4 Октомври, 2018 20:23 4 480 34

Москва: САЩ разработват биологически оръжия в Грузия

  • русия-
  • сащ-
  • грузия-
  • биологическо оръжие-
  • лугар

Това е нарушение на международните правила, което представлява пряка заплаха за сигурността ни, смятат руснаците

Москва: САЩ разработват биологически оръжия в Грузия - 1
Снимки: БТА/АР

Руското министерство на отбраната съобщи, че САЩ изглежда тайно разработват биологически оръжия в лаборатория в Грузия в нарушение на международните правила, което представлява пряка заплаха за сигурността на Русия, предаде АР.

Това безпрецедентно обвинение бе отправено само часове след като Великобритания и Холандия обвиниха руското военно разузнаване, че стои зад поредица от нови кибератаки по света.

В съобщението на руското военно министерство се казва, че въпросната лаборатория в Грузия е част от мрежа от американски лаборатории покрай границите на Русия и Китай. Изнесената в него информация се опира до голяма степен на материали от бившия грузински министър на държавната сигурност Игор Гиоргадзе.

Той твърди, че грузинската лаборатория функционира под прикритието на Центъра за обществено здравеопазване на името на бившия американски сенатор Ричард Лугар, намиращ се в населеното място Алексеевка и финансиран от САЩ.

Миналия месец американски и грузински официални представители отхвърлиха твърденията на Гиоргадзе. Посолството на САЩ в Грузия днес запази мълчание по въпроса.

На брифинг в министерството на отбраната в Москва началникът на войските за радиационна, химическа и биологическа защита в състава на руските въоръжени сили генерал Игор Кирилов, цитиран от ТАСС, съобщи, че в центъра "Лугар" под форма на лечение САЩ вероятно са изпитвали токсичен препарат или биологически агент с висока смъртност. До този извод са стигнали руските експерти, анализирайки материалите, публикувани от Гиоргадзе.

Кирилов обърна внимание на случая с гибелта на пациенти - грузински граждани, при изпитанията на препарата, назован в документите като "Совалди". Този препарат бил произведен от американската компания "Гилеад Сайънсиз", един от основните акционери в която е бившият министър на отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд.

Москва: САЩ разработват биологически оръжия в Грузия

"Практически едновременната смърт на голям брой доброволци дава основание да се предполага, че в центъра "Лугар" под формата на лечение е била проведена оценка на високотоксичен химически препарат или на биологично вещество, което причинява висока смъртност", каза генералът.

Той уточни, че въпреки смъртта на 24 души при изпитанията на препарата "Совалди" през декември 2015 г., "клиничните изследвания били продължени в нарушение на международните норми и против желанието на пациентите", което "довело до гибелта на още 49 души". "Даже по време на големи епидемии в инфекциозните болници такова количество смъртни случаи не се наблюдава", подчерта руският генерал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    68 10 Отговор
    Ами, като помисля, последните 15 години ни заляха кви ли не щамове!!!
    Защо ги нямаше преди!???
    Империята на злото фащ, още индианците ги избиваше посредством заразените кладенци, маларии и т.н.!!!
  • 2 empire strikes back

    55 9 Отговор
    Крайно време е говедарника да бъде ликвидиран!
  • 3 Анти седераст

    44 6 Отговор
    Изроди
  • 4 Руските свине

    16 46 Отговор
    Винаги са приписвали собствените си грехове, престъпления и пороци на другите.

    Коментиран от #19, #23

  • 5 Рубладжийче

    9 47 Отговор
    А какви са доказателствата? Няма такива, освен твърденията на някакъв предател, който избягал в Русия и твърдял не знам какво си.

    Коментиран от #18, #31

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бесен Язовец

    4 25 Отговор
    САЩисаните и РУСландците се ръфат един друг като плъхове, нямат наяждане нито едните нито другите !
  • 8 КГБ Териер

    24 5 Отговор
    Не ме учудва точно в техня стил да готвят на прага на някой друг отроите си! И в Украйна също разработват хим. Оръжия!
  • 9 Ford Prefect

    29 6 Отговор
    Така е, в Грузия ги правят тези неща, по - далече от техния двор но пред двора на руснаците!
  • 10 Историк

    9 42 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже.

    Коментиран от #12

  • 11 Михаил Салтиков-Щедрин

    9 37 Отговор
    Михаил Салтиков-Щедрин


    Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря – ПИЯТ И ЛЪЖАТ.
  • 12 Ford Prefect

    30 7 Отговор

    До коментар #10 от "Историк":

    Точно обратното е, в Ирак САЩ излъга както сега лъжат за Иран и Сирия!
  • 13 ЩО ЛЪЖЕТЕ БРЕ

    8 0 Отговор
    ПРЕДИ ПЪРВАТА Е БИЛО
    РАЗРАБОТЕНО И ДО ДНЕС
    НЕ СПИРАТ ДА НИ ГО ПРОБВАТ
    ОРЛИТЕ МЕЧКИТЕ ЗМИИТЕ И ПЕТЛИТЕЕЕЕЕ
  • 14 Мдааа

    21 3 Отговор
    То това го пише отпреди 5-6 години, за африканската чума, пясъчни мушички, и още изродски разработки, които вече пуснаха масово и в БГ. При нас никога е нямало пясъчни мушици, но вече има, благодарение на Грузинската лаборатория!!!
  • 15 ivan4o

    21 2 Отговор
    Ричард Лугър и в Б-я има лаборатории! Бългаска репортерка у европарламента беше изхвърлена заради тея тема! Биволите беха задържани,защо ли аджаба!
  • 16 Гербераст

    3 5 Отговор
    Руснаците взимат пример от САЩ ,,Руснаците да не би да са балами,,будали,,
  • 17 грамототен критик

    4 1 Отговор
    абе тия дамаджани на снимката с ракия ли са пални
  • 18 Kcaniba

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Е как, ти па!!
    Новичока и малазийския боинг!!!
    За финал - руските хакери
  • 19 русия е кочина

    3 21 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    Няма такива. Не случайно МО на РФ е илюстрирало новината със снимка от руски склад , това на снимката е руски склад ,а снимката е от 1998 г.
    Олег Сандро Памфилов ,който е грузинец , се изсмя на тая "новина " поредната руска лъжа
  • 20 daaaaaa

    18 2 Отговор
    И българската журналистка Диляна Гайтанджиева откри първа това... искат да създадат болест за славяни, събираха руско днк, ръсиха ни, пратиха ни заразени комари, папатаци и пр. ма нас нищо не ни лови. Виж обаче в Англия има епидемия от маймунска шарка ама крият... циганите носят модерните болести пратени им от САЩ )))

    Коментиран от #22, #30

  • 21 ха ха ха

    8 1 Отговор
    нали знаете, че у нас точно от козяк броят комарите?
  • 22 Румяна Костова

    13 4 Отговор

    До коментар #20 от "daaaaaa":

    Руснаците показаха нашата журналистка Диляна Гайтанджиева,която снимаше около секретнатака лаборатория.Много приятно ми стана ,че и българка се опитва да разплете какво се твори там.

    Коментиран от #27

  • 23 Quen

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    Това, което твърди руският генерал по всяка вероятност е истината. БОВ ги пробват първо върху доброволци, вероятно ги лъжат, че е безвреден нов продукт, после без да питат и върху пациенти, после в различни военни конфликти.... Многото вируси напоследък са лабораторни продукти.
  • 24 Румяна Костова

    15 2 Отговор
    Грузинците ,в близостальном до лабораторията са обезпокоени.Там рязко са се увеличили заболяванията от сибирска язва.В лабораторията има етажи ,на които не се допускат грузинци.Всички лабораторни резултати се предават на частни компании ,които не са подвластни на конгреса.Американците ,които работят тама имат дипломатически имунитет.Лаборатории за биография експерименти има на всички бивши съветски републики ,с изключение на Беларус.Най-много са в Украйна и Грузия.
  • 25 Наблюдател

    19 3 Отговор
    САЩ винаги използват малки , комплексирани нации за своите уродливи интереси .Списъка е дълъг : България , Грузия , Албания , Естония ,Литва ,Латвия и още много други , но краят се вижда .
  • 26 кога ли ще пукясаме

    14 1 Отговор
    Искали да знаят къде са популациите на комари по Дунав, уж да ги третирали... за целта са платили 1,5 млн., също и в Румъния. Комарите са броени 2016 и 2018 та г., последния резултат е чумата по дивите прасета. С тоза наше здравеопазване, дано не се стига до епидемии по хората, но се пазете от комарите!
  • 27 и на мен

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    О, тя ако не беше, още никой нямаше да подозира нищо... колко време горката се мъчи сама, тормозиха я, гониха я, ама сега Русия и помага... даже не вярвам да я изтърват като професионалист, тук отдавна няма бъдешще.

    Коментиран от #29

  • 28 Румяна Костова

    17 4 Отговор
    2008 година се открива и лаборатория в Тбилиси.Тя е финансирана от Пентагона и струва 350 000000 долара.Има четвърта степен на защита. Построена е дя издържа земетресения до 9-10 степени по Рихтер.Общо в Грузия има 22 американски лаборатории.През 1972 година в САЩ приемат конвенция за забрана на биологични експерименти на територията на Америка. Решават си този проблем като изнасят тази вид дейност извън страната. Особено подходящи за това се оказват бившите съветски републики,жадни за демокрация.
  • 29 Румяна Костова

    9 5 Отговор

    До коментар #27 от "и на мен":

    Никой не и помага,не видях и никой да я дърпа да иде в Русия.Просто руснаците снимаха,тя снимаше.Не пуснаха вътре нито руснаците, нито нея.Две дебели американки даже се заяждаха с нашата журналистка.Разговор пред камерата между руския екип и нашия не се проведе.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пешо

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Смъртта на толкова хора не стига ли? Боклука - при краварите!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 robur

    2 1 Отговор
    какво и да направят другите държави по никакъв начин не могат да прескочат Американците с тяхната атомна бомбардировка на Япония и изтребване на хора с напалм и Агент Ориндж в Виетнам но за някой индивиди хора не мога да ги нарека теса бели и пухкави и са гавоти за едно ръкостискате да им се кланят цял живот
  • 34 новичок

    1 1 Отговор
    Толкова са прости, че не могат да измислят и правдоподобно звучаща пропаганда. А варелите просто къртят всичко, сигурно са от някой сирийски склад на Асад.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания