Last news in Fakti

21 Август, 2020 16:00 11 486 66

Тези, които отровиха Навални, държат Борисов и Пеевски на власт!

  • алексей навални-
  • навални-
  • русия-
  • отравяне

Кремъл и неговите служби правят всичко възможно да запазят режима на Борисов-Доган-Певски-Гешев. Той им е нужен

Тези, които отровиха Навални, държат Борисов и Пеевски на власт! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руският опозиционер Алексей Навални е приет в болница след отравяне. Той е в реанимация в безсъзнание. Лекарите потвърждават тежкото състояние на известния критик на Путиновото управление.

Още няма официална позиция на Кремъл, но ще ви кажа, какво ще напише или каже говорителят Дмитрий Песков. Обезпокоени сме от случилото се. Това е недопустимо в правова държава. Президентът Путин е разпоредил на прокуратурата и съответните органи да започнат разследване.

Вярвам им. Ще започнат разследване, нищо чудно дори след година или няколко месеца да изкарат заподозрян, когото ще арестуват и повече няма да чуем за него. А може Навални сам да се е отровил, за да хвърли сянка върху Кремъл.

Колко подло е да падне съмнение върху властта и тайните служби. Сакън! Те спазват закона и са демократични.

Какво от това, че Навални бе арестуван десетки пъти, биха го, тровиха го в килията, правиха му обиски, конфискуваха имуществото му и запорираха сметките му. Обвиняват го, че е американски и въобще шпионин на Запада, родоотстъпник, превратаджия…

Ще прочетем в прокремълски медии, че са го отровили западни служби или негови съмишленици, с които е имал конфликт. Ще измислят нещо, бъдете сигурни. Ще е гадно и фалшиво, но ще ни го пробутат, ще го натъпчат в главите на патроидиоти и съветофили. Те това могат. Да тровят, а след това пропагандната машина замазва следите на ГРУ, ФСБ и кой ли още не. Защото как така такива хуманисти и демократи, ще имат общо с атентата срещу Скрипал, Емилиян Гебрев, синът му и техен колега, убийството на Политковская и Немцов, на Магнитски... Не си помисляйте такова нещо, защото ще нараните тяхната чувствителност.

Иронизирам, но какво друго да направя? Едни думи ни останаха за оръжие...

Отравянето на Алексей Навални има връзка с това което става у нас. Налудничаво ли ви звучи? Да видим.

Кремъл и неговите служби правят всичко възможно да запазят режима на Борисов-Доган-Певски-Гешев. Той им е нужен, защото:

 

Трябва да довърши проекта Балкански поток, който е отроче на Турски поток. Спомнете си Борисов до Путин и Ердоган в Турция как въртяха крана на газопровода.

На Русия е обещана важна роля и голяма част от милиардите по строителството на АЕЦ-Белене.

Прехваленият газов хъб също разчита на руски газ.

Путин няколко пъти ясно заяви, че му дължим над 600 млн евро от проекта Южен поток, които потънаха в нечии джобове.

Държавната Внешторгбанк, близка до Путин, си чака дела от няколкостотин милиона евро от "усвоените" 1 милиард от продажбата на Виваком.

Докато някой ден бъдат готови предплатените F-16 в САЩ, ще ремонтираме руските самолети в Русия и ще плащаме прескъпо.

Лукойл трябва да продължи да работи по позната схема – приходи милиарди, но нито лев платени данъци в България.

Трябва да продължи доразбиването на Военно-промишления ни комплекс.

Да продължи също шпионирането чрез български политици на НАТО и ЕС.

И, разбира се, внушението: Видяхте ли като влязохте в Евросъюза какво ви се случи? Най-бедни сте, корупция, неграмотност и пр. Елате в Евразия и всичко ще бъде наред.

Затова Москва прави всичко по силите си този кабинет и тези хора да останат във властта, колкото може по-дълго. Това не е пожелание, това е разпоредено. Ще има тепърва цинични провокации на протестите, ще слушаме милиционери да обясняват как всички други са виновни, но не и те, ще преследва Иван Гешев конекрадци и джебчии по села и кърища и ще е сляп за милиардните грабежи на корумпираната върхушка и чекмеджето с пачките и пищова. Ще се обучават родни прокурори в Москва и ще укрепват руския политико-мафиотски модел, приложен на 100% у нас от крадливи и необразовани хора. Руските граждани нямат нищо общо с това. Те са жертва, както и ние. За крадливите престъпни управленски кръгове говоря.

А Навални… Неговата енергичност и смелост са добър пример за всички, които искат да живеят честно и почтено. Камбаните бият тревожно, пожарът на недоволството се разраства – трябва да сме единни и силни. Тук не ни тровят все още чая, но инквизицията в лицето на държава и прокуратура „работят“ на пълни обороти.

Да разкъсаме смъртоносната прегръдка! Това е спасението.

Оставка! Махайте се, по дяволите!

Огнян Стефанов


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Герберчо Олегчо

    32 103 Отговор
    За 10 години Бойко изправи онази България която беше се сринала от политиките на БСП!
  • 3 РЕШЕТНИКОВ

    24 68 Отговор
    НЕ.ДЪРЖАТ ПАРАШУТИСТА НА ДОНДУКОВ 2.

    Коментиран от #54

  • 4 Копейкин

    64 74 Отговор
    България ще тръгне напред, когато СКЪСА "пъпната си връв" с МОСКВА и спре да плаща "данък Русия"!
  • 5 Дельо Хайдутин

    47 11 Отговор
    Ц Р У.
  • 6 Герб На върха Винаги

    12 29 Отговор
    Песков пожела на Навални да се възстанови и обеща да помогне при евакуацията му в чужда клиника
    11:30, 20 август 2020 г.
    Meduza
    Надежден източник
    Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че той следи доклади за хоспитализацията на Алексей Навален, пожела му бързо възстановяване "като всеки гражданин на страната" и обеща да съдейства за евакуацията на Навални за лечение в чужбина, ако бъдат получени искания за такава помощ.
  • 7 Тях червеното знаме роди ги

    27 19 Отговор
    ДОБЪР ДЕН,ДРУГАРИ....
  • 8 Герб На върха Винаги

    47 31 Отговор
    Огнян жабата малко го биха....
  • 9 Гого

    66 3 Отговор
    Всеки си пише каквото му наредят..
  • 10 Къде е фюрера

    42 6 Отговор
    — Не човек, а желязо —

    просъскал агентът фашист.

    Тихо мъртвия казал:

    — Не, комунист!
  • 11 ТАЗИ

    64 18 Отговор
    Статия. е. написана от някои олиго.. френ
  • 12 АМИ ТО СЪЩОТО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ И ЗА САЩ

    68 8 Отговор
    ДЪРЖАТ БОРИСОВ НА ВЛАС , ШПИОНИРАТ ВСИЧКИ , СНОУДЪН ИЗБЯГА ЗА ДА НЕ ГО УБИЯТ ТАМ.СПРЯХА БЕЛЕНЕ , ЮЖЕН ПОТОК , ПРОВАЛИХА СДЕЛКАТА ЗА ГРИПЕНИТЕ.АМИ ТОЙ ПУТИН АКО Е ТОЛКОВА ВЕЛИК И ВСЕМОГЪЩ РУСИЯ ОТДАВНА ДА И ЛАПАТ ПРАХА ОСТАНАЛИТЕ.И ДА НЕ СЕ СЪРДИМ НА ОГЛЕДАЛОТО АКО НИ ПОКАЖЕ КРИВИ , БОРИСОВ НИЕ ТРИ ПЪТИ ГО КАЧВАХМЕ И ПУТИН ТУК НЯМА НИЩО ОБЩО
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    18 20 Отговор
    Пригожин :
    „Както казах преди, Навални направи живота ми по-интересен. Ще се отегча без него. Но за съжаление пристрастяването на Навални към психотропните вещества се използва от Запада за политически натиск върху Русия. Западният свят пуска шоу с полети намедицински самолети. Сякаш ако е необходимо, те не са достатъчни в Русия. Аз лично съм готов да предоставя или платя самолет на Тръмп, Меркел и Макрон, ако трябва да се подложат на лечение в Русия. Ще ги изследваме за геронтологични заболявания “, се казва в изявление на пресслужбата на Пригожин.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Решетников

    22 27 Отговор
    държат на конци фатмака

    Коментиран от #51

  • 17 Майна

    56 15 Отговор
    ОГНЯНЕ, ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ СИ НАПИСАЛ...КОЙ ТИ ГИ НАШЕПНА, ИЛИ СЕ ВЗЕ ЗА МНОГО НАВЛЕЗНАЛ НАВЪТРЕ В НЕЩАТА...
    ПИШИ ЗА НЕЩА, КОИТО МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ..
  • 18 Този

    42 6 Отговор
    е пълен откачалник.До скоро ревеше,че ще го арестуват и като не се случи,надигна пак глава.Йато влечуго
  • 19 смешника

    27 3 Отговор
    на черепахин човека от мутри мина на геополитика !!!
  • 20 Снайперист

    10 7 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 21 Комунист Краен Реакционер

    22 16 Отговор
    Според съобщения в медиите, една от вероятните версии е психолептично отравяне и рязко влошаване на състоянието в резултат на смесване на алкохол и наркотици. В нощта преди полета от Томск за Москва Навални пил самогон в село Кафтанчиково, пише Комсомолская правда.
  • 22 ХАХАХАХАХАХ

    22 18 Отговор
    Навални е прононсиран рецидивист крадец. Два пъти е лежал в затвора не за политическите си виждания, а по чисто криминални присъди. Първата от които е за кражба в особено големи размери от френска, пак повтарям, ФРЕНСКА голяма компания.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 jorj

    17 2 Отговор
    Уръфляк.
  • 25 Калоян

    34 13 Отговор
    Заглавието е точно, след него започва тотална лъжа и демагогия. Не кремъл държи тиквата и сеинята, а сащ, и не кремъл отрови поредния полуидиот продал се на сащ. Кремъл няма никаква полза от отравянето на тоя палячо, за господарите му от сащ той вече е по полезем мъртъв отколкото жив.
  • 26 хипоглекимия

    28 7 Отговор
    Изпаднал в хипоглекимична кома, защото нищо не е ял и пил в самолета, и захарта му е паднала. Така е при диабетиците. Нерде Стамбул, нерде лъжите на Огнян Стефанов!
  • 27 Хобито ми е да разплаквам висшисти

    16 12 Отговор
    Пригожин :
    Що се отнася до веществата, които Навални е използвал, в Русия лекуваме наркоманите не по-лошо, отколкото в която и да е от западните страни.По отношение на желанието на някой да се отърве от Навални, ще повторя: Навални не бива да се губи, защото е велик комик но отдавна не е политическа фигура, а по-скоро политически кастрат. Следователно, ако смъртта на Навални е полезна за някого , то това са на най-близките му сътрудници, които отдавна са разочаровани от него и устройват жиркове в опит да намерят нов водач, "
  • 28 a bee

    9 9 Отговор
    С мутанти (БКП -димократи), до ГЛАД е 100% !
    (денег нету держитес , Асад от глад препада,... )
  • 29 Веселяка

    28 5 Отговор
    Пълни глупости Русия да държи на Тиквата. Ако искат руснаците могат да преминат през Гърция и Северна Македония и България да остане с пръст в устата.
  • 30 Тошко

    25 4 Отговор
    Стефанов, аз на перкендета, които имат заемане - даване с Божков (и по телефона) не вярвам!
  • 31 Ами сега

    21 7 Отговор
    Навални може да е отровен, а може и да не е, но ако е отровен едва ли е Русия. Има нещо интересно в това точно кога се случи това "отравяне", също и като случая със Скрипал той дойде в тежък момент (безредиците в Беларус).
    Въпроса е изгодно ли е на руснаците точно сега когато обстановката по границите им се нажежава да си създават допълнителни проблеми?!
    Който следи темите свързани с русия е забелязал, че този Навални е толкова "опозиционер" колкото луната е квадратна. Аз мисля, че той Навални е на служба при глобалистите на Сорос,но отдавна е вербуван от руските тайни служби. Через него те разпиляват енергията на либерастите в Русия.
    На мен ми се струва по-вероятна версията, че Навални пада жертва на приятелски орган. Да "служи" толкова години на соросоидите и да нямаш нищо постигнато е вече достатъчен повод да те "отсвирят" като отработени ненужен материал!

    Коментиран от #35, #50

  • 32 Объркано Атлантиче

    21 5 Отговор
    Значи това са Германия и тяхната фондация "Ханс Зейдел"
  • 33 Аре

    21 2 Отговор
    Какво ти става бе човеко? Каква е тази не адекватна писаница?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Boxer 3.0

    13 4 Отговор

    До коментар #31 от "Ами сега":

    Много добър коментар!
    А, пък аз бях почнал да подозирам Отровното Трио...
    Кой ги знае, сега кой на кого играе мъпет шоу = фалшива опозиция.
    Със сигурност тоя спектакъл сме го гледали поне няколко пъти за последните 30г!
  • 36 Тоя пъ

    18 4 Отговор
    Оги я кажи кой пази Черепчето в Дубай и Мустака в Сърбия от там направи връзка с протеста, опозицията и ако успееш да вместиш и Навални... Гений
  • 37 Съвет

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Стефан Стамболов":

    Нещо ти мели доста начервената уста! Животът е пълен с изненади та всичко може да са случи...
  • 38 baihui до#1

    8 8 Отговор
    Няма начин един ДОКАЗАН БАНДИТ да бъде Премиер на една европейска държава!
  • 39 Вярно че

    11 6 Отговор
    Вярно,че Недое.ални и Боку си приличат - и двамата имитират борба с корупцията. Да сте чули Не.оебални да се е заял с някай руски олигарх-хазар? И в САЩ,и в Русия тия са най-големите аферисти.
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 4 Отговор
    Всичко е строго индивидуално
  • 41 Султан Фатих Мехмед

    4 15 Отговор
    Най доброто време за бегето беше при нашето управление след 1876г започва края ви и болшевишко дс милиционерско комунистическо мутренско робство ама вие си го харесвате
  • 42 Сандо

    23 4 Отговор
    След като се разбере,че Навални не е отровен,какво ли ще напише този плужек?И дали ще си признае защо пише такива материалчета и по чия поръчка?
  • 43 До слепците

    30 7 Отговор
    Огнянчо, много си прост!Хунтата ни я монтираха САЩ и еврогейовете,не Русия!Кажи защо и досега Мустафата и Брюкселските мисирки начело с Меркелица мълчат? Простов е , Боко и Каскета са техните протежета за контролиране на територията!Прасето и Доган излъгаха руснаците и сего се чудят къде да емигрират защото ония от щатите не ги искат , че схемата лъсва и им цапа имиджа на демократи!
  • 44 Грейс

    14 6 Отговор
    Като чета някои коментари се чудя на всички такива чавка ли им е изпила акъла? Стой си боко, стои, че тези следващите са с шизофрения.Тебе поне само нарцисизъм те тресе! Какви хора, какви глупости!!!
  • 45 Сделано в СССР

    4 17 Отговор
    Поздравления Оги !
  • 46 Д-р Радева

    9 4 Отговор
    Ало ,Навални ,ши пиеме ли таа вечер ?
    Да! Кой се обажда ?
    Д-р Радева
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 козата

    17 1 Отговор
    Дописката на доносника от БКПдс агент Академик свинчугата!
    бкпдс свинчугите сага са демократи, утре чалмите ако властват над бг.
    свинчугите ще бъдат първи мюслими!
  • 49 думи на Оги

    13 2 Отговор
    Но моята тактика е, ти го казвам ей така, щото те чувствам близък, е първо да бутна Влади и т’ва. Един по едни. Виж, че аз не, не обръщам внимание на никой друг. Удрям само по Влади и по Бойко“.
    Този откъс от кореспонденция, записана със СРС от наши или чужди служби, беше разпространена днес от държавното обвинение. Думите идват от укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков. Адресат на откровенията му е журналистът Огнян Стефанов.
    Стефанов и Божков са хванати 2 пъти в рамките на 3 дни да обсъждат стратегии за протестите и свалянето на правителството.
  • 50 Но за сега не им минават номерата

    11 5 Отговор

    До коментар #31 от "Ами сега":

    Ролята на Навални - мъченика е най доброто което могат да измислят в момента соросите . Отделно това е продиктувано от събитията в Беларус , за да може там да се прикове вниманието. По подобна схема отсвириха Немцов , точно когато разбутваха Украйна , и се пробваха чрез неговата смърт , да се получи недоволство и пълзящ майдан в Москва.
  • 51 Зъл магийник

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "Решетников":

    Фатмака е посочен и избран , от правителството в сянка , и Борисов положи нечовешки усилия за да може да загуби президентските избори. На фатмака трябваше да му изрисува образа на русофил , за да възстанови прекъснатите отношения с Русия след драмата с Южен Поток, но дефакто фатмака не свърши почти нищо , само дето летя напразно до Москва и се върна с празна кошница. С умението си да балансира , и гъне Бойко успя да възстанови част от загубените позиции . Но следва интересно продължение , защото сега са наред , да го изплющят американците , и Бойко се е подготвил почвата за много бързо излизане от властта , ако се наложи . Тези театри , дето гледаме са поради тези причини.
  • 52 Колега журналист

    14 2 Отговор
    Пак ли се обади ченгето от ДС, Огнян Стефанов /или д-р Димитър Попкуртев/. Стар номер е щатните ченгета от ДС да казват за другите, че са агенти
    Огняне, всички колеги от в."Народна младеж" сме те проклели, бял ден да не видиш за доносите писани за нас. Получи ли месечната си заплата от Цветан Василев от Белград
  • 53 Алексей Сергеев

    11 6 Отговор
    Този кретен праща България в Евразийския съюз на Путин.
    Ако на Огнян, агента от ДС му е мъчно за Русия да си замине за Москва
  • 54 ВЕНО

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "РЕШЕТНИКОВ":

    От Дондуков 2 нищо не зависи в България , силния човек е от другата страна на булеварда!Така , че Руснаците държат там и то много здраво са го хванали !
  • 55 Тъпо тролче

    7 2 Отговор
    Да бе, а ние сега се връщаме от паша!!! Алу, мисирките, нещо съвсем за боядисани врабчета ни фанахте!!! Това ли е новата теза спусната от "Козяк", че от там мълчат като .... за наш Бойко, ама рипат като .... срещу Лукашенко!!!!
  • 56 ъъъъъ

    9 0 Отговор
    това е една АКАДЕМИЧНА теза. браво на ДС.
  • 57 Е това е да си проЗД

    8 1 Отговор
    Много тъпа статия. За кво са му на Кремъл тия тикви....да му пречат на енергийните проекти ли ?
  • 58 Subaru STI

    9 7 Отговор
    Мутрите борисов и гешев - в затвора! Тогава всичко ще се нормализира. А относно статията - това е поредната манипулация и отвличане на вниманието, че всички беди идват от Москва. Виновен е борисов за откраднатите десетки милиярди от еврофондовете и ощетяването на държавата от заиграването му с бизнеса.
  • 59 Симитли

    9 2 Отговор
    Кой е писал този бълвоч? Видях че се казва огнянчо. Какъв е този хубавец. Меркел ли му каза че нахални е отвовен, или приятелката му която кудкудяка като за последно. Хората писаха че е изследван, няма токсини, има вероятност да е диабетна кома, симптомите са тези. Но вече, като ингилиз без намордник, се е разлаял че бил отровен. 2loop unhappy.
  • 60 ПАРАЗИТИ

    2 4 Отговор
    КРАДЦИТЕ БОКО ГЕШЕФ ПЕЕВСКИ И ДОГАН СА РУСКИ ПОДЛОГИ КОЛКОТО СТАНИШЕФ ГЕРГОВ И ПИРИНСКИ СА НЕГРИ ВСИЧКИ ЗАЕДНО СЪС СИМЕОНОВИ КАРАКАЧАНОВ ПРОСТО СА ПОСЛУШНИ КРАДЦИ НА ВСЕКИ КОЙТО Е ПО - СИЛЕН ОТ ТЯХ !
  • 61 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Всъщност Борисов го крепи ЕНП и най-вече Германия в лицето на Меркел. Както е известно ако искате да знаете истината следете пътя на парите , кой ги дава и разпределя ! Съответно който ги дава /ЕС фондовете/ "поръчва и музиката" ,а пудела на Меркел Бойко само в тях се е вторачил и разчита! А горното писание е най-вече за отклоняване на вниманието...
  • 62 Путин

    2 2 Отговор
    Егаси глупостите.
  • 63 Рихтер

    2 0 Отговор
    Бедна малка България-боже мой,пълна с
    проруски задници и олигофрени!
    А най големия Боко Тиквата!
  • 64 Матей

    0 1 Отговор
    Значи ний сме под руска власт,така излиза и всички набеждавания на Русия и натопяване в разни грозни афери са верни?И не сме нито под американски диктат,не сме в НАТО , ЕС не ни прави мръснишките си въртели с еврофондове,с дъмпинг ,извличане на всички млади и кадърни хора от тук,не вършат всички ония гешефти,с които ни закопават.Изброяването на всичките им тъпанарщини ще заеме цял том.И Русия била виновна,ако можем от наша гледна точка да им търсим отговорност е затова, че преди 30 г. ни изоставиха,подариха ни на тия империалисти да ни разфасоват и сдъвчат.И все още не са намерили сили,амбиция и инициатива да ни спасят в последния момент,преди турската империя да ни опгълне.
  • 65 Коце

    0 0 Отговор
    По смешно нещо не бях чел 😁
  • 66 деса

    0 0 Отговор
    само като видя кой е автора на статията и спирам да чета :) платен журналист жалка история ! Разбирам те искаш да спечелиш някой лев ама не това е начина