Last news in Fakti

24 Януари, 2020 19:50 1 417 3

Меркел и Ердоган развиват двустранните отношения

  • ангела меркел-
  • реджеп ердоган-
  • турция

Двамата обсъдиха Близкия Изток

Меркел и Ердоган развиват двустранните отношения - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турският президент Реджеп Ердоган проведе среща с германския канцлер Ангела Меркел, съобщи Дойче Веле.

Двамата обсъдиха ситуацията в Близкия Изток. Турският държавен глава е призовал за постигането на споразумение за примирие в Идлиб.

„Всеки от нас трябва да окаже натиск върху сирийския режим. ЕС носи отговорност за подпомагането на Сирия. Ние обсъдихме тези въпроси. Важно е да намерим решение“, заяви Меркел.

Той приветства постигнатото на конференцията в Берлин. Според него грешките в Сирия не бива да се допускат в Либия.

Меркел обеща, че ще осигури подкрепа за бежанците от Идлиб и че ще отпусне средства за строежа на нови летища. Двамата обявиха, че се надяват на развитие на двустранните отношения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Престъпление и Hаказание

    2 11 Отговор
    Огромно земетресение в Турция, преди малко! Турците трябва незабавно да преразгледат поведението си!! Заради него са наказани !!!

    Коментиран от #3

  • 2 да де

    2 3 Отговор
    Да де двустранни подарил и е огледало и шлем. Каквото и да значи това да подариш огледало на бабичка си е жива подигравка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: