28 Май, 2019 09:26 1 752 18

САЩ и Япония заздравяват военния съюз (СНИМКИ)

  • япония-
  • сащ-
  • шиндзо абе-
  • доналд тръмп

Президентът Тръмп очаква японската армия да подсили американските войски в Азия  

САЩ и Япония заздравяват военния съюз (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази очакването си японската армия да подсили американските войски в Азия и на други места по света, предаде Ройтерс.

Тръмп заяви това в момент, когато Токио полага усилия да модернизира въоръжените си сили, за да може те да действат далеч зад граница.

По време на посещението си в Япония президентът на САЩ инспектира най-големия японски военен кораб "Кага", проектиран да превозва хеликоптери за борба с подводници.

Корабът скоро ще бъде модернизиран, за да може да носи американски изтребители F-35В. Миналата година "Кага" плава до Индия, преминавайки през Южнокитайско море, към част от което Пекин има териториални претенции.

САЩ и Япония заздравяват военния съюз (СНИМКИ)

"С невероятното си ново въоръжение "Кага" ще помогне на държавите ни да се отбраняват срещу голям брой комплексни заплахи в региона и далеч отвъд него", каза Тръмп, докато бе на борда.

Модернизирането на "Кага" и неговия кораб близнак "Идзумо" се очаква да подсили възможностите на американските войски в Япония, като им предостави платформа за презареждане с гориво на F-35.

Японският министър-председател Шиндзо Абе, който заедно с Тръмп посети "Кага", увеличава средствата за отбрана, откакто зае поста през декември 2012 г.

САЩ и Япония заздравяват военния съюз (СНИМКИ)

Визитата на Тръмп имаше за цел да подчертае съюза между Вашингтон и Токио, но по време на посещението на американския президент беше повдигнат въпросът за големия търговски дефицит на САЩ с Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яма Мото

    20 5 Отговор
    Японците наистина се показват доста жалки, слугуват на тези които им пуснаха атомни бомби. Някакси не може да се обясни.

    Коментиран от #7, #14

  • 2 Бесен Язовец

    16 1 Отговор
    Бай Доню пак търси друг да му вади кестените ? Какво стана с оная коалиция от 67 държави в Сирия ? 98% май вече нещат да се коалират с обора ?!!
  • 3 Супер Марио

    14 1 Отговор
    Виждам че тренировките с хладно оръжие в Япония вече са почнали.
  • 4 Българин

    11 0 Отговор
    А ние българските самураи гордо ще ги подкрепим братята с по едно пауново перо затъкнато отзад !
  • 5 СссереМ

    11 0 Отговор
    Блгарската армия ще ходи това лято с джапанки в знак на подкрепа !
  • 6 Kcaniba

    10 1 Отговор
    Защото икономическата война с Китай и агресията срущу руският мир в Usраина не намаляват, а увеличават!!
    Империята на злото - фащ се гльви за по активни действия, но Тополите ще ги стигнат навсякъде!!

    Коментиран от #18

  • 7 Насах

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Яма Мото":

    Не ,не им слугуват -равноправни партньори са -японеца не можеш да го идлъжеш ако уважението ти не е искрено.
    И освен ,че ив пуснаха бомбите -САЩ направиха от Япония радвита ,модерна и богата страна . И в Япония много ги уважават .

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Само питам

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Насах":

    Джапанките не бяха ли и преди бомбардировките развита държава ?

    Коментиран от #10

  • 9 оскар

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "Насах":

    Така е.Сащ и Япония са най развитите държави.Само руските подлоги немогат да го проумеят.Много прости тез ПОЛУчовеци ФЕНОВЕ на пУТИН и бандата му.Затова винаги ще са на дъното.
  • 10 Насах

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    Японско икономическо чудо -растеж на БВП с 10-14% годишно в периода 55-65 г. Това не е било никога преди войната. А основите да това развитие ги полагат САЩ . Планът Маршал освен за Зап. Енропа е приложен и за Япотия и той дава плодове.

    Коментиран от #11

  • 11 жеката

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Насах":

    Демек-по твойта логика,нека америте и на нас ни пуснат ядрени бомби и после да наливат пари за икономиката ни?!?!?!? И друго троле-планьт Маршал не е бил за Япония...-а тези страни които са получили пари по този план--са си оставили златният резерв вьв САЩ като залог.--а сега златото им го няма в американските трезори-схвана ли сега двуличието и алчността на САЩ? Да не говорим,че и до днес Япония е окупирана от америте

    Коментиран от #12

  • 12 Насах

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "жеката":

    Хайде първо повечко да четеш ,а след това да пишеш за да не се излагаш с глупости . По моята логика ? САЩ и Япония са били във война и тая война я започва Япония ,нали така . Или и нови открития в историята ще направиш ? Никой не е бил задължен да си държи златото в САЩ -това го прави само ФРГ по собствен избор ,за собствена безопасност. И златото им въобще не е изчезнало ,а си го поискаха и САЩ им го върнаха до последния петак. Това известно ли ти е ? Русия нечие злато върнала ли е ,на Испания например 510 тона -върна ли го ?

    Коментиран от #16

  • 13 Чичо

    3 3 Отговор
    '' Модернизирането на "Кага" и неговия кораб близнак "Идзумо" се очаква да подсили възможностите на американските войски в Япония ''. Е ха, честито! На скоро, повтаряха '' Последния самурай'' .....
  • 14 usa out

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Яма Мото":

    Японците са окупирана държава, нямат избор. Американците там имат над 100 военни бази. У нас, за нашия стандарт са достатъчни четири.
  • 15 Бай хой

    3 4 Отговор
    На това подсилване на военното сътрудничество ли му викате? Поне тричетири ядрени взрива над големи градове. Другото е отслабване.
  • 16 Бай хой

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Насах":

    Хайде направи любимото сравнение на джендърнята на йената с долара. Или пресметни на каква стойност са били доставките по плана мършаял и сейчас какви суми дължат тези страни и какви лихви плащат. Отвратително е да наричате заробващите колониални практики план за подпомагане. Както в милата ни Родина. Жеби Жебев изнесе златния резерв. И в момент когато народа избере правителство което не е удобно на колониалистите те блокиратплащанията и следва криза инфлация красиви и интелигентни думкат с тъпани по площадите финансирани от същите авоари и преврат. Забележете гаврата колониалистите финансират протестите и превратите със средствата на народа избрал правителството което ще се сваля. Справка Жан Виденов, Венесуеллския и мн.др.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Тополите знаеш ли кой ги е правил ? САЩ . Гледай Юрий Табах -той говори за това. И знаеш ли какво каза още - когато в Москва натиснат копчето ,нищо няма да се случи-ракетите им са негодни. ШОК ,нали .
Новини по държави: