Last news in Fakti

3 Юли, 2019 05:59 4 253 19

Турция може да разположи С-400 по границата със Сирия

  • турция-
  • с-400-
  • сирия

Все още се решава как ще бъдат използвани новите системи

Турция може да разположи С-400 по границата със Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Турция може да разположи ракетните комплекси С-400 по границата си със Сирия. Това заяви вице-председателят на турската група в Парламентарната асамблея на НАТО Ахмет Берат Чонкар, цитиран от РИА Новости.

Очаква се първата доставка на руските системи да бъде получена от Турция през следващите седмици. Според Чонкар предстоят разговори за това, къде да бъдат разположени новите оръжия.

„Около нас има много горещи точки. Говоря за Ирак, Сирия, Иран и Кипър. Най-голямата заплаха и два от районите около Северен Кипър и Сирия. Ще помислим как да подсигурим своите източни и южни граници. Не изключвам да разположим С-400 някъде по границата със Сирия, но ние ще изберем мястото, което ще е оптимално за граничната ни отбрана“, заяви Чонкар.


Той добави, че решението за сделката с Русия цели да подсили отбраната на неговата страна. Все пак все още не е решено, къде ще бъдат поставени системите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко отиде в Брюксел и ги вкара в ред

    8 36 Отговор
    Харесва ми таз идея - турците да имат ракети които не летят, но да са С 400:):) Американците ме впечатляват!!! Дочух, че подпалили руска подводница и нахранили акулите с руснаци??? Верно ли е, или е слух, колкото за да ви смачкаме тук в сайта???
  • 2 среднощен

    12 1 Отговор
    Ще покриват трасето на газопровода, който ще "диверсифицира" газовия пазар в Европа..!? Скъпата военна техника винаги е в услуга на корпорациите..!
  • 3 Знам знам🙄

    21 2 Отговор
    Ха на бас че барем един дивизион ще бъде позициониран в околностите на Одрин. Идеално място за контрол на въздушното пространство над протоците. Близко и до Гърция. Абе идеално. Не са чак толко прости турчолята. Ама по ми е интересно кво ше става със самолетите. Натискат го Тръмпчо корпорациите. Май за турските 120 броя нещо няма кандидати. А германските уж Гърция щяла да ги взима ама и там нещо греда. Абе накрая тоз бидон ф35 ше го пуснат по два за долар, барем да не ходи директно на скрап.

    Коментиран от #4, #7, #8

  • 4 Пак ще молят Ердо

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "Знам знам🙄":

    Аман заман господин султан вземи ги бидоните, той един сенатор е виновен, постъпихме несправедливо.....знаете я историята с Пейтриът.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анти милиционер

    0 9 Отговор
    Добре, че тези тръби не стават за нищо... както видяхме в Сирия. Да вземат и С500.
  • 7 Анти милиционер

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Знам знам🙄":

    До северен Кипър ще ги сложат.
  • 8 Бойко отиде в Брюксел и ги вкара в ред

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Знам знам🙄":

    Я кажи за акулите ти, зарежи тия партийни локуми, верно ли похапнали прясно руско мсеце??Вярно ли е че акулите минали на руски подводничари, доставени им от руска подводница, обстреляна от магнитно оръдие на американски разрушител, 4 мин след като се е показала на повърхността???

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Знам знам🙄

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бойко отиде в Брюксел и ги вкара в ред":

    Абе ти съзнаваш ли че говориш за война бе фен на челюсти. Ако това беше така тоя разрушител вече щеше да плава из вечните ловни полета. Нъл знаеш че те руските подводници вече се движат на глутници или двойки. Заради гадния навик на САЩ да използват хидрофоните по дъното на океана и така без да бъдат засечени влизат отзад в сляпото петно и слушат трансфера

    Коментиран от #11

  • 11 Бойко отиде в Брюксел и ги вкара в ред

    1 8 Отговор

    До коментар #10 от "Знам знам🙄":

    Там е работата че нищо не е засекло фугасния снаряд и недоразвитите технологично реснаци нямат доказателства как е станало. Искам акулите да ядат руснаци и ако си просветлен по въпроса, кажи похапнали ли са добре месо от руски подводничари, а не ми разтягай басни тук?? Ако не знаеш затваряй си циганската човка и не коментирай.Доколкото знам това е най-новата подводница /карбонова/ на руснаците и са се опитвали да срежат комуникационен кабел на НАТО, и са им разгонили фамилията, нашите стратегически съюзници с футуристично магнитно оръдие, със скорост на фугасния снаряд 57 MAX.

    Коментиран от #15, #17, #19

  • 12 Есенин на троловете

    0 4 Отговор
    Варна, морето, сините вълни... Акулите, руснаците, подводничарските мечти....:):)
  • 13 outlander

    2 7 Отговор
    Горкото русконадупено модераторче тъпо и упорито продължава да се прави на хакерче в нещастното си хибридно сайтче, че и се опитва да слага банове, за да не пиша и е очевидно, че нежното гейче не е чувало за VPN. В момента пиша през сървър в азиатската кочина, но мога да пиша и от сървър в Китай или от Нигерия, ако поискам. Мислиш ли, че ще ме спреш бе, нежен лебед?

    Коментиран от #14

  • 14 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "outlander":

    Защитата/идентификацията им е през едно от кукитата. Мисля че можеш и по-лесно през хот-спот на телефона.
  • 15 Ламбо

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко отиде в Брюксел и ги вкара в ред":

    Скапан лизач на американо-брюкселски-герберски дупета.
  • 16 КАСАПИНА

    0 4 Отговор
    Защо не си кажете направо ,че много ви е страх от евреите,и С400 са за защита от техните F16 и F35
  • 17 Гурбетчия Ханко брат

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко отиде в Брюксел и ги вкара в ред":

    Ей тутманик...да си прост па колко да си прост...затвори си лайняната уста и не се обаждай от коневръза....глистосер
  • 18 Хасан

    1 0 Отговор
    За турчина ще е добре да се докопа до ракетната технология ..била то руска или западна ...Ердоган има визия
  • 19 Знам знам🙄

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко отиде в Брюксел и ги вкара в ред":

    Абе смотаняко стига си говорил идиотщини. Ти знаеш ли че тъпото им магнитно оръдие не се събира и на самолетоносач. И освен това със 57 МАХ няма как да изстреляш фугасен снаряд бе кретенчо. Виж кво е фугасен снаряд. Нема ти обяснявам.. И относно циганската уста така можеш да викаш на баща си. И да не е циганин се толко добре те е възпитал
Новини по държави: