Отидете към основна версия

2 411 11

В Македония поискаха оставката на Заев

  • македония-
  • референдум-
  • зоран заев

ВМРО - ДПМНЕ с позиция за референдума в страната

Опозиционната македонска партия ВМРО – ДПМНЕ настоява за оставка на македонското правителство, съобщи Македония Times.

Заместник – председателят на партията Александър Николовски поиска създаването на техническо правителство, което да управлява в период от 100 дни. Той говори след заседание на изпълнителния комитет на партията и обяви за неуспешен проведения през миналата седмица референдум.

На референдума гражданите трябваше да решат дали да одобрят споразумението за смяната на името на страната с Гърция. Над 90% от гласувалите подкрепиха споразумението, но не беше изпълнена нужната изборна активност.

„Нашата партия заключи, че този документ е в миналото и представлява само празни думи върху хартия. Иска ми се да знам, дали Заев ще свика извънредни избори, защото ми се иска да го победим“, заяви Николовски.

Той заяви, че иска опозицията да определи членовете на временното правителство. От опозицията поискаха оставка на главния прокурор и съставяне на анкетна комисия за разследване на допуснатите нарушения по време на референдума.

Самият Заев заяви, че гражданите са показали, че искат път към НАТО и ЕС и че е възможно да се свикат предсрочни избори.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: