30 Юли, 2021 07:46 1 210 6

Международен форум за образование договори близо 3 милиарда паунда финансиране

  • пандемия-
  • финансиране

Инициативата разпределя средства за образование в над 90 държави по света

Международен форум за образование договори близо 3 милиарда паунда финансиране - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Инвестирането в образование в някои от най-бедните страни в света е "единствената и най-добра инвестиция, която можем да направим в бъдещето на човечеството." Това заяви британският премиер Борис Джонсън на международна среща, посветена на образованието, цитиран от Би Би Си.

Глобалното партньорство за образование успя да договори около 2 милиарда и 900 милиона паунда финансиране, включително 430 милиона паунда от страна на Великобритания.

Инициативата разпределя средства за образование в над 90 държави по света и организаторите на срещата си бяха поставили за цел да съберат близо 3 милиарда паунда с цел да създадат допълнителни 88 милиона места за ученици и да подкрепят обучението на 175 милиона деца в следващите 5 години.

Председателят на форума - бившият австралийски премиер Джулия Гилърд - заяви, че пандемията е прекъснала обучението във всички страни, но затварянето на училищата се е отразило в много по-голяма степен в по-бедните държави, където доста семейства нямат интернет у дома, а някои обитават и жилища без ток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 123

    4 0 Отговор
    Какво образование от Сатанисти. Образование в смяна на пола и хомосексуализъм.

    Коментиран от #5

  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    1 0 Отговор
    И къде са сега децата спечелили златни медали от международните Олимпиади по физика, химия, математика ... ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лазар

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    И не само това. Ще се наблегне на пропагандата за ВСВ, идеологическото промиване на мозъците, че евреите са най-застрашеният вид, най- измъчваният вид, че Палестинци и Палестина не съществуват, че расистите в исраел не извършват геноцид над Палестинците, а просто се защитават! Че неолибералните и еврогейски ценности са правилните, че единното световно правителство е хубаво нещо, че всички са гои и трябва най-накрая да осъзнаят, че са индивиди от по-нисш порядък и трябва да си знаят мястото. Много пари са това, колосална сума. Голямото промиване на мозъци започна. Прозорецът на Овертон е отворен!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: