17 Ноември, 2019 18:33 1 962 7

Вечният Лукашенко: Ще се кандидатирам отново

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • русия-
  • избори

Президентските избори догодина трябва да се проведат не по-късно от края на август

Вечният Лукашенко: Ще се кандидатирам отново - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че възнамерява да се кандидатира за нов мандат на изборите, планирани за 2020 г., предаде ТАСС.

"Аз обезателно ще предложа своята кандидатура, а хората ще направят избор", каза той ред журналисти, говорейки за перспективите за участие в предстоящата президентска надпревара през 2020 г., а както се очаква, и през 2025 г. При това той отбеляза, че не се е вкопчил за този пост. "Няма с посинели пръсти да се държа за това кресло, каза Лукашенко. - Но ако не ме попитате, аз никога няма да сваля своята кандидатура."

Според него президентските избори догодина трябва да се проведат не по-късно от края на август. На забележката, че през лятото хората са в отпуски, той отвърна, че който иска, ще гласува.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каскети въшлясали

    13 3 Отговор
    Отсега си ги спечелил изборите Честито
  • 2 Смех

    21 1 Отговор
    Нещо зачестяват статиите за Беларус...Дали не е време и те да бъдат демократизирани . ..?Имам чувството че този филм вече съм го гледал...И то няколко пъти...

    Коментиран от #5

  • 3 соросоид дебил

    15 7 Отговор
    Ех, да имахме и ние един Лукашенко! Господ ни наказа с Главанак Тиквунов.
  • 4 Хрониките на Евразия

    4 8 Отговор
    « Аз с посинели пръсти няма да се държа за креслото до последно », — с посинели устни каза Лукашенко ….
  • 5 Румяна Костова

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Смех":

    О, да, преди десетина дни в Минск се състоя репетиция на Майдан. Излизат млади хора от демократичните сили. Не са многобройни както украинските борци за Евро интеграция, но има някакво движение. Организатор на протестите е някой си Степан Светлов(дано не бъркам фамилията), на 21 години. Той управлява тази инертна маса от Варшава чрез Интернет. В своята крехка възраст за политик, Степан е уверен, че знае как се управлява държава, в толкова сложно положение, каквато е Белорус. А ако се затруднява по някои въпроси, Западните инструктори, обучаващи украинците, винаги ще го насочат в правилната посока.

    Коментиран от #7

  • 6 El chochone

    5 5 Отговор
    Бас държа, че Путин ще го задмине като царуване.
  • 7 стоян

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    До 5 ком -Румянче ,както винаги подробно си проучила темата по руските проблеми и подробно ни ги убясняваш -но дали е вярно или лъжеш
Новини по държави: