Отидете към основна версия

3 528 28

Специалисти от Москва и "Пирогов" ще консултират състоянието на Навални

  • алексей навални-
  • русия-
  • кремъл

Опозиционерът се почувства зле по време на полет от Томск за руската столица

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Специалисти от Москва ще пристигнат в болницата за спешна медицинска помощ в град Омск, за да участват в консилиум за състоянието на руския опозиционер и основател на Фонда са борба с корупцията Алексей Навални. Той изпадна в кома и беше поставен на командно дишане.

В разширения консилиум ще се включат анестезиолози-реаниматолози и неврофизиолози от военната болница „Бурденко“ и от Националния медико-хирургичен център „Пирогов“. Това съобщиха от министерството на здравеопазването на Омска област.

Вчера заместникът на главния лекар на болницата в Омск Анатолий Калиниченко заяви, че състоянието на Навални е стабилизирано, но остава тежко. Окончателна диагноза все още не е поставена. Отравянето се разглежда като една от възможните причини за състоянието му. Хора от близкия кръг на Навални бяха категорични, че той е бил отровен заради политическата му дейност.

Опозиционерът се почувства зле по време на полет от Томск за Москва. Самолетът се приземи аварийно на летището в Омск, откъдето Навални беше откаран с линейка в местна болница.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания