Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 20:33 1 512 6

Лондон и Париж полагат усилия да решат кризата с мигрантите през Ламанша

  • великобритания-
  • ламанш-
  • франция-
  • мигранти

Лондон обвинява Париж, че не прави достатъчно, за да спре потока от мигранти, докато французите обвиняват британците, че не помагат достатъчно за покриване на разходите за пограничен контрол

Лондон и Париж полагат усилия да решат кризата с мигрантите през Ламанша - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Трагедията в Ламанша, където вчера се удавиха 27 мигранти при опит да достигнат британските брегове, породи голяма дипломатическа активност и от двете страни на протока и нови усилия за ползотворно британско-френско сътрудничество за решаване на проблемите.

Дори днес, след вчерашната трагедия, мигранти с надуваеми лодки продължават да прекосяват Ламанша. От вчерашните 27 жертви седем са жени, едната от които бременна, три деца и 17 мъже. Двама са оцелели – иракчанин и сомалиец, но са в критично състояние във френска болница, лекувани от хипотермия.

Пет души са арестувани във връзка с фаталната случка.

След първоначална размяна на взаимни обвинения Великобритания и Франция сега се опитват със съвместни усилия да решат проблема с миграцията през Ламанша.

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател заяви в парламента, че отново е предложила на нейния френски колега Жералд Дарманин, с който разговаря по-рано през деня, съвместни патрули за предотвратяване на прекосяванията с малки лодки. Пател каза, че няма бързо решение на кризата с мигрантите, но тя е доволна, че френският президент Еманюел Макрон е изразил твърда решимост да се справи с „подлите банди“ на трафиканти на хора и готовност да работи с всичките си партньори в Европа.

"Ние не работим просто за да сложим край на тази криза, защото не ни е грижа или сме безсърдечни. Обединеното кралство има ясен и великодушен подход към търсещите убежище и бежанците. Да, хората трябва да идват тук по легален път и системата трябва да бъде справедлива, но основният проблем е следният: Прекосяването на Ламанша с малки лодки и изключително опасно и това, което се случи вчера потвърди страховете на мнозина от нас", посочи Пател.

Тя допълни, че по принцип търсещите убежище трябва да кандидатства в първата сигурна страна по пътя им.

Що се отнася до обвиненията, Лондон обвинява Париж, че не прави достатъчно, за да спре потока от мигранти, докато французите обвиняват британците, че не помагат достатъчно за покриване на разходите за пограничен контрол.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР 🛠

    7 0 Отговор
    Крим е Русия.
  • 2 asd

    6 0 Отговор
    Каква криза БЕ?
    Франсетата да правят ежедневни лотарии... печелившите получават надуваема лодка. Бон шанс.

    Коментиран от #6

  • 3 смерш

    5 0 Отговор
    След провала на преизбирането на Тръмп за втори мандат,в световен план кризата с т.нар мигранти-бежанци се превръща все повече в нерешима!
    Унищожаването на ленивия,богат запад, с постепенно превземане от вътре ,върви бавно,но сигурно!
  • 4 Грух Джуланов

    8 2 Отговор
    Защо никой не иска санкции за Франция, както за Беларус???
  • 5 националист

    2 2 Отговор
    Франция подобно на Белорусия води хибридна война с британия като праща имигранти на там. Италия също води хибридна война срещу ЕС защото тази година е приела 54хиляди мигранти и ги е насочила към ЕС а най много с ЕС воюваше Меркел...хаха...Белорусия е слаб играч само с хиляда и петстин души
  • 6 Хайл

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "asd":

    А и вода има за всички от лодките
Новини по държави: