Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 16:40 2 346 25

Захарова: Македонският референдум се провали

  • мария захарова-
  • македония-
  • референдум-
  • провал

Русия вижда груба намеса във вътрешните работи на Македония

Захарова: Македонският референдум се провали - 1
Снимка: БТА/ AP

Западните страни се опитват да въвлекат Република Македония в НАТО даже след като референдумът за смяна на името й се провали, заяви днес пред журналисти говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

Тя припомни, че състоялият се в неделя референдум за името бе признат за невалиден заради ниската избирателна активност (36,91 процента). "Независимо че водещите политици на страните от ЕС и НАТО открито агитираха македонските граждани да гласуват "за", което според нас е абсолютно недопустима практика, всичко се оказа безуспешно. Но те без никакво смущение приветстваха резултата от референдума, а генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща да приеме Скопие в блока още в началото на 2019 г.", каза говорителката на външното министерство.

Захарова подчерта, че тук става дума за "най-груба намеса във вътрешните работи на Македония" с цел на всяка цена да се въвлече страната в НАТО. По нейните думи по логиката на западните партньори може просто да се пренебрегне мнението на 63,1 процента от населението, включително на президента Георге Иванов, който открито отказа да подкрепи споразумението за преименуване на страната на Република Северна Македония.

Захарова определи подхода на Запада в този случай като "циничен и лицемерен" и каза, че на Балканите това се забелязва особено ясно. "А ако Москва бе призовала македонците да гласуват по определен начин? Това сигурно незабавно щеше да получи етикет намеса във вътрешните работи", каза Захарова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Руси Русев

    11 18 Отговор
    Добре, че е тази да ни информира!
  • 5 мола

    18 16 Отговор

    До коментар #1 от "Руските свине":

    Моля да не се използват думи, като травестит за захарчето. Тя си е джендър - по истамбулски конвенционален

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ушанков

    20 18 Отговор
    Тая що не си гледа кочината ами се бута там, където никой не и иска мнението!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 точно на тая няма как да

    12 15 Отговор
    повярвам!На ония от Кремъл,още по малко!
  • 10 ВЕЛИКАТА ПЕСНА ЗАБОРАВИ

    8 2 Отговор
    ЗЕМЬО МАКЕДОНСКА ЗЕМЬО ТУРСКА РОБСТВО МАКЕДОНИО ....
    УВАЖАВАМ ТЕ

    КОЙ ДУШАНЕН КЕ ВЛЕЕЗЕ
    ЖИВ НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕ МАКЕДОНИЙО
    ТИ МУ СТАВАШ ГРОБ
  • 11 Ефтини сензации

    18 15 Отговор
    Пропагандата продължава...

    От руснация само студ, дрънкане на оръжия и простотия...
  • 12 Кольо

    7 14 Отговор
    А за вас нещо да споделиш ? От всякъде ви гонят да кажеш по тоя въпрос нещо, вместо да се занимавате с другите държави !
  • 13 Кочината на злото издъхва

    13 16 Отговор
    И да хленчи, и да пъчи дребни цицки, пропада ежесекундно в миризливата кал на собствената си непригодност. Дребосъкът се поздрави с предателя вучич за акцията по бойкот от ченгетата на Милошевич и Путкин, но резултатът ще е унизителен и трагичен и за двамата. И Македония, и Босна, и Украйна, и Беларус, всички ще са при нас в ЕС,НАТО. За Кьонигсберг даже няма да споменаваме.
  • 14 Kcaniba

    11 3 Отговор
    Предците на всичкото дженди тук, с радост и великопоситание са слагали фесовете, а децата за еничари, са отдавали с гордост!!!
  • 15 Дразнител

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "El comandante":

    Джордж Сорос е американски финансист и милиардер от еврейско-унгарски произход. Става известен с валутни спекулации и дейността си на филантроп. Унгарското му име еДьорд Шорош. Основател е на благотворителната фондация „Отворено общество“ и е автор на множество книги. Богатство му към 2007 г. е оценено на 8,5 млрд. долара от списание Форбс. Сорос става известен в Черната сряда (16 септември 1992), като спекулира срещу лирата стерлинг. Английската банка е принудена да изтегли валутата си от Европейската монетарна система от което Сорос печели 1,1 милиарда долара. В България, чрез фондация Отворено общество, той финансира целево редица неправителствени организации като: Център за икономическо развитие, Европейски институт, Институт за пазарна икономика, Червената къща, Център за социални практики, Център за либерални стратегии. Сорос е известен и с активната си подкрепа за легализация на марихуаната
  • 16 879

    12 9 Отговор
    Черешката на тортата на червените боклуци пак се прави на страшна. Руснаците пак се вземат на сериозно. Македония ще стане член на НАТО, колкото и да ги е яд ушанките.

    Коментиран от #18

  • 17 236

    5 0 Отговор
    .... каза Захарова! Ами пред фактите и боговете мълчат. Случаят с Македония остава в аналите на външната политика. Аз такова чудо не бях виждал. Направо казаха на нашите братя Българи от Македония, че са кръгла нула. Обаче сите са си Бугари и го начукаха на всички. Наздраве, другари!
  • 18 Orthodox

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "879":

    Че как няма да стане?! На щатските жидове им трябва туземно пушечно месо срещу Русия - как ще ги изпуснат... Със или без спорове за името, ще ги натикат в антихристовия си алианс колкото може по-скоро (както направиха и с България), че нали трябва да си изпълняват сатанинските планове.
  • 19 ТОЧКАТА

    5 3 Отговор
    Кви са ловки ....ЕС като моркова отпред и после пляяяс -с НАТО изозадже.....Бе защо за приема в НАТО няма та условия,та преговори,та изисквания,та прегледи и контрол,та затваряне на преговорни глави.......Все много бързат да си турнат БАЗИТЕ на....ТЕРИТОРИЯТА.....
  • 20 Македонеца

    12 4 Отговор
    Народана Накедония не исака НАТО и ЕС да го команват както ги команват в българите!

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Иванов

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Македонеца":

    Ти май още не си разбрал, че или ке им даеш на хамерите, или ке те е*ат и те така! Щом щатите казват,че референдумът е успешен, успешен е и точка по въпроса. Утре сте в НАТО, а в други ден и в ЕС. Ако не ти харесва вземаш дисагите и в Москал!
  • 22 грамотен критик

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Македонеца":

    гордия народ на македониа се реди на опашки за паспорт на командваните българи!
  • 23 Шоо

    4 2 Отговор
    И що вас толкова ви интересува дали се е провалил или не. Това си е работа на Македония, не ваша.
  • 24 Generalissimo FRANCO

    1 0 Отговор
    "Луно, луно, земьо македонска, пак ке те делиме, пак ке се тепаме !".....P.S. : Репликата е на представителя на Бившата Югославска Република Македония (FYROM), изказана на научна конференция с тема : "На коя държава принадлежи 🌒 - на Русия (забила там известно количество държавни гербове, и др. атрибути, или на Америка, чиито астронавт Армстронг се разходи по лунната повърхност, монтира знамето на САЩ и взе за спомен и доказателство лунен камък)....
  • 25 Истината

    1 0 Отговор
    А на Русия какво и пука за намесата във вътрешните работи на Македония. Да си гледат техните вътрешни работи. Скапани комунисти.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания