Отидете към основна версия

8 060 54

Обвиниха НАТО, че ще удари Беларус и Русия

  • беларус-
  • русия-
  • нато-
  • удари-
  • бомбардировки-
  • сащ

Все пак Беларус и Русия са готови да отразят агресията

Снимка: Shutterstock

Първият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус генерал-майор Игор Корол заяви, че с висока степен на вероятност по време на демонстрационни полети на стратегическа бомбардировачна авиация на НАТО се разработват варианти за нанасяне на удари по Беларус и Руската федерация. Това са САЩ. "Тази година са извършени девет такива полета над прилежащата територия", каза Кинг в интервю за CTV в неделя. "И с голяма степен на вероятност можем да кажем, че по време на тези демонстрационни полети, до Република Беларус и в Руската федерация ", предаде News.bg.

По думите му всяка седмица Министерството на отбраната регистрира над 30 полета на различни разузнавателни самолети на страните от НАТО и участва целият арсенал на авиацията, от стратегически разузнавателни самолети до тактическо разузнаване и нанасяне на удари по безпилотни летателни апарати, отбелязва ТАСС.

Както отбеляза кралят, ако направим исторически паралели, тогава "знаем за" случайни "полети в навечерието на Великата отечествена война". "Като цяло тези полети тестват готовността на нашата система за противовъздушна отбрана да се противопостави, каза кралят. - Тъй като всяка агресия започва преди всичко с масовото използване на авиацията. И по този начин тя е насочена към проверка на нашата готовност за отблъскване на агресията. И ние сме готови. " В средата на април началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус Виктор Гулевич обяви продължаващата дейност на НАТО близо до границите на Беларус и Русия, изразяваща се в разполагането на разузнавателни центрове и подобряването на военната инфраструктура. Все пак Беларус и Русия са готови да отразят агресията.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: