Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 18:10 4 245 33

НАТО: Трябва да се търси отговорност от Русия

  • нато-
  • русия-
  • джеймс матис-
  • йенс столтенберг

Генералният секретар Йенс Столтенберг предупреди Москва да спре своето безразсъдно поведение

НАТО: Трябва да се търси отговорност от Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Американският министър на отбраната Джим Матис каза, че трябва да се потърси отговорност на Русия за опитите й за хакерски действия срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), предаде Reuters.

"По същество руснаците бяха хванати със своето оборудване, с хора, които го правеха, и трябва да понесат последиците, ще трябва да им се потърси отговорност. Как ще отговорим е политическо решение на засегнатите държави", заяви Матис след среща на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел.

Според него обаче няма непременно да има реципрочен отговор от Запада.

"Днес ние сме готови да предоставим киберподкрепа на нашите съюзници. Запознат съм с достатъчно от доказателствата, за да кажа, че холандците и британците са 100 процента точни на кого приписват това", заяви той.

НАТО: Трябва да се търси отговорност от Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също предупреди Москва да спре своето "безразсъдно" поведение след поредицата кибератаки по света, за които е обвинявана, и каза, че съюзниците от алианса са обединени зад Великобритания и Холандия, според които руското военно разузнаване се е опитало да извърши кибератаки срещу ОЗХО и други мишени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kaniba

    62 8 Отговор
    фащ първо да поеме
    отговорности за преврата в Usраина, Грузия, избитите милиони в Ирак, Либия, Сирия, Афганистан!!!
  • 2 ivan4o

    37 3 Отговор
    Акар Паша така го насра тоя педофил матис у нато ,че столнберг се кри 2 часа у кенефа
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Жеката

    47 4 Отговор
    Откачалника е пълен в НАТО-айде да търсим отговорност от Русия за недоказана хакерска атака...А за лъжите в ООН на американците за хим.оръжие на Ирак и милионите жертви в следствие на тази лъжа няма и дума-еми лицемерие и арогантност е тов господа...Насила ме направихте русофил.
  • 5 Сисемогата

    36 4 Отговор
    Отново недоказуеми клевети!
  • 6 ТОЧКАТА

    34 2 Отговор
    Така думахте и за САДДАМ..Един/друг се надъхвахте....Пък после...ГОНИХТЕ дори и своите,дето искаха да разберат истината,дори убивахте....
  • 7 СССРБарета

    30 3 Отговор
    Разбира се, че Руснаците го хакнаха ОЗХО! Нали закараха дори актъорите от Сирийската постановка точно там в организацията! По голямо хакване от това здреве му кажи ХАХХАХАХАХ! И кой мисите посочиха за организатор!
    Да браво на вас досетихте се че е МИ6! Британците не издържаха и излезнаха ядосани и заявиха че това било пълен ФАРС! Ти да видиш!
  • 8 Аааа

    28 4 Отговор
    Джендерасите изпадат в паника и лудост , в безсилието си ...
  • 9 НУД

    16 3 Отговор
    Пълни нещасници.
    С техните камъни по техните глави.
  • 10 Morgoth

    10 1 Отговор
    На кой му харесва и на кой не няма никакво значение, факта е че живеем в свят в който на САЩ и Русия сметка не можем да им държим за нищо и могат да си правят каквото искат.

    Коментиран от #11

  • 11 Kcaniba

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Morgoth":

    Виж, в едното си прав, но, като си казал А, кажи и Б.
    Могат, но Русия има морала и историческата тежест и отговорността!
    А фащ, като приключиха с техните си индианци, нарочиха други такива, и така , циклично, та до днес!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Наблюдател

    6 15 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Русия и морал? Русия и морал е оксиморон.
  • 13 Всяка война започва с ИЗМАМА !

    6 3 Отговор
    Финансова КРИЗА - Първа световна, 1914 САЩ и Англия умишлено подложиха своя пасажерски кораб " Лузитания " със свои граждани от Ню Йорк до Лондон, на сигурна гибел. Прекараха го през германси води. Помните ли подобен случай в ДОНБАС борд МН 17 с деца от Холандия до Малайзия !

    Коментиран от #14

  • 14 Помним

    2 14 Отговор

    До коментар #13 от "Всяка война започва с ИЗМАМА !":

    Руските убийци свалиха самолета.

    Коментиран от #16, #19, #26

  • 15 Цилите на Войната 1914та година са ...

    9 2 Отговор
    Федерален резерв - САЩ и Англия в смъртна схватка срещу силна Германия и РУСИЯ ! Целите : пълно разрушаване ИКОНОМИКАТА на воюващите и постигане на икономически, финансов, военен и политически контрол и зависимост над воюващите страни - Германия и РУСИЯ ! Резултата - ясен ! Германия е на колене а Русия, Дворцов Преврат, Революция, гражданса война. САЩ и Англия пляскат с ръчички, те са ОКейка а другите - нещастни душички ! ВОЙНАТА прекратява 1918 с подписи от Бисмарк и Ленин. А САЩ подписва 1920 г.ЗАЩО ? Защото започва замисъл и подготовка за Втората Световна война ! И отново творците са САЩ И Англия !
  • 16 Мънка сии, мънка - до !

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Помним":

    Нормална реакция на същество от клетка. Шебек ! Но е много грозна смъртта когато зоологическата градина ГОРИ със затворени клетки и животни в нутри ! Ще гориш, жив ще гориш, умен шебек ! Няма да е зян голям !

    Коментиран от #17

  • 17 Помним

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мънка сии, мънка - до !":

    Ще горят убийците и всички, които са ги прикривали и защитавали.
  • 18 Историк

    2 14 Отговор
    Между Европа и Русия има цивилизационна разлика и тя се състои в това, че Русия е азиатска страна. Тя е заселена не както не казват със славяни а с угро-финско-татарско население. И на нейната обширна територия никога не е имало демокрация и човека винаги е бил тъпкан от властта. Руснаците никога не са били свободни и през цялата си история са задушавали свободата на другите народи. на тях свобода не им е нужна, те се подчиняват на властта и считат това за ценност
  • 19 Не се иска много акъл

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Помним":

    ЗА да бъдеш маймуна !
  • 20 Генерал де Гол

    2 11 Отговор
    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "
  • 21 Как се стигна до Втората Световна ?

    9 1 Отговор
    Федерален резерв - САЩ е в КРИЗА " Великата депресия " . Нужен е БУМ в икономиката и са нужни инвестиции, но от къде ? " МАЙН КАМПФ " уелкоме он боард ! И пошли - поехали ! Заеми на разбита Германия за бързо привеждане в готовност за нови реваншистки победи ! Дядото на Дж. Буш - Прескот Буш продава метал, Рокъфелер и Форд - химия за бойни отровни газове за Аушвиц, Освиенцим, Даххау, Бухенвалд и др. Петролни продукти - масла за Луфтвафе ! Аллан Дълес - върти парите на Хитлер на УОЛ СТРИИТ. Холивуд евреите,- създават пропагандистки ФИЛМИ за ФЮРЕРА. Дойчланд юбер АЛЕС ! 1937 се провежда МЮНХЕНСКИЯТ СГОВОР - вълци, мечки, лисици, чакали / Англия, Франция, Германия, Полша и др. / и европейските овчици с Дневен ред - КАКВО ЩЕ ИМА ЗА ВЕЧЕРЯ ! 1937 година се определя менюто за вечеря ! югов блед Йес Ей и Куин !
  • 22 Как се стигна до Втората Световна ?

    3 1 Отговор
    Федерален резерв - САЩ е в КРИЗА " Великата депресия " . Нужен е БУМ в икономиката и са нужни инвестиции, но от къде ? " МАЙН КАМПФ " уелкоме он боард ! И пошли - поехали ! Заеми на разбита Германия за бързо привеждане в готовност за нови реваншистки победи ! Дядото на Дж. Буш - Прескот Буш продава метал, Рокъфелер и Форд - химия за бойни отровни газове за Аушвиц, Освиенцим, Даххау, Бухенвалд и др. Петролни продукти - масла за Луфтвафе ! Аллан Дълес - върти парите на Хитлер на УОЛ СТРИИТ. Холивуд евреите,- създават пропагандистки ФИЛМИ за ФЮРЕРА. Дойчланд юбер АЛЕС ! 1937 се провежда МЮНХЕНСКИЯТ СГОВОР - вълци, мечки, лисици, чакали / Англия, Франция, Германия, Полша и др. / и европейските овчици с Дневен ред - КАКВО ЩЕ ИМА ЗА ВЕЧЕРЯ ! 1937 година се определя менюто за вечеря ! югов блед Йес Ей и Куин !
  • 23 После пламна Корея- САЩ тренира за

    6 1 Отговор
    Директна война с СССР ! ЯДЕЦ !
  • 24 После Виетнам !

    8 1 Отговор
    С лъжа че са нападнати от виетнамци, пияните моряци стрелят за кеф и удоволствие срещу рибарски лодки. САЩ загуби 52,000 убити и 102,000 загинали в последствие у дома, болни, сакати и ПСИХО бухнали.
  • 25 АФГАНИСТАН, Ирак ЛИБИЯ, Сирия, Украйна

    7 1 Отговор
    Все тая ! Пари са нужни на САЩ - 22 ТРИЛИОНА ДЕФИЦИТ.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дистрибутор

    5 0 Отговор
    Усилени доставки на вазелин и памперси за джендърите от НАТО .
  • 29 Румяна Костова

    8 1 Отговор
    ,,Руснаците бяха хванати със своето оборудване и с хора,които го правеха"??!!! Брей, а аз пък си мислех,че да си хакер ти трябва само компютър и гениални глава.И можеш да си работиш от всяка точка на планетата, не да бъдеш на опасно разстояние до сградата на ООН, че да те хване генералния и секретар,барабар с цялото оборудване. Значин отново имат доказателства,но няма да ни ги покажат ,а ще си шептят нежно от ухо на ухо.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мойши е лесен

    1 0 Отговор
    Той излита срещу С 300 уверено, защото молитвата му е ДЪ бест ОФ ДЪ БЕСТ - " ГОД ИС МАЙ ПАЙЛОТ" ! Ама НЕКА видим новият F 35.
  • 32 Тъпанара Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Румяна Костова":

    Руми, миличка - ти най-вероятно мислиш, че интернета ти го доставя пощенското гълъбче и след това отлита - ходи го гони? Прав ли съм? Иначе "всяка точка на планетата"-както казваш - си има IP адрес, има си сървър/и/ които пък си имат локация - точна позиция. След нужните проверки може да се разбере, кой, кога и какво е правел. Ще ти оставя нещо за размисъл - знаеш ли защо в историята на музиката няма нито една жена композитор? А знаеш ли защо в историята на изобразителното изкуство няма нито една жена художник? Успех!
  • 33 Георги Станилов

    0 0 Отговор
    Иван Шмельов за руския народ Руснаците са народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде.
Новини по държави: