Отидете към основна версия

4 252 33

НАТО: Трябва да се търси отговорност от Русия

  • нато-
  • русия-
  • джеймс матис-
  • йенс столтенберг

Генералният секретар Йенс Столтенберг предупреди Москва да спре своето безразсъдно поведение

Снимки: БТА/АР

Американският министър на отбраната Джим Матис каза, че трябва да се потърси отговорност на Русия за опитите й за хакерски действия срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), предаде Reuters.

"По същество руснаците бяха хванати със своето оборудване, с хора, които го правеха, и трябва да понесат последиците, ще трябва да им се потърси отговорност. Как ще отговорим е политическо решение на засегнатите държави", заяви Матис след среща на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел.

Според него обаче няма непременно да има реципрочен отговор от Запада.

"Днес ние сме готови да предоставим киберподкрепа на нашите съюзници. Запознат съм с достатъчно от доказателствата, за да кажа, че холандците и британците са 100 процента точни на кого приписват това", заяви той.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също предупреди Москва да спре своето "безразсъдно" поведение след поредицата кибератаки по света, за които е обвинявана, и каза, че съюзниците от алианса са обединени зад Великобритания и Холандия, според които руското военно разузнаване се е опитало да извърши кибератаки срещу ОЗХО и други мишени.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: