Last news in Fakti

11 Септември, 2020 12:30 1 360 12

САЩ призоваха Русия да окаже пълно съдействие при разследването на случая "Навални"

  • новичок-
  • алексей навални-
  • кремъл

Германия смята, че той е бил отровен с нервнотоксичното вещество "Новичок", докато Москва казва, че няма доказателства, за подобно обвинение

САЩ призоваха Русия да окаже пълно съдействие при разследването на случая "Навални" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати призоваха Русия да окаже пълно съдействие на международната общност при разследването на случая с отравянето на опозиционера Алексей Навални. По време на заседание на Съвета за сигурност на ООН американската страна заяви, че ще работи със съюзниците си за търсене на отговорност от имащите отношение по случая с отравянето на руския опозиционер Алексей Навални.

Руският постоянен представител в ООН Василий Небезня отговори, че Русия иска да знае какво се е случило с Навални, но властите в страната нямат основания да започнат разследване, защото не разполагат с никакво доказателство.

Представителят на Германия в СС на ООН заяви, че Берлин работи с Организацията за забрана на химическите оръжия по въпроса и призова Русия да направи същото.

Алексей Навални в момента е на лечение в германската болница "Шарите", след като се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия миналия месец.

Германия смята, че той е бил отровен с нервнотоксичното вещество "Новичок", докато Москва казва, че няма доказателства, че опозиционерът е бил отровен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    12 0 Отговор
    Та вие сте произнесли присъдата,защо да ви съдействат?
  • 2 Я готовлю себе кофе по-лубянски

    8 0 Отговор
    САЩ и те си правят гаргара с Нахални. Му изтискат кот е научил и ще хване Ковид.
  • 3 Слава на Русия

    16 3 Отговор
    Да живее българо-руското славянско братство
  • 4 Бойку шкафа

    10 1 Отговор
    Аз предупредил путин,че ще му наложа най-строги санкции,нали съм демократ.
  • 5 миш

    14 0 Отговор
    Рф ,да не ви е Конго или Заир ?Всяка сутрин поглеждайте картата на света и после призовавайте и давайте акъл.А,този Навални кой е ?Манипулира едно кошле хора и е господин никой.
  • 6 Румен

    4 9 Отговор
    Ма що сте толкова прости бе. Убиеца да раследва убийството. Хахаха. На съда всичко е ясно, да влезе убития.
  • 7 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    8 0 Отговор
    Да не се задавят докато зоват!
  • 8 ужас

    13 1 Отговор
    Номера няма да мине. Не може да изнудвате Русия със СП2. Тая газ е необходима на вас. Ако не я искате, откажете се. Но по този начин няма да стане. Путин е достатъчно умен, за да знае, че това е шантаж. Той няма да отстъпи, а вие няма да спрете СП2. Няма да стреляте в краката си, а ще молите Путин да ве изведе от тоя батак, в който сами се начукахте.
  • 9 Бивш канадец

    12 0 Отговор
    Помиярска им работа. Че нали създателят на Новичок - Вил Мирзаянов, от 15 години живее в САЩ и съответно е "изпял" формулата му - което означава, че САЩ нямат никакъв проблем да го синтезират и съответно да го приложат по свое усмотрение! А пък и Вил Мирзаянов твърди, че Новичок е смъртоносен и без противоотрова. Е, как така и Скрипал, и Навални оживяха от него - все едно че са ги "тровили" със сироп за кашлица? По-голяма тъпотия даже и наш Тиквун не може да измисли!
  • 10 Путин

    8 0 Отговор
    Призовавам конгресмените да ми го преместят, в другия крачол!
  • 11 Фактолог

    1 0 Отговор
    Те (САЩ), все още не са дали обяснение на света – кой и защо застреля Кенеди?
    Или пък, на въпроса защо бият черните, отговарят – а защо вашите бели не са толкова бели?
  • 12 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ИНТЕРЕСНО -КОЛЕКТИВНО ТВЪРДЕНИЕ НА ПОЗАГИВАЩИЯТ "ЗАПАД" :- РУСКИТЕ СПЕЦ. СЛУЖБИ - НАЙ -НЕКАДЪРНИТЕ УБИЙЦИ В СВЕТА "!!! ОЩЕ НИКОЙ -НАРОЧЕН- НЕ Е УМРЯЛ ОТ "НОВИЧОК" ??? В "ЧАКАЛЪТ"- ЕДИН ХВАЩА ДРЪЖКАТА НА ВРАТАТА И УМИРА ОТРОВЕН !!!???!!!