Отидете към основна версия

2 706 8

Доналд Тръмп живее във "въображаем свят"

  • доналд тръмп-
  • джефри сакс-
  • китай

Джефри Сакс призова Световната търговска организация да спаси международната търговска система от преднамерените атаки на САЩ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Известният американски икономист Джефри Сакс призова Световната търговска организация (СТО) да спаси международната търговска система от преднамерените атаки на САЩ, целящи да изолират Китай, предаде Франс прес.

Той заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп живее във "въображаем свят".

"Търговската система в момента е под натиск поради една основна причина и тя е свързана със страната ми - САЩ", каза Сакс на откриването на Обществения форум на СТО в Женева.

"Проблемът е, че най-голямата световна икономика стана много нестабилна. Това не е проблем на световната търговска система, това е проблем на една голяма страна и основният ѝ проблем е свързан с психологическото предизвикателство, което издигането на Китай поставя пред американската психика, особено пред външната политика", заяви той пред близо хиляда души, сред които и много дипломати.

"Свидетели сме на преднамерен опит да се разруши търговската система, мотивиран от илюзиите на американската външна политика", отбеляза Сакс.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: