Last news in Fakti

1 Юли, 2019 16:26 2 544 31

Тръмп обещал да няма санкции срещу Анкара

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • доналд тръмп

Реджеп Ердоган разкрил темите на разговор с американския президент

Тръмп обещал да няма санкции срещу Анкара - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Донадл Тръмп е уверил турският държавен глава Реджеп Ердоган, че няма да наложи санкции срещу страната му, заради покупката на руски противоракетни системи, съобщи агенция Анадола.

Ердоган разговаря с Тръмп по време на срещата на Г-20 в Япония. Там те са обсъдили въпросите по споразумението за американските изтребители F-35.

САЩ заплашиха Турция, че ще прекратят доставката, ако страната не отмени сделката с Русия. Западът смята, че чрез руските противоракетни системи С-400, Русия ще има достъп до отбранителната информация на НАТО.

„На срещата ми с американския президент Доналд Тръмп уточнихме различни въпроси. Той ме увери, че няма да се стигне до санкции. Ние вече получихме 4 изтребителя F-35 и очакваме да ни бъдат доставени още 116 такива. Мисля, че изказванията на някои американски представители не съвпадат с поведението на президента Тръмп и ние ще продължим да развиваме нашите двустранни отношения“, заяви Ердоган.

Самият Тръмп вече призна, че планира да посети Турция през тази година. Очаква се на срещата да бъдат изяснени въпросите около отделните споразумения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 125 000

    21 11 Отговор
    Докато Ердоган се среща в един ден със Тръмп и Путин и др. Къде е България? Нещо не видях българският флаг в Япония на Г-20 хахах а Турция ебеше на първите редици там!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 125 000

    10 2 Отговор
    Спирайки се на проекта за F-35, президентът съобщи, че Турция вече е платила на САЩ 1,4 милиарда долара. „Ние получихме 4 изтребителя F-35, произведени с общи усилия. Анкара очаква да получи още 116 такива изтребителя. Вноските за тях се правят според договорения план и те вече се направени. Някои изказвания в САЩ не съвпадат с подхода на президента Тръмп. Смятам, че това няма да попречи на нашите двустранни отношения и ние решително ще следваме това направление“, обеща Ердоган.
  • 4 Хасан

    11 6 Отговор
    Ееее..”танту за танту”...'Ердоган направи добро на Тръмп преди сенатските избори с случая ” пастор Брансон”''сега Тръмп ще трябва да върне услугата като защити Турция пред Пентагона
  • 5 125 000

    9 2 Отговор
    Разговорът на турския лидер с руския му колега Владимир Путин продължи около час. Освен въпроса за ЗРК С-400, двамата обсъдиха ситуацията в Сирия, строителството на АЕЦ „Аккую“ и туризма. „Голямо е значението на пускането в експлоатация на първия етап от АЕЦ „Аккую“ през 2023 г. Ние придаваме огромно значение, че неядреното оборудване ще бъде произведено от турски компании“, каза Ердоган.
    От своя страна, Путин отбеляза, че двустранните стокообмен през миналата година е нараснал с 15%, а взаимните инвестиции са достигнали 10 милиарда долара.
  • 6 125 000

    9 3 Отговор
    Кремъл потвърди, че доставката за Турция на зенитно-ракетни системи С-400 предполага частично прехвърляне на технологии.

    Тази информация беше изразена от прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков.

    „Договорът предполага частично прехвърляне на технологии от производството. Дори се заговори за съвместно производство на ракети С-500 Прометей между Путин и Ердоган.

    Коментиран от #16

  • 7 Вово

    11 2 Отговор
    Осввн, че няма да има санкции ще им доставят и Ф35, само малко театър да поиграе Доню, чв вече никой не го взима на сериозно!
  • 8 Шарков

    9 1 Отговор
    А Баце тупаше Медведев га беше тук по рамото и му заяви-Няма сЪ плашите от нашите самолети / а те още ги няма няма и договор още/ !
  • 9 Фактите

    15 4 Отговор
    Коментари няма ! За разлика на това Ердоган има топки !
  • 10 Иван

    21 1 Отговор
    120 изтребителя Ф-35 от САЩ, България 8 изтребителя Ф-16.. Боже, Боже.. Мъка българска..
  • 11 реалиста

    4 7 Отговор
    мне топки,просто топла златна дупка
    дупи се и на двамата
  • 12 Тенк ю чичо Дони

    5 3 Отговор
    Тръмп обещал да няма санкции срещу България. Сега купуваме СУ-35 а не ф-16!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Хуявей

    5 5 Отговор
    Много кляка бат дончо, бе! Иран щеше да заличава, а те даже.му дадоха чудесен повод, Хуавей щеше да санкционира, Северна Корея щеше да закрива, Асад щеше да сваля... ся и на ердоган кляка. Да не вземе да се сецне нещо, сороснята да го хване за задника и да му помага!
  • 14 ха!

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тенк ю чичо Дони":

    чичо дони е глупак, америка има много да губи. сегашната турска провокация с така наречената руска ракета с-200 в окупирания кипър, има за цел да използва с-400, "законно", като щит там ... американците и израелците ще имат ... биг! проблем

    Коментиран от #24

  • 15 999

    3 3 Отговор
    Ето го зенитно-ракетенят комплекс на Турция C-400 - https://m.youtube.com/watch?v=95aOa3g1GJc
  • 16 Опа тролчо

    7 11 Отговор

    До коментар #6 от "125 000":

    Тука вече яко сънуваш. Една технология е да правиш радари, управление и ракетни двигатели, друга е да огъваш тенекии, да гледаш домати и да се дупиш няколко пъти на ден. Когато всеки турчин изяде поне още два 50 килограмови чувала сол, може да се доближите до хомо сапиенс. И по леко с хвалбите, че досега никой не се е научил да седи на два стола!

    Коментиран от #17

  • 17 125 000

    13 7 Отговор

    До коментар #16 от "Опа тролчо":

    Турция произвежда от игла до конец почти всичко. Ама Ганьо от къде да знае. Не напразно Турция е в Г-20, нали? Яд те е, че Турция, а не България ще има C-400 ли? Турция си произвежда : Танкове, изтребител от пето поколение TAI TF-X, хиликоптери, без пилищотни дронове, фрегати, абе много много неща виж в YouTube. Дори през 2023 ще имат и собствен самолетоносач Anadolu Group. България ще си остане най - бедната и корупирана държава в ЕС.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Гледач

    4 13 Отговор
    Ако толкова лесно прощаваха западняците още ЩЯХА да живеят в пещери.Интересно ще е дали САЩ няма да използват ядрено оръжие с малък заряд срещу турция.НО ПРОШКА НЯМА ДА ИМА
  • 19 Опа тролчо

    6 8 Отговор

    До коментар #17 от "125 000":

    Турция СГЛОБЯВА!!!! Има огромна разлика между произвежда и сглобява. Като ти дадат американците готовия лазерен източник, вземете от китайците електроника, платите на някоя немска фирма за софтуера и от вас железата, става металорежещ лазер. Направи си сметка без някой да ви даде на куп всичко готово, колко струват вашите железа. Чного сте велики на приказки, обаче руснаците ви резнаха туристите и доматите и лазехте по корем да им се молите.
  • 20 Viper

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "125 000":

    Ако Турция ще си произвежда изстребител 5-то поколение за какво им е Ф-35? Бавен, с никаква маневреност, с никаква поносимост към претоварване-- +7,8g! При Ф-16 е +9 g, а при Рафал +11g - 3,6g! Защото едно е да имаш проект TF-X второ е да го направиш, трето и четвърто е да го въведеш в експлоатация.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Osman

    8 2 Отговор
    Докато българия си купи 8 Ф 16 , Турция ще вдигне във въздуха собствен изтребител TAI TF X. Но това е разликата между великата нация и мизерниците от долното течение на Дунав

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Синан

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Osman":

    Само Турция! 🇹🇷
  • 24 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ха!":

    Cлед като това е въпрос на сигурност, нека кипърската С-300, която Турция не иска там, да се върне в Кипър!
  • 25 Кемал Ататюрк Българина

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Osman":

    Циганите си оставате цигани и в Турция и в България Даже в Турция ви обиждат анално щото много ви обичат 🇹🇷🇧🇬🇹🇷🇧🇬🇹🇷🇧🇬
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Нещастието да си турчин

    2 5 Отговор
    За всеки, който не знае ... Официална турска политика: "Циганите, които са мюсюлмани, са турци"
  • 28 Официалната българска политика

    1 2 Отговор
    Всички цигани са българи

    Коментиран от #30

  • 29 Турция е в Г20

    2 1 Отговор
    А българия дърпа сополя в ъгъла с аутсайдерите. Това са реалностите на 21 век
  • 30 само че

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Официалната българска политика":

    циганите в България са български граждани. от национална гледна точка те не са българи. Турция твърди, че те са турци на национално равнище. не само тук, но и навсякъде на Балканите. провери го.
  • 31 Хасан

    1 0 Отговор
    Като твърди Турция така да е да взема всички цигани
Новини по държави: