Отидете към основна версия

2 741 45

Русия иска Германия да я допусне до разследването по случая с Навални

  • алексей навални-
  • русия-
  • новичок-
  • германия-
  • разследване

Ще се иска руски следователи да присъстват в следствените действия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Транспортната полиция в Сибирския федерален окръг на Русия ще поиска от властите в Берлин да бъде допусната до участие в следствените действия в Германия по повод инцидента с руския опозиционер Алексей Навални. Това съобщи пресслужбата на ведомството, предаде AFP.

Навални - един от критиците на Кремъл, бе преместен на 22 септември в състояние на кома от руска болница в берлинската клиника "Шарите" два дни след като се почувства зле по време на полет в Русия, предаде БТА.

Във връзка с медийни публикации, според които Навални е излязъл от кома, и както предвижда Европейската конвенция за взаимна правна помощ наред с руското законодателство, следственото подразделение подготвя ново искане за правна помощ до компетентните органи в Германия. Ще се иска по-специално руски следователи и руски експерт да присъстват, докато германските органи "извършват следствени действия с Навални, лекари и експерти, включително когато получават обяснения". Това ще им даде възможност да задават уточняващи и допълнителни въпроси, обяснява ведомството.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: