Last news in Fakti

23 Май, 2021 17:00 1 921 19

Самолет кацна аварийно в Минск заради съобщение за бомба, задържан е опозиционер

  • минск-
  • беларус-
  • бомба-
  • самолет-
  • опозиционер-
  • кацане

Възникнал е конфликт между един от пътниците и член на екипажа

Самолет кацна аварийно в Минск заради съобщение за бомба, задържан е опозиционер - 1
Снимка: Shutterstock

Самолетът на Ryanair по маршрута Атина - Вилнюс направи аварийно кацане на летището в Минск поради конфликт между пътник и един от членовете на екипажа. Лина Бейшене, представител на държавната компания Lietuvos oro uostai, която е оператор на международните летища на републиката, съобщи това в неделя в ефира на националното радио LRT. В същото време тя отбеляза, че представители на литовската гражданска авиация не разполагат с информация за бомба на борда на самолета, цитира думите ѝ TACC, предаде агенция "Фокус".

„Нямаме такава информация (за бомба на борда - ТАСС)“, каза тя. Бейшене изрази различна версия на случилото се. "Възникнал е конфликт между един от пътниците и член на екипажа. Решено беше самолетът да кацне в Минск", каза представител на литовския летищен оператор. Тя не посочи причината за конфликта.

Самолетът на Ryanair по маршрут от Атина до Вилнюс кацна на националното летище в Минск. Както се съобщава в пресслужбата на летището на столицата на Беларус, това се е случило след получаване на съобщение от пилотите за бомба в самолета. След кацането на самолета е получена информация, че на борда се намира бившият главен редактор на „Телеграм“ канала на признатия в Беларус за екстремистка организация и, нерегистриран от Министерството на правосъдието на страната правозащитен център "Вясна" Роман Протасевич, който веднага е бил задържан.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    36 6 Отговор
    Към Сибир, директно с другите палавници соросоидчета!
  • 2 пешо

    37 5 Отговор
    изтеглил е късата клечка соросоидът.
  • 3 Бесен Язовец

    7 41 Отговор
    Беларус е фашистка държава.

    Коментиран от #6, #8, #15, #16

  • 4 Че кой друг

    26 2 Отговор
    освен соросоид ?
  • 5 барчо

    24 3 Отговор
    По цял свят има ясни правила за пътниците в самолетите. Който създава заплаха за полета се задържа и осъжда според провинението и на повечето вече не и се позволява да ползват услугите. Това че се мислиш за опозоционер със сигурност не ти дава изключителни права да нарушаваш правилата за движение.

    Коментиран от #12

  • 6 Kcaniba

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Бандерия е фашистка и опозицията в Беларус изкара символиката на пазачите на концлагерите!!!
    Беларус е победител във ВСВ и пества 9 май заедно с Рустя и Кита!!!
  • 7 Kcaniba

    19 3 Отговор
    Фашисткия опозиционер, соросиден платен агент, ще ходи в Казахстан, да копае руди за руските цЦиркони и Авангарди!!
  • 8 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    А фашистите са либерали.
  • 9 Лукашенко

    4 0 Отговор
    Да кацат щото има букове наблизо
  • 10 чакай сеа

    4 15 Отговор
    тук става дума за държавно отвличане, типично за диктаторските режими

    Коментиран от #13

  • 11 Костова

    11 2 Отговор
    Истината е, че просто белоруското КГБ е разбрало, че в самолета, в белоруско въздушно пространство пътува основателят на Nехта. Перфектно извършена акция, пратили са дори боен самолет да съпровожда гражданския до приземяването му.
  • 12 Костова

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "барчо":

    Вече в руско езичното Интернет пространство се появиха снимки, на които пилоти на самолета са Баширов и Петров.
  • 13 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "чакай сеа":

    Основателят на Nexta е признат за терорист. Той правеше всичко за осъществяване на държавен преврат. Намирайки се в Белорус, даже и във въздуха, властите имат законно право да го задържат. Отвличане щеше да бъде, ако са го пипнали в Атина, откъдето е пътувал, в Литва, където се е бил запътил или в Полша, където живее. Ей, тази Литва, като гнездо на изтъкнати опозиционери.И Волков, заместникът на Навални също е с постоянен адрес там.
  • 14 Костова

    14 2 Отговор
    Премиерът на Полша Матеуш Моравецкий е настоял на белоруските авиолинии да се забрани да летят във въздушното пространство на ЕС. Подгоря им под опашката на поляците, които до голяма степен ръководиха протестите в Белорус.
  • 15 Гошо

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Аз лично нищо лошо не виждам в фашизма
  • 16 Беларус

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    е социалистическа по скоро.Фашистка може би е Украйна.
  • 17 von rosen

    0 6 Отговор
    путин скоро ще трябва да го пречука тоз защото ще започне да създава проблеми..
  • 18 Сорос

    5 1 Отговор
    Самолет президента Боливии Моралеса был досмотрен в венском аэропорту. Экс-сотрудника ЦРУ Сноудена на борту не обнаружили, после чего лайнер покинул Австрию.
    После вынужденной остановки в Австрии самолет президента Боливии Эво Моралеса продолжил полет на родину. Как сообщает в среду, 3 июля, агентство dpa, незапланированная посадка в аэропорту Вены была совершена в связи с тем, что власти Португалии и Франции закрыли воздушное пространство для лайнера, следовавшего из Москвы. Причиной принятого решения стали слухи о том, что на борту может находиться бывший сотрудник ЦРУ Эдвард Сноуден.

    В результате досмотра, проведенного австрийскими властями в аэропорту Вены, Сноуден не был обнаружен, отмечает агентство Reuters. "Наши сотрудники осмотрели самолет президента и убедились, что на борту нет лиц, не имеющих гражданства Боливии", - заявил глава внешнеполитического ведомства Австрии Михаэль Шпинделеггер. По его словам, досмотр был проведен с разрешения главы государства. Эво Моралес, встретившийся в венском аэропорту с журналистами, подчеркнул, что он вообще не знает Сноудена.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: