Last news in Fakti

2 Юли, 2019 16:50 3 992 24

Тръмп готви финансов чук за ЕС

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ес

САЩ са готови на нови мита срещу европейски стоки

Тръмп готви финансов чук за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ обяви, че е готов да наложи мита върху европейските продукти, съобщи Гардиън.

Митата ще засегнат продукти като сирене, уиски и маслини. Общата стойност на засегнатите продукти ще достигне $ 4 млрд.

Тръмп е готов на тези действия, заради спор с Европа заради субсидирането на компанията Airbus. Вече бяха наложени мита върху европейския внос на стомана и алуминий.

Световната търговска асоциация вече установи, че най-големите авиопроизводители в лицето на Airbus и Boeing са пострадали от ограниченията. САЩ вече отправиха молба за налагането на санкции по случая. Финално решение ще бъде взето или през лятото или до края на септември.

Тръмп вече постигна примирие в търговския конфликт с Китай. САЩ и ЕС вече заявиха, че са готови да наложат мита върху вноса на трактори, самолети и храни, ако не се постигне споразумение за субсидирането на производителите на самолети.

Очаква се да има разговори по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochoneee

    33 8 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ! ;)

    Коментиран от #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 El traficante

    37 2 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Ето ги краварите нагли лицемери!!! :(
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 El traficante

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Eltraficante":

    Какво значи ЦСЗ? :)

    Коментиран от #7

  • 6 elidiotisteidvamata

    1 4 Отговор
    ...

    Коментиран от #9

  • 7 El traficante

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "El traficante":

    Откъде да знам,тая простотишка я използва оня ненормалник El comandante.

    Коментиран от #12

  • 8 1122

    21 0 Отговор
    Тези хора ще спрат ли най после да правят ЗЛО на хората по света?До кога те ще определят как ще си живеем по държавите?
  • 9 Един един с

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "elidiotisteidvamata":

    два ника
  • 10 Реалист

    13 0 Отговор
    доналд сериозно се готви за избори - 1-създава проблем, 2-вряска и заплашва, 3-кротва се и подписва,4-хвали се как е "решил" създаден от самия него проблем. слаб актьор но гласовит. Ако Европа наложи мита върху соковете на патока основния електорат от бели фермери съвсем ще я закъса - Китай също удариха соковете. Ефекта парично не е чувствителен но ще е болезнен за изборите. Лошото е че и демократите не могат засега да се определят кого ще предлагат. така че най-вероятно ще търпим клоуна доналд тРъМп още няколко години.
  • 11 Радо

    19 2 Отговор
    ЕС им дава храни/стоки на Щатите срещу едни хартийки наречени долари, и ония на всичкото отгоре се паентят!!!!...еми просто ЕС трябва да спре да търгува със Щатите.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    7 16 Отговор

    До коментар #11 от "Радо":

    Мноооого ги мразиш , нали ?? Щото разкатават мамата на любимата ти Путинландия , хаххахахахах !!!!
  • 14 гост

    5 10 Отговор
    Няма ли вече някой в тоя сайт да се сети да напише , че от вчера конгреса на САЩ наложи санкции и на Северен и на Турски поток , а Газпром оттегли главния си маршрут през Дания , явно вденал , че работата там няма да я бъде , хахахахха !!!
  • 15 Евроантлантик

    16 1 Отговор
    Бай Дончо разката маето на Европата па наште джендъри викат Урра. Ще ни го налузи и на нас с високата цена на Ефките но нашите гербаци ще викат Урра.
  • 16 Гост

    9 0 Отговор
    Не гост а елементарен гербар тъпанар. От кое село ви взеха в Софето да тролите целодневно. Гашниците си личите отдалече.

    Коментиран от #20, #21

  • 17 Алооо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "EL chochoneee":

    El creteno , незабавно се консултирай с психиатър! Състоянието ти е трагично!
  • 18 За сега надупени

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Eltraficante":

    са само соросоидните говежди подлоги. ЕС - САЩ - поредния конфликт. Пътя на Европа е с Китай и Русия.
  • 19 Бай Яни

    0 0 Отговор
    И сега какво само киселото ли мляко ще си изнасям за САЩ🤔😁😁😁. А сиренето биволско къде ще го пробутвам.
  • 20 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Нещо се нервиш , а , хахаххаха !!!! Компанията оператор на газопровода „Северен поток 2“ - Nоrd Stream 2 AG оттегли искането си за строителството по основното трасе, минаващо през териториалните води на Дания на юг от остров Борнхолм . Това става ясно от съобщение на Nord Stream 2 AG. Съответното официално писмо е депозирано в Датската енергийна агенция. Ахаххахахаххахахха !!!
  • 21 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    А пък КЗК отряза нагласения търг на Булгаргаз за тръбичките до Сърбия с човека на Путя в сянка и ги върна в изходна позиция , при това с голяма вероятност за над година забавяне !!!! А дотогава я камилата , я камиларя , хаххаха !!! "Булгартрансгаз" избра в началото на месец април "Консорциум Аркад" за изпълнител на обществената поръчка за разширение на газопреносната мрежа до българо-сръбската граница. По-късно обаче декласира ДЗЗД „Консорциум Аркад“ с мотив за непредставени в срок документи и сключване на договор в определения законов срок и избра втората компания - Консорциум „Газово развитие и разширение в България“. Тези действия предизвикаха обжалване пред КЗК от „Консорциум Аркад“. Жалбата бе подадена в началото на месец юни.

    В свое определение на 20 юни Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стопира решението на "Булгартрансгаз" за избора на нов изпълнител за разширението на газопреносната мрежа до Сърбия в лицето на ДЗЗД Консорциум "Газово развитие и разширение в България". Дори определя искането на "Булгартрансгаз" за предварително изпълнение на решението от 28 май, което касае декласиране на "Обединение "Консорциум Аркад" и определянето на компанията ГРРБ за изпълнител за "особено".
  • 22 754

    3 0 Отговор
    Тръмп блъфира като го е правил цял живот . Просто никой не търябва да му обръща внимание , Кво стана със Северна миризлива и бедна Корея . Този човек е политически чалгар ,клоун
  • 23 значи

    0 0 Отговор
    Тръмп подготвя рапълра MЦ Чук да прави турне в ЕС...
    Това е добре, ще ходя да ги гледам...
  • 24 Дани

    2 0 Отговор
    Не купувайте американски боклуци' пълни са с фалшихикати те ни пледлагат остатъците си и застялити си говеда за храна нямат нищо което си заслужава дано господ да го махне тоя трън/тръмп/