Отидете към основна версия

1 952 37

Ердоган: Да не допускаме в Либия грешките от Сирия

  • турция-
  • либия-
  • реджеп ердоган-
  • ангела меркел

Турският президент изтъкна, че атмосферата на хаос в Либия ще засегне целия Средиземноморски басейн

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Ердоган призова международната общност да не допуска в Либия същите грешки като тези, които е допуснала в Сирия, предаде Анадолската агенция.

Ердоган каза това на церемония, на която присъства заедно с германския канцлер Ангела Меркел, за откриването на нови сгради на Турско-германския университет в Истанбул.

По повод предстоящия си разговор с Меркел - Ердоган каза, че темата за Либия, както и други регионални въпроси, ще бъде поставена на обсъждане наред с двустранните отношения между Турция и Германия.

Турският лидер изтъкна, че атмосферата на хаос в Либия ще засегне целия Средиземноморски басейн. По думите му усилията за постигане на мирно решение в Либия трябва да бъдат ускорени, за да не наберат сила терористични групировки като "Ислямска държава" и "Ал Кайда".

"Ще продължим да бъдем редом до своите либийски братя в тези тежки времена в името на мира, спокойствието и бъдещето", подчерта той.

Ердоган изрази надежда, че Турско-германският университет ще се превърне в символ на приятелството между двата народа, подобно на съществуващата от век и половина немска гимназия в града.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: