САМО в ИРАК...Ами във Виетнам,Ангола,Чили,Либия--да ти изброявам ли още???? Та светът и истината не е само черно-бяло..--както това ти го представят медиите...Мисли малко повече....
  • 14 Станислав

    19 57 Отговор
    Тия руснаци съвсем почнаха да се излагат! Освен ако наистина не са си повярвали, че се опитват да разиграват съвършено безмозъчни овце (американците вече получиха каквото им трябваше - обгазяването на Хан Шейхун - и нови подобни гадости не им трябват, за да изолират Асад, както и поддържащите Асад руснаци).
  • 15 червен каскет

    26 57 Отговор
    Московското джудже беше много курназ с ракетите си, бил хвърлил щит над небето на Сирия. Пък разбра за ракетите от CNN.
    Сега фабриката за пропаганда заработи, за да замазва гафа!

    Коментиран от #17, #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 даммм

    52 15 Отговор

    До коментар #15 от "червен каскет":

    Такива "умници" като теб са направо смешни...Путин каза открито пред всички-ракетите защитават руските бази в Сирия....-ясно ли ти е??? Та не ставай смешен и тролче....

    Коментиран от #19

  • 18 a global force for good

    18 35 Отговор

    До коментар #8 от "Тушибиян":

    Какъв народ го е избрал ? Диктатор по наследство е Асад. Изборите които проведе само в контролираните от неговата армия зони каква легитимност му дават ?
    Като има толкова голяма подкрепа как в неговата армия няма сирийци -само 20% са-останалите са наемници от Иран , от Ирак от къде ли не.

    Коментиран от #32

  • 19 льотчик

    20 37 Отговор

    До коментар #17 от "даммм":

    Той Путин каза и друга смешка ! Отменя съгласуването на полети но еврейте отдавна го отмениха !

    От такива "заплахи " може да се спука жлъчката на Тръмп ....от смях!!!
  • 20 ко танааа

    29 14 Отговор
    Тази нощ около 04:15 българско време два американски самолета е трябвало да нанесат въздушни удари на територията на Сирия по неясни обекти, но нещо изумително е провалило операцията. Два американски самолета F-16 са се разтопили в небето малко преди да извършват въздушните удари. Броени минути преди това диспечерите загубили всякакъв контакт с екипажа на самолета и подали тревога. На мястото където двата самолета са изгубили контакт с диспечерите, американски спътници от космоса отчели изключително висока температура, която е в състояние да изгори вяко едно тяло на планетата. Как се е появила тази температура точно на мястото на самолетите в точният момент все още остава пълна загадка. Предполага се, че в случая руснаците са използвали секретно оръжие за разтопяване на самолети като отговор на американските удари с ракети томахоук по сирийската авиобаза “Шайрат”.

    Коментиран от #22, #24, #30

  • 21 Kana

    57 19 Отговор
    Докато имаше социализъм в България, аз бях ГОРДА БЪЛГАРКА, а сега се срамувам да се нарека такава. Пет века робство . Дали са най-ценното за нас-живота си.Тези които нападат РОСИЯ, да горят в АДА!!! Безценните руски лекарства, който лекуваха с раз , ги няма вече-забраниха ги. Забрани ги -европейския съюз. Какво им влиза в работата на тези малоумни западняци, които не са на себе си. А сега внасят западните си боклуци. Ниско ефективни и силно отровни лекарства за да подържат хората постоянно болни. Те нямат сметка хората да са здрави! Без война и без бомби умират много хора всеки ден благодарение на лекарствата, направени в западните фармацефтични заводи. Това е тиха война! Това е голям геноцид. Може би е цел, за да намалява населението. Как не ги е срам от съвестта им. Който е против РОСИЯ...тежко му горко! СЛАВА НА РОСИЯ! СЛАВА НА РОСИЯ! СЛАВА НА РОСИЯ!

    Коментиран от #23

  • 22 Алфа Ромео

    12 20 Отговор

    До коментар #20 от "ко танааа":

    Пич намали дрогата....

    Коментиран от #29, #49

  • 23 Алфа Ромео

    39 2 Отговор

    До коментар #21 от "Kana":

    За едно си права че ни тровят отвсякъде, за 20 години раковите заболявания са се увеличили два пъти,тровят ни с храна, лекарства, стрес от безпаричие и не знам кво още.
  • 24 Доктор Ох Боли

    9 21 Отговор

    До коментар #20 от "ко танааа":

    ..... ха ха ха...... Казах ти да спреш тиа видео игри щото почваш и ти да дигаш голема температура ..... ха ха ха..... Ша изпушиш.... натам отиват нещата.... ха ха хах......

    Коментиран от #48

  • 25 гост

    18 34 Отговор
    Путин все пак е бивш агент на КГБ а там ги учат на всякакви номера тоя е пълен с лъжи и провокации така че ако каже че е ден значи е нощ
  • 26 кроко

    17 19 Отговор

    До коментар #15 от "червен каскет":

    Ама под червения ти каскет няма нищо, бе душа!

    Ако московското джудже не беше страшно американците щяха да продължат с атаките. Азащо не го правят. Всички виете в хор как Асад трябва да се свали и САЩ ще продължат с ударите. Ами давайте, кво чакате?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 АЗ САМ

    14 26 Отговор
    Абе този вярно е изкукуригал! Къде го намери Елцин. Много богати руснаци има и те няма да го оставят да им налагат санкции. Сигурно ще го гръмнат.или ще пие спец.чаи!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Kcaniba

    37 9 Отговор
    идил е инструмента на америкосите!!
    Нищо добро не ни чака и нас !!!
  • 32 кон

    26 7 Отговор

    До коментар #18 от "a global force for good":

    Мунчо , какви са шейховете в Саудитска Арабия и, Кувейт, Катар и тнт. Промити мозъци , това сте вие сороспиите!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гоуст

    31 7 Отговор
    От доста време ви чета коментарите на всички потребители и направо недоумявам. Какво излиза, че искате война и бомбите да хвърчат, а вие ще си продължавате да си седите пред компютъра и да пишете остроумни коментари?
    Въобще трябва да си ненормален да искаш такова нещо и да подстрекаваш!
  • 35 ЦОЛЕ

    39 10 Отговор
    ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА САЩ Е ИЗПЪЛНЕНА С ФАЛШИФИКАЦИИ И ЛЪЖИ
  • 36 007

    9 16 Отговор
    до ; ко танааа. .....а бе братле, 'земи си смени дилара моля те , 'щот след малко ще ни разкажеш кат' си бил на екскурзия до ядрото на молекулата, к'ви неща си преживял!
  • 37 Скорпион29

    31 5 Отговор
    А бе мизер...и Владимир Путин е велик човек и водач на най силната държава.Ефтини и безплатни пу.....и на US мърш.....е
  • 38 hahaha

    36 3 Отговор
    Само че не е имало атака с химическо оръжие и всичко се развива в болните глави на американските управници. Както винаги пак се издъниха и клипа с възкресението на жертвите изтече в нета. хаххаха Неграмотници

    Коментиран от #43

  • 39 гост

    9 31 Отговор
    Другарят КГБист иска всичко АМА НЕ СТАВА !!!
  • 40 Оптимус

    36 1 Отговор

    До коментар #3 от "Геро":

    Аз мисля, че Путин казва истината.... Защо? Ами винаги, когато сирийски самолети или русски нанасят удари срещу терористите, веднага американски, английски и други политици и медии ревват колко лош варварин бил Асад, колко лоши били русснаците, че го подкрепяли? Ала никой не доказа, че химическите оръжия са използувани от Асад? Но винаги, когато някакви самолрети нанасят поражения и не са сирийски или усски, се оказва, че били "неидентифицирани"????? Не ти ли се струва отвратителна тая демагогия? Какви неидентифицирани самолети могат да летят над Сирия и да бомбардират? Или са от американски самолетоносачи наоколо, или от на местните съседни държави около Сирия - саудински, турски, израелски или други. Ето това е странното в тая демагогска политика на Западни политици - когато става дума за Асад или русснаците всичко е "черно" според тях, а когато става дума за техни дела, всичко е "добро, демократично, правилно, нормално"??? Що за политика? А нищо не казват, за притежаваното от бунтовниците срещу Асад и от ИД химическо оръжие? Ето това вече е повече от странно? Затова вярвам в случая, а и в други доказани истини в реалността - фактите, на думите на Путин - провокации има не една в света и историята.
  • 41 georgi

    19 1 Отговор
    На турците не може да се вярва, тази мръсна циганска сган е винаги готова на предателство.
  • 42 незнайко

    17 0 Отговор
    Защо всички искат да свалят Башар Асад ? Погледнете Ердоган, той не е ли същия като Башар Асад . Колко народ помете в Турция, за да е едноличен господар ! В мюсюлманските страни навсякъде е така.
  • 43 незнайко

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "hahaha":

    Може би сте прав. Също като сваления в Украйна холандски самолет, в който са намерени чисто нови паспорти, и разлягащи се тела !
  • 44 Gen

    9 0 Отговор
    Нали знаете че без конфликти няма бизнес ... ще се досетите за кво става дума народа ще страда . И откадето мине Американец цвете не пониква .. на всякаде всяват конфликти .. но всъщност имат си голям страх от набъбването на 3тата световна .. която се води в модерен вариант но не след дълго ще има катаклизми най вече породени от самите нас .. няма начин природата да издържи на толкос мъка. Приятен ден на всички и повечко добрини правете на точния човек ;)
  • 45 Нено до Kana

    2 4 Отговор
    Ти ако се чувстваш робиня ,другите не ако славиш чужда държава не си българка, марш там.Слава на България , с много по стара история от много други държави.
  • 46 джудже

    1 9 Отговор
    Кагебегейчето ,пак ,е сънувало, кошмари и като се събудил краката му отвити.И пак американците виновни.
  • 47 onlyhonda

    11 0 Отговор
    вие май забравихте кулите близнаци. май изтърканата приказка ,че историята учи, че никой не се учи от историята е вярна. немците сами си подпалиха райхстага на времето и си намериха повод за настъпление. хамериканците над чиято територия и пиле не можело да прехвръкне пуснаха самолетите да си влязат да се отклонят и да се забият в кулите близнаци. избиха сами собствения си народ за да започнат война. сега същата работа. избиха невинни деца и семейства защото отрочето им ислямска държава губи позиций.един и същи сценарии вече колко пъти? ние не сме кравари като бе алоуу.
  • 48 ко танааа

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Доктор Ох Боли":

    Г-жо с това 'ха ха ха' в неадекватният Ви некомпетентен коментар съм много загрижен за психичното Ви здраве, моля приемайте изписаните медикаменти в препоръчания от лекаря час!!! ;)
  • 49 ко танааа

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Алфа Ромео":

    Присмяла се хърба на щърба! Наркоман на наркоман око не вади!
  • 50 Грую

    5 0 Отговор
    Да врътнат кранчето на петрола, който се продава нелегално от Сирия и за кратко време всичко ще си дойде на мястото с Асад без Асад не е чак толкова важно, но докато има пари в тази война от черна продажба на петрол, от продажба на оръжие то няма да има разбирателство между "загрижените" за сирийския народ чужди администрации и съответно ще има организирани провокации за противопоставяне на военна, религиозна, етническа и на каквато там върви и е най-удобно основа. Трябва да врътнат кранчето на парите и това е. Другото всичко е Лукаваго. Няма какво да се лъжем и да създаваме илюзии кой какъв бил!
  • 51 Асад

    1 1 Отговор
    До Мими. Ти да не си блондинка, че така неграмотно и нескопосано пишеш по теми, които не се побират в твоя мозък??
  • 52 АзСъмМунчо

    1 1 Отговор
    Слободни ора...
    Едните мерак да подкрепят един от последните диктатори, другите пък си нямат работа и ще нападат Сирия ,че им пука на американците за "таз ценна територия"
    Само разлайват кучетата.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ZZZ

    0 0 Отговор
    " Държавният глава заяви, че американците планират да ударят Дамаск, използвайки химически оръжия. По този начин ще изглежда, че атаката е извършена от сирийските правителствени сили."

    Абе аз не знам какви хора пишат тия статии или пък кой ги превежда , но .............Дамаск се държи от ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ СИЛИ , и не е ясно защо ако го атакуват ще изглежда, че е сторено от същите???!!! Световната политика в момента е достатъчно объркана и абсурдна и не е нужно да обърквате хората още повече с някакви некадърно скалъпени статии!
  • 55 Борис

    0 1 Отговор
    Ей тия си мерят пишките за сметка на сирийския народ. Кого да уважаваш вече?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания