Last news in Fakti

12 Септември, 2020 11:55 2 397 17

Германия готова да разследва отравянето на Навални, ако той е съгласен

  • германия-
  • алексей навални-
  • кремъл-
  • новичок

Много малко вероятно е той да се съгласи Берлин да сподели информация с руското правителство, което неговите привърженици обвиниха в опит за убийството му

Германия готова да разследва отравянето на Навални, ако той е съгласен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Берлински прокурори съобщиха вчера, че ще разследват случая с руския опозиционен политик Алексей Навални, който е на лечение в Берлин след предполагаемо отравяне, и ще предоставят информация на Москва, ако той пожелае това, предаде Ройтерс.

По-рано германското правителство заяви, че няма да разследва случая, защото отравянето е било извършено в Русия.

Берлин обвини Москва в опит да отрови Навални. Германия настоя за обяснение за забранения нервнопаралитичен агент от съветско време "Новичок", открит в тялото на руския опозиционер от германски лекари, след като той беше транспортиран от Русия за лечение, предаде БТА.

Навални е най-големият критик на руския президент Владимир Путин. Той беше превозен със самолет в Германия миналия месец, след като припадна, докато пътуваше в Сибир.

Москва настоява, че няма данни опозиционерът да е бил отровен и по-рано вчера каза, че ще поиска да изпрати следователи в Берлин в отговор на германските твърдения.

Прокуратурата в Берлин съобщи, че ѝ е било разпоредено от регионалното министерство на правосъдието да осигури правна помощ във връзка с руското искане за правна помощ и да получи информация за здравословното състояние на Навални, при негово съгласие.

Много малко вероятно е той да се съгласи Германия да сподели информация с руското правителство, което неговите привърженици обвиниха в опит за убийството му.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 осведомен

    28 0 Отговор
    Хахааааааааа пак ли стана предполагаемо отравяне след 100 статии за месец че Путин и Русия го отровили ще разследват по желание смятате ли че промихте мозъците ни
  • 2 Ерекция Кочева

    20 0 Отговор
    Ся бой по тиквата докато си признае,кой му го тури.....,новичока!Иначе всички с повече от една мозъчна клетка разбраха....,че става въпрос за едни тръби и за един поток.
    😎🕎😎🕎😎
  • 3 Враца Баце

    17 1 Отговор
    Необходимото жертвено агънце. Беше позабравен, сега отново е център на внимание. След 2 месеца като поотшуми, може от запад да му спретнат едно масово изнасилване и да победят руските манафи.
  • 4 АНОНИМЕН

    19 1 Отговор
    Как да се съгласи като помни, в Томск/Омск - все е в Сибир докторите са го извадили от хипергликемична криза! Германските лекари това много добре го знаят и нищо не казват! Говорят политици - министри, секретари на министерства - не и германски лекари!
  • 5 На важно е КОЙ ИМА ИНТЕРЕС?

    17 0 Отговор
    Пред всеки съд стои ГЛАВНИЯТ въпрос: КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ПОКУШЕНИЕТО??!!
    ПУТИН и Русия имат НАЙ малък интерес от проблемите на безобидния трол Навални... той им е необходим жив и непокътнат....иначе както се вижда има проблем.
    И за това трябва отговор на въпроса:
    КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ПОКУШЕНИЕТО??!!
  • 6 РЕАЛИСТ

    11 2 Отговор
    Ами , ако немците разследват, значи отравянето е на тяхна територия. Те нямат юрисдикция да разследват в Русия. Елементарно, Уотсън.

    Коментиран от #11

  • 7 Джо

    7 1 Отговор
    А кога, Берлин ще разследва престъпленията на Борисов? Нещо върху което реално може да влияе! Или ЕС участват в заговор срещу България!
  • 8 ПЕНКО

    7 1 Отговор
    ХА ... АМЕРИКЪН ЮСА -ЦРУ- КРЕТЕНОС , НЯМА КАК ДА СПРЕТЕ "СЕВЕРЕН ПОТОК -2 " - ТОЙ Е ГЕРМАНСКИ И ПО ПАРИ И ПО ТЕХНИКА И ПО ЗАЛЕЖИ !?!?!?!?
  • 9 Бесен Язовец

    8 1 Отговор
    Ама той соросоида Навални ли поръчва музиката в Германия? Смешна соросня!!!
  • 10 Yamaha

    8 1 Отговор
    Тоя гад в Русия няма да припари никога, иначе го чака дело за измама и 20 г в Сибир!
  • 11 любопитен

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":

    Тогава как ще разследват ако Навални каже да? Нещо се губиш в правото!
  • 12 Сандо

    7 0 Отговор
    Германия се гъне и суче в капана в който я вкараха.Ама така е като хем искаш да си фактор,хем са ти сложили чатала на врата.Тъжна е ситуацията за европейския локомотив,а и я дебнат зад ъгъла за направена грешка,която да накажат.

    Коментиран от #16

  • 13 ужас

    8 0 Отговор
    Тоя новичок не беше открит в Русия. Нямаше и симптоми на отравяне. Бяха направени изследвания в 3 лаборатории. Едната от тези лаборатории е с американска техника и е в състояние да открие 250 000 вещества с концентрация 1 милионна частот процента. Този път номера няма да мине. Путин ще отговори много твърдо. Изключително твърдо, ако те стигнат много далече.
  • 14 ужас

    9 0 Отговор
    Ако ЕС поддаде и спре СП2, автоматично спира и Балкански поток и започва да се работи по спиране на СП1. Американците след като са казали, че европа трябва да купува само тяхна газ, ще постигнат целта си. В европа няма личност като Шарл дьо Гол, която да им се противопостави. Те вече към Франция, Германия и Италия се отнасят така както със Северна Корея. С ултиматоми и заплахи. Ще превърнат ЕС в това, в което превърнаха Япония в икономическо и политическо отношение.
  • 15 Барчо

    9 0 Отговор
    По закон, когато има "средна телесна повреда" и опастност за живота не се изисква съгласието на потърпевшия, като прокуратурата се самосезира и започва разследване за откриването на виновния и като го установи се завежда наказателно дело срещу него. Това става без да се има в предвид по никакъв начин мнението на самия потърпевш, ако ме разбирате за какво става въпрос. Така е по целия демократичен свят и в България. Германските балъци просто искат да се измъкнат от миризливото блато в което се вкараха сами под диктовката на УСАта.
  • 16 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Германия ли??? Коя Германия?? От Германия остана само името, ама ще трябва да го сменят, щото вече не отговаря нито на качеството, нито на количеството. Може би Камиланияфес!!!
  • 17 Zentramant

    3 0 Отговор
    Няма нужда от разследване. Аз ще ви кажа какво се е случило. Нахални просто е пил чай от сушени гъби мухоморки. Ако беше руското бойно отровно вещество новичок, нямсше да оцелее дори 30 минути. Престанете да правите на балами целия свят, че вече трима натровени с новичок са излекувани и са живи и здрави. И нито един умрал до сега.
Новини по държави: