Отидете към основна версия

3 431 18

Лондон: ЕС няма да ни налага своите правила

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • дейвид фрост

Великобритания иска "независимост"

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британското правителство няма да приеме ЕС да му налага правила в сферата на околната среда, трудовото право или държавните субсидии в преговорите за бъдещите отношения. Това заяви британският преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост, цитиран от AFP.

"За нас е важно да имаме право да приемаме закони, каквито смятаме за подходящи, да имаме права като всяка друга държава по света, която не членува в ЕС", каза той в реч в Брюкселския свободен университет.

Дейвид Фрост потвърди отново, че е изключено Великобритания да поиска удължаване на 11-месечния преходен период. На 1 януари 2021 г. "ние възстановяваме изцяло своята политическа и икономическа независимост и защо ни е да искаме отлагане на това", се казва в речта на главния британски преговарящ.

Великобритания официално напусна Европейския съюз, но до края на годината е в сила преходен период, по време на който няма да настъпят съществени промени за британските граждани и гражданите на страните от ЕС. На референдума през 2016 година близо 52% от гласувалите британци поискаха излизане от ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: