Отидете към основна версия

2 551 31

Тръмп обещал да няма санкции срещу Анкара

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • доналд тръмп

Реджеп Ердоган разкрил темите на разговор с американския президент

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Донадл Тръмп е уверил турският държавен глава Реджеп Ердоган, че няма да наложи санкции срещу страната му, заради покупката на руски противоракетни системи, съобщи агенция Анадола.

Ердоган разговаря с Тръмп по време на срещата на Г-20 в Япония. Там те са обсъдили въпросите по споразумението за американските изтребители F-35.

САЩ заплашиха Турция, че ще прекратят доставката, ако страната не отмени сделката с Русия. Западът смята, че чрез руските противоракетни системи С-400, Русия ще има достъп до отбранителната информация на НАТО.

„На срещата ми с американския президент Доналд Тръмп уточнихме различни въпроси. Той ме увери, че няма да се стигне до санкции. Ние вече получихме 4 изтребителя F-35 и очакваме да ни бъдат доставени още 116 такива. Мисля, че изказванията на някои американски представители не съвпадат с поведението на президента Тръмп и ние ще продължим да развиваме нашите двустранни отношения“, заяви Ердоган.

Самият Тръмп вече призна, че планира да посети Турция през тази година. Очаква се на срещата да бъдат изяснени въпросите около отделните споразумения.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: