Отидете към основна версия

1 639 3

Меркел отложи стратегическа визита заради кризата в Афганистан

  • ангела меркел-
  • израел-
  • германия-
  • нафтали бенет

В Израел канцлерът трябваше да се срещне с премиера Нафтали Бенет, президента Исак Херцог, външния министър Яир Лапид и членове на правителството

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Канцлерът на Германия Ангела Меркел отложи визитата си в Израел заради кризата в Афганистан след консултации с израелския премиер Нафтали Бенет. Това обяви днес говорителят на германското правителство Щефен Зайберт, цитиран от ДПА, предава БТА.

Посещението трябваше да се състои от 28 до 30 този месец, а съобщението за неговото отлагане дойде малко след новината за експлозията до летището в Кабул, предшествана от предупреждение за терористична заплаха.

Германия, подобно на други държави, полага големи усилия спешно да евакуира своите граждани и съюзници от Афганистан преди 31 август, когато войниците на САЩ планират да приключат изтеглянето си. Днес Бундесверът продължи евакуационните си полети, въпреки че германското посолство в Кабул бе предупредило хората да не се доближават до кабулското летище.

В Израел Меркел трябваше да се срещне с Бенет, президента Исак Херцог, външния министър Яир Лапид и членове на правителството. Предвидено бе полагане на венец на мемориала "Яд Вашем" в Ерусалим и удостояването ѝ с титлата доктор хонорис кауза от Израелски технологичен институт в Хайфа.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: