Отидете към основна версия

1 240 6

Международен форум за образование договори близо 3 милиарда паунда финансиране

  • пандемия-
  • финансиране

Инициативата разпределя средства за образование в над 90 държави по света

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Инвестирането в образование в някои от най-бедните страни в света е "единствената и най-добра инвестиция, която можем да направим в бъдещето на човечеството." Това заяви британският премиер Борис Джонсън на международна среща, посветена на образованието, цитиран от Би Би Си.

Глобалното партньорство за образование успя да договори около 2 милиарда и 900 милиона паунда финансиране, включително 430 милиона паунда от страна на Великобритания.

Инициативата разпределя средства за образование в над 90 държави по света и организаторите на срещата си бяха поставили за цел да съберат близо 3 милиарда паунда с цел да създадат допълнителни 88 милиона места за ученици и да подкрепят обучението на 175 милиона деца в следващите 5 години.

Председателят на форума - бившият австралийски премиер Джулия Гилърд - заяви, че пандемията е прекъснала обучението във всички страни, но затварянето на училищата се е отразило в много по-голяма степен в по-бедните държави, където доста семейства нямат интернет у дома, а някои обитават и жилища без ток.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: