Отидете към основна версия

4 439 39

Лукашенко: Никога няма да се обърнем срещу Русия

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • минск

Очакваме същото от Москва в трудни моменти, заяви силният човек в Минск

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Беларус никога няма да оттегли подкрепата си за Русия, но очаква същото от Москва в трудни моменти, заяви пред журналисти президентът Александър Лукашенко, цитиран от TACC.

„Що се отнася до Русия, ние сме един народ, казвал съм хиляди пъти. Това са наши хора, наши братя. Винаги сме били заедно с тях, те винаги ни оказваха подкрепа. И фактът, че днес понякога имаме проблеми с Москва не се дължи на руския народ и не се дължи на руснаците“, заяви държавният глава.

„Защо трябва да се отнасяме лошо с тях, да ги предадем, както някои казват. Това никога няма да се случи. Дори и без мен това няма да се случи", добави президентът и заяви, че се радва, че Русия е „по-големия брат“ на Беларус, но като такъв, тя трябва да помага на Минск в трудни моменти.

В същото време Лукашенко каза, че Москва не може да обвинява Минск в изграждането на „многовекторна“ политика, обръщайки внимание както на Изтока, така и на Запада.

„Всеки иска да влияе. Но аз не приемам да се оказва прекомерно влияние върху на нашия народ. Това е неприемливо", продължи президентът.

„Трябва да гледаме както на Изток, така и на Запад. Русия няма защо да ни упреква. Никой няма да ни забрани да гледаме в различни посоки", добави Лукашенко.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: