Отидете към основна версия

2 038 42

Ето кои са личностите на десетилетието

  • личности-
  • десетилетие-
  • политици-
  • бизнесмени-
  • владимир путин-
  • реджеп ердоган

Путин и Ердоган намират място в престижната класация

Снимка: БГНЕС/ EPA

19 политици, 22 бизнесмени и девет души от областта на шоубизнеса, науката, културата и спорта - това са хората, които според престижното британско издание "Файненшъл Таймс" са определили облика на десетилетието.

Президентите на Русия, Франция и Турция - Владимир Путин, Еманюел Макрон и Реджеп Ердоган са сред политиците, които според журналистите от "Файненшъл Таймс" са имали значителна тежест през последните 10 години. До тях се нареждат още колегите им от Китай и САЩ - Си Дзинпин и Доналд Тръмп, както и канцлерът на Германия - Ангела Меркел. Място сред личностите, повлияли на развитието на света, е намерил и бившият стопанин на Белия дом - Барак Обама.

Бившият сътрудник на американските спецслужби - Едуард Сноудън, носителката на Нобелова награда - Малала Юсуфзай, лидерът на протестите в Хонконг - Джошуа Уонг, също сред лицата, оформили отиващото си десетилетие, предаде БНТ.

От света на бизнеса сред избраните са основателят на Amazon Джеф Безос и изпълнителният директор на Apple - Тим Кук, един от основателите на Uber, както и изпълнителният директор на компанията за електрически автомобили Tesla - Илон Мъск и основателят на китайската корпорация Alibaba - Джак Ма. Тенисистката Серина Уилямс и актрисата, която обвини именития холивудски продуцент Харви Уайнстийн в изнасилване, и така сложи начало на мащабната кампания #MeToo, оформят списъка на 50-те личности, определили облика на десетилетието.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини