Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 07:51 3 428 18

Лондон: ЕС няма да ни налага своите правила

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • дейвид фрост

Великобритания иска "независимост"

Лондон: ЕС няма да ни налага своите правила - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британското правителство няма да приеме ЕС да му налага правила в сферата на околната среда, трудовото право или държавните субсидии в преговорите за бъдещите отношения. Това заяви британският преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост, цитиран от AFP.

"За нас е важно да имаме право да приемаме закони, каквито смятаме за подходящи, да имаме права като всяка друга държава по света, която не членува в ЕС", каза той в реч в Брюкселския свободен университет.

Дейвид Фрост потвърди отново, че е изключено Великобритания да поиска удължаване на 11-месечния преходен период. На 1 януари 2021 г. "ние възстановяваме изцяло своята политическа и икономическа независимост и защо ни е да искаме отлагане на това", се казва в речта на главния британски преговарящ.

Великобритания официално напусна Европейския съюз, но до края на годината е в сила преходен период, по време на който няма да настъпят съществени промени за британските граждани и гражданите на страните от ЕС. На референдума през 2016 година близо 52% от гласувалите британци поискаха излизане от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    22 7 Отговор
    А нас ни набутаха в нато ес банков съюз че и ез, все кошари за колонии!

    Коментиран от #2

  • 2 Хах

    13 20 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    А ти в Съветският съюз ли искаш да стоим

    Коментиран от #4

  • 3 Лондон Мондон

    9 13 Отговор
    Сами се закопаха..
  • 4 233

    16 13 Отговор

    До коментар #2 от "Хах":

    Не знам СССР да е налагал директивите / законите/ си и за неизпълнението им да е налагал санкции!?!

    Коментиран от #6

  • 5 До 4

    14 11 Отговор
    Малък си и за това не знаеш ! Аз пък ЗНАМ, как налагаха СССР всичко...политика, закони, икономика и техни хора бяха във всяко министерство и учреждение, контролираха и командваха !!! Като огромен октопод , така бяха във всички държави от соца, като в Прага с очите си видях военни руски патрули с ленти на ръката , на обход по улиците !!! Повсеместно руско робство в държавите от източния блок !

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Заро

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "233":

    Ти кво разчиташ че някои не знаят ли. Достатъчно видяхме от Орките

    Коментиран от #7

  • 7 233

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Заро":

    На нищо не разчитам.Фактите са си факти,какво си видял и как го разбираш си е твоя работа?Разликата е в орките/западни или източни/.Прилики дал господ.
  • 8 1234

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "До 4":

    Сега е същото, но под формата на демокрация. Уж имаш избор пък това не можеш да кажеш или онова да не останеш без работа, има 4 ам бази, руски нямаше, а козяк си е конферентната зала на МС.
  • 9 БАЙ ШИЛЕ

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "До 4":

    Те все още имат много агенти и шпиони в България. Та самия Доган-чо си е продукт на КГБ-то, всеки вижда колко влиятелен е и има много сериозно участие в политико-икономическия живот в България !! За Румбата Овчаров, трябва ли въобще да споменавам? Имноого други общественици и бизнесмени са руски подлоги и е.ават мамата на всичко тук! Но признавам, че най са силни в пропагандата, корифеи са !!!
  • 10 Българин

    15 4 Отговор
    Глупаци, когато имаше източен блок нямаше клошари, нямаше работещи бедни, нямаше гладуващи пенсионери, нямаше обири на банки и магазини, нямаше нямаше убийства зад всеки ъгъл, нямаше джендъри, нямаше ДАЙ за да те лекувам, нямаше наркотици в училищата, нямаше работещи деца, нямаше 12-14 часов работен ден и няма да ми стигне деня да ви набия в празните глави колко още простотии ги нямаше !

    Коментиран от #16

  • 11 Българин

    10 5 Отговор
    Имаше безплатно образование, здравеопазване, санаториуми, летни лагери и в планината и на морето, медицински и стоматологичен кабинет във всяко училище, имаше кражоци по всички предмети, отбори по всякакви спортове, спортни празници, ден на самодейноста, умажение към учителя, почивни станции за работещите, общински жилища за младите семейства, паркове в които не те е страх да се разхождаш вечерно време и т.н и т.н Някой ще каже чакаше се по 10г. за кола. Ще му кажа чакаше се за НОВА кола защото всеки можеше да си позволи !!! Сега колко могат да си позволят чисто нова кола без да са МОШЕННИЦИ ?!
  • 12 Българин

    8 4 Отговор
    Колко много спортни бази имаше в цялата страна, от които нищо не остана ! Да не ви споменавам колко много балкански, европейски, световни и олимпийски шампиони по всякакви спортове имахме ! Сега казваме "златните момичета" на отбор, който не са ставали шампионки на никакво първенство, не че имам нещо против тях, просто права сравнение !
  • 13 Жорж

    5 1 Отговор
    Евала на Британците. Това е да определяш сам как искаш да живееш, а не някакви си да ти налагат начин на живот. За БГ това е табу, кото обичат заисимостите
  • 14 Британците са яки

    6 1 Отговор
    Много поздрави на скапания ЕС от един който живее в Англия.
  • 15 КОРУПЦИЯ

    6 1 Отговор
    браво а България кога ще бъде независима че се е превърнала в сметището на Европа
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Социални дейности може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работи за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
  • 17 1122

    0 0 Отговор
    Към №4,ало големия,недей лъга по малките от тебе,не си само ти дето знаеш какво беше.Вие в София бяхте най добре,всички бяхте ,,тарикатчета и мамини синчета",а в провинцията ни имахте за глупаци,но винаги оставахте прецакани когато се опитвахте да си показвате номерата.Работа имаше за всеки ,някоя по платена друга не чак толкова,НО никой не ровеше по кофите,и доктора и инженера и обикновения работник дори от чистотата можеха да седнат в един и същи ресторант и можеха да се хранят без да се страхуват,че няма да могат да си платят сметката.Всички можеха да отидат на море и да си карат отпуска,защото тогава хората не се деляха на такива с минимална заплата и на такива дето вземат десетки хиляди на месец. Добре е,че някои вече започнаха да излизат от тоя идиотски съюз,дето ни управляват хора не минали през психо тест и проверка за алкохол.
  • 18 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Покрай мюслимани пострада и българин, ами от тук нататък избягвайте да работите с тях..Подминавайте места ,където се събират мюслимани, казвам го защото тепърва ще видим как германци ще отстояват своя живот.
Новини по държави: