Отидете към основна версия

1 784 18

САЩ и Япония заздравяват военния съюз (СНИМКИ)

  • япония-
  • сащ-
  • шиндзо абе-
  • доналд тръмп

Президентът Тръмп очаква японската армия да подсили американските войски в Азия  

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази очакването си японската армия да подсили американските войски в Азия и на други места по света, предаде Ройтерс.

Тръмп заяви това в момент, когато Токио полага усилия да модернизира въоръжените си сили, за да може те да действат далеч зад граница.

По време на посещението си в Япония президентът на САЩ инспектира най-големия японски военен кораб "Кага", проектиран да превозва хеликоптери за борба с подводници.

Корабът скоро ще бъде модернизиран, за да може да носи американски изтребители F-35В. Миналата година "Кага" плава до Индия, преминавайки през Южнокитайско море, към част от което Пекин има териториални претенции.

"С невероятното си ново въоръжение "Кага" ще помогне на държавите ни да се отбраняват срещу голям брой комплексни заплахи в региона и далеч отвъд него", каза Тръмп, докато бе на борда.

Модернизирането на "Кага" и неговия кораб близнак "Идзумо" се очаква да подсили възможностите на американските войски в Япония, като им предостави платформа за презареждане с гориво на F-35.

Японският министър-председател Шиндзо Абе, който заедно с Тръмп посети "Кага", увеличава средствата за отбрана, откакто зае поста през декември 2012 г.

Визитата на Тръмп имаше за цел да подчертае съюза между Вашингтон и Токио, но по време на посещението на американския президент беше повдигнат въпросът за големия търговски дефицит на САЩ с Япония.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Крият боен кораб от Тръмп в Япония

    Белият дом е поискал американския кораб, който носи името на покойния сенатор Джон Маккейн, да бъде извън полезрението на Доналд Тръмп по време на нео ...
    30.05.2019
    4 716
    9
  • Русия: Американските войници увеличават рисковете

    Решението на президентът на САЩ Доналд Тръмп да изпрати 1500 войници в Близкия изток може да увеличи рисковете в региона. Това подчерта пред журналист ...
    27.05.2019
    10 050
    109
  • Япония купува 105 изтребителя F-35

    Япония планира да закупи 105 изтребителя F-35B. Това обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, който в момента е на посещение в Токио, съобщи Fox News. ...
    27.05.2019
    5 537
    50
  • Тръмп насочи мерника срещу Япония

    Американският президент Доналд Тръмп разкритикува "огромния дисбаланс" в търговските отношения с Япония в началото на срещата си в Токио с я ...
    27.05.2019
    3 207
    11
Новини по държави: