Отидете към основна версия

2 146 12

Франция може да се справи с новата COVID вълна без въвеждане на локдаун

  • франция-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • оливие веран

Здравният министър Оливие Веран също така обяви, че Франция предлага от края на тази седмица възможност за поставяне на трета доза на ваксина срещу коронавируса

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският здравен министър Оливие Веран каза в четвъртък, че Франция ще се справи с продължаващата вълна на Covid-19 без въвеждане на локдаун или на вечерен час.

Въпреки това той заяви, че маските отново ще бъдат задължителни във всички затворени обществени места, с възможност за разширяване на мярката до претъпкани външни места, като коледните базари.

Здравният министър също така обяви, че Франция предлага от края на тази седмица възможност за поставяне на трета доза на Covid ваксина. Той добави, че от 15 януари хората на възраст над 18 години ще трябва да покажат доказателство за допълнителна ваксинационна доза, за да поддържат валиден зелен сертификат, който се изисква за влизане в ресторанти, барове, фитнес зали и други обществени места.

Освен това от 29 ноември тестовете за коронавирус ще важат 24 часа, вместо 72 часа.

Министърът също така заяви, че Франция ще бъде "първата европейска държава"“, която ще пусне лекарството за Covid-19 "молнупиравир" ( molnupiravir), което ще бъде достъпно за хората с висок риск от развитие на сериозни коронавирусни симптоми.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: