Last news in Fakti

11 Септември, 2020 14:37 2 734 45

Русия иска Германия да я допусне до разследването по случая с Навални

  • алексей навални-
  • русия-
  • новичок-
  • германия-
  • разследване

Ще се иска руски следователи да присъстват в следствените действия

Русия иска Германия да я допусне до разследването по случая с Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Транспортната полиция в Сибирския федерален окръг на Русия ще поиска от властите в Берлин да бъде допусната до участие в следствените действия в Германия по повод инцидента с руския опозиционер Алексей Навални. Това съобщи пресслужбата на ведомството, предаде AFP.

Навални - един от критиците на Кремъл, бе преместен на 22 септември в състояние на кома от руска болница в берлинската клиника "Шарите" два дни след като се почувства зле по време на полет в Русия, предаде БТА.

Във връзка с медийни публикации, според които Навални е излязъл от кома, и както предвижда Европейската конвенция за взаимна правна помощ наред с руското законодателство, следственото подразделение подготвя ново искане за правна помощ до компетентните органи в Германия. Ще се иска по-специално руски следователи и руски експерт да присъстват, докато германските органи "извършват следствени действия с Навални, лекари и експерти, включително когато получават обяснения". Това ще им даде възможност да задават уточняващи и допълнителни въпроси, обяснява ведомството.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    25 5 Отговор
    ТОЧНО ТАКА!
  • 2 русенец

    35 11 Отговор
    Русия има интерес Навални да е жив, а западът - да е мъртъв. Прекалено много пари наляха в него, а полза не видяха. Имат интерес да пукне.

    Коментиран от #6

  • 3 А придружителка на Навални

    10 4 Отговор
    припътуването му за Москва Е ИЗЧЕЗНАЛА.Скришком е заминала за Лондон.Русия има редовни полети за Англия.
    И всички социалните контакти са анулирани.

    Коментиран от #13

  • 4 Сандо

    6 34 Отговор
    Русия вече е осъдена от цивилизования и демократичен Запад и не може да иска нищо,може само да даде каквото и поискат.

    Коментиран от #8, #9, #12, #14, #23

  • 5 Педерусия в небитието

    6 22 Отговор
    Искат да го отровят втори път педерусите
  • 6 100

    3 13 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Куку руку вафла чудна.
  • 7 Обективен

    21 3 Отговор
    Интересно какво ли ще стане с човек ако се намира в германия и активно подкрепян от Русия активно работи за промяна на държавното устройство на страната в която се намира?Ами най вероятно ще го осъдят като шпионин или изменик.Не съм русофил или дру ФИЛ така че ми спестете аргумента с ФИЛ-а.

    Коментиран от #10

  • 8 АНОНИМЕН

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Обаче не спират строителството на Северен поток 2 немците!
    Само защото чичо Джо Байдън ще загуби от газовия транзит през Украйна да се застрелят немците в големия пръст на десния крак?!
    Ако не друго с ЕЛКА могат да смятат немците!

    Коментиран от #16

  • 9 ужас

    16 5 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Започвайте да искате. Тя има всичко. И дава щедро. Един нисичък преди 200 г поиска и получи всичко. Даже му го донесоха до Париж. Преди сто г един с мустачки също поиска и също получи. Даже му го занесоха до Райхстага. Сега вече цяла глутница се готви да иска. И тя ще си го получи. Русия е голяма и богата. Тя има авангарди, посейдони, пересвети, буревестници, Красухи, С300,400,500, ярси, тополи, сармати, Сушки, Мигчета, армати, бургазини, кинжали, циркони. Има и ваксина срещу пандемията. Искайте, всичко ще получите.
  • 10 100

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "Обективен":

    Чакай бе, защо реши, че Навални иска промяна на държавното устройство? В Германия оподиционерите не ги тровят и убиват, както в Русия. Те затова прибягват до чужда помощ, щото собствената им държава ги преследва и репресира. Всеки, който е срещу Путин ли е чужд агент? Не може ли да има инакомислещи в Русия.

    Коментиран от #18, #20, #25

  • 11 АНОНИМЕН

    12 3 Отговор
    Руснаците не случайно искат да се включат на място в Германия! Те ще носят здравния картон на Навални! А там е отразено какво - ДИАБЕТ и не от вчера!?
    Хората развиват диабет по наследство, но много често след стресови ситуации!
  • 12 Файър

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    А Асадж что?Не ли е обект за изтезаване от демократите?
  • 13 АНОНИМЕН

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "А придружителка на Навални":

    Името на изчезналата придружителка, моля!?
    Вярвам ти, не че не ти вярвам!

    Коментиран от #17, #31, #40

  • 14 Ще ви даде всичко

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    поикайте си някой сармат и ли болава.
  • 15 Asterix

    3 10 Отговор
    На болшевика дните са преброени...активоста им напоследък,е като виене пред агония!
  • 16 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "АНОНИМЕН":

    Не те разбраха колега! За незнаещите ЕЛКА не е име на жена! Това е първия български ЕЛектронен КАлкулатор! Млади са колегите и няма как да ги помнят тия работи от минало свършено забравено бай Тошово време! Обаче пък желязно сметало беше - можеше да смяташ, можеше и орехи да чупиш!
  • 17 Кира Ярмыш

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "АНОНИМЕН":

    Кира Ярмыш
  • 18 Обективен

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "100":

    Защо която и да е държава ще подкрепя опозиционер в друга ако няма интерес.Има опозиционери зад които не стоят чужди държавни интереси и тормоза от страна на власта е пропорционален на натиска от тяхна страна,защо Германия не се грижи така за опозиционерите в България,или за опозиционерите в Русия които се борят за своите си интереси,ами защо им е на Германия да подкрепя някой от който нямат интерес и така сам си одговаряш на въпроса.Навални е креатура на запада защо иначе ще са така загрижени за него.Би трябвало вече да си осъзнал че западняците ги е грижа само за себе си и за никой друг.

    Коментиран от #38

  • 19 ужас

    8 1 Отговор
    Всичко това е многоходова комбинация. Първия ход е Танте Меркел я местят от де на д4. На Танте и представят един скалъпен доклад от натовска лаборатория. Тя няма никакъв вариант да не го признае. От там нататък следва стандартна процедура. И тантето действа и понеже е яре от стара(ГДРска) коза, се измъкна ловко и прехвърли съдбата на СП2 на ЕС. А там Австрия и Унгария не са от послушковците и трудно ще мине номера. Колкото спряха руската АЕЦ в Унгария, толкова ще спрат и СП чрез Унгария. Втория ход на тая комбинация е да унижат Путин да признае вината, изнудвайки го със СП2. Обаче и тук удариха на камък. Путин е твърд и вина няма да признае, защото знае, че СП2 е необходим повече на европа отколкото на Русия и те едва ли ще си стрелят в краката. СП няма да бъде спрян, най много да изгонят някакви дипломати. Третия ход на комбинацията е включването на световната организация по химическите оръжия, с цел да обвинят русия че произвежда тайно такива химикали. Този ход е много слаб за класата на Путин. Време е Тантета да мисли как ще излезе от тази каша.
  • 20 ужас

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "100":

    В Русия има иконномислещи. В парламента има 3 опозиционни партии, които народът ги избира. А тези като навалнии каспаров не ги избира. Защото народа вижда какво искат те. Те са т.н. либерали, които не се борят за по добра Русия, а се борят за нейното унищожение. Народа вижда това. Те са платени мекерета на западните служби. Тяхната цел е само да създават проблеми.

    Коментиран от #36

  • 21 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Като са много ербап пионките на Вашибгтон в Германия що не се откажат и от Северен поток 1???
  • 22 това русенец

    1 7 Отговор
    май не идва от Русе, а от Русия.
    Ти май си подривен елемент, а.
    То голямо възпаляване твойто бе. Всеки път като напишат нещо против Матушка и все едно са ти опрели кожената клизма до най-ценното.
    Пък може и да не ти е най-ценното
  • 23 Смешко

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Дали ще го има "цивилизования" запад, зависи само и единствено от кефа на "жожето" от Кремъл. Свиквайте.

    Коментиран от #24, #29

  • 24 Обективен

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Смешко":

    Цивилизовани са докато са им пълни търбусите,ако огладнеят бързо ще забравят че биле цивилизовани.
  • 25 Изумен

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "100":

    Просто си странно нелогичен. Хубаво би било да оглеждаш поста си от повече от една страна, при това, под странични внушения.

    Коментиран от #37

  • 26 Факт

    4 1 Отговор
    Отровата която не уби никой се казва новичок!?😉

    Коментиран от #27, #28

  • 27 не уби

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Факт":

    щото и нея не могат да я направят като хората
  • 28 1234

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Факт":

    Вече трябва да се казва ИЗВЕТРЯЛичок
  • 29 Казуар

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "Смешко":

    Икономиката на Русия е колкото на Италия. Ако се започне оръжейна надпревара за всяка руска ракета западът ще произведе три. Справка надпреварата във въоръжаването по време на Студената война.
  • 30 Анализаторр

    0 4 Отговор
    ХХХм Братята в лицето на джеджето заявили , да идват да разследват нищо няма да докажат. Това си е за назидание на другите останали опозоционери или инакомислещи руснаци. Никаква промяна в Русия от 100 години насам.
  • 31 Е Марина Певчих

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "АНОНИМЕН":

    Е тази мадам,дето си беше с Навални!
  • 32 jorj

    0 1 Отговор
    А нещо по така неискате ли?!
  • 33 От един превод

    5 0 Отговор
    1. Защо трябва да се трови който и да е с бойно отровно вещество, когато има огромно количество биологични отрови, които се разлагат в организма и често изобщо не оставят следи.

    2. Как можете да добавите ГАЗ към чай или, както е в случая на Скрипал, „да натриете дръжката на вратата с него“? Това е газ, той е летлив, а не течен!

    3. Как може да се използва това, което е оръжие за масово унищожение, а никой друг да не пострада в нито един от случаите?

    4. Защо трябва да се продължава да се трови с Новичок, ако последният път това не сработи? Защо не опитат с нещо различно и по-ефективно?

    5. Защо някой трябва да се трови, а след това същият да бъде пускан да излезе от страната, за да може тази отрова след това да бъде открита?

    6. Защо да не се използва традиционният метод на НКВД — разбивачка за лед в главата.

    7. С какво са лоши методите от древността, включително туристическо пътуване в багажника до близката гора?

    8. Всъщност, кому е нужен този евтин клоун, за да го тровят?
    8а. Още повече сега, когато по съдебни решения той дължи 30 млн рубли.

    Осъзнайте се, ако руснаците искат да убият някого, те просто го убиват.

    Коментиран от #35

  • 34 Neo

    0 0 Отговор
    Нищо лично, но да си представиме хипопетично! Някой (разбира се не Москва) има вещество, което имитира Новичок, без да е БОВ Новичок. Правят се навивки, натривки и какви ли още не изследвания и се откриват следи от ""новичока"". Но ако беше БОВ Новичок - човекът щеше да умре за 2 минути, че и още някой край него. А те не умират! Т.е. АЦНРСУ е намерило начин да заблуждава разследващите, че е използван Новичок, но той не е БОВ, а е юноша бледен в сравнение с Бойното Отровно Вещество. Прави са тези, които казват, че я няма/отсъства Симптоматиката на отравянето с НОВИЧОК.
  • 35 ужас

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "От един превод":

    Поздравления. Добавям
    9. Сега лансират версията, че това била нова разработка на новичок, която действала бавно. И тогавасе пита на кого е нужно БОВ , което не убива моментално, а оставя възможност на противника още време да се съпротивлява.
  • 36 100

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "ужас":

    Ти откъде знаеш дали и до колко руския народ иска Навални?

    Коментиран от #39

  • 37 100

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Изумен":

    Това за страничните внушения не го разбрах. ;)
  • 38 100

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Обективен":

    А едно време Русия като е подкрепяла бългапските революционери, тя за нас ли го е правила или за себе си? И българските революционери руски агенти ли са били или хора със самостоятелни идеи и действия, които по принуда ползват чужда помощ, но си остават слабо зависими от чуждата сила.

    Коментиран от #43

  • 39 ужас

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "100":

    По изборните резултати и социологията.

    Коментиран от #41

  • 40 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "АНОНИМЕН":

    жената, която е била с навални и не е дала никакви пояснения на полицията в Омск, след което е заминала заедно с навални на 22 август за германия, се казва Марина Певчих, постоянно живееща в лондон, великобритания
  • 41 100

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "ужас":

    :))) вервай им ти на путинските изборни резултати и социология.
  • 42 АЙДЕ СТИГА БЕ С

    0 0 Отговор
    ТОЗИ АЛКОХОЛИК. ..ЦЯЛ СВЯТ ВЕЧЕ ЗНАЕ ЧЕ Е ПОСТАНОВКА ДА ОЧЕРНЯТ РУСИЯ
  • 43 Обективен

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "100":

    Подкрепяла ги е защото е имала интерес,я се поинтересувай какво е било отношението на Русия към Левски.Ако вярваш че някой ще подкрепя друг без да има интерес значи си голям наивник.

    Коментиран от #44

  • 44 100

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Обективен":

    За Левски знам версията... Русия може и да е преследвала свой интерес с подкрепата на българските революционери, но това не значи, че самите революционери са били послушни пионки в нейните ръце. Тя може да е искала да ги направи пионки и при някои може би е успяла, но много други са приемали нейната помощ само като нещо, което е в полза на българската кауза. Съюзници до колкото съвпадат целите и интересите.
  • 45 дрън

    0 0 Отговор
    Я да видим, как ги и изследвате тези работи !? Следващият път нищо няма да намерите....
Новини по държави: