Отидете към основна версия

1 702 12

Мостът "Амбасадор" между САЩ и Канада е отворен, но протестите продължават

  • конвой на свободата-
  • канада-
  • протест-
  • отава

Демонстрацията се разрасна и се превърна в събирателна точка за протестиращи срещу данъка върху въгледордните емисии, както и на хора с различни социални искания и протести

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-натовареният търговски коридор на Северна Америка вече е отворен за движение. Мостът "Амбасадор" между канадския град Уиндзор и американския Детройт, беше под блокада от протестиращи срещу Covid ограниченията, което нанесе икономичeски поражения и от двете страни на границата.

Канадската полиция предприе разчистване на протеста през уикенда в изпълнение на съдебно разпореждане. Броят на протестиращите намаля чувствително, бяха извършени и арести.

Не спират обаче протестите в столицата Отава и в други части на страната.

Демонстранти затвориха най-натоварения граничен пункт в Съри в западната канадска провинция Британска Колумбия.

Участниците в акцията направиха жива верига, пяха канадския химни и скандираха "искаме си живота обратно".

Полицията освободи граничния пункт, като се стигна до арести на протестиращи.

Протестите Freedom Convoy, Конвой на свободата, започнаха в канадската столица Отава от канадски шофьори на камиони, недоволни от политиката за ваксинация на държавата и ограниченията, свързани с Ковид. Около хиляда камиона блокираха центъра на града и поставиха пред сериозно изпатание властите, които възстановяване на реда.

Демонстрацията се разрасна и се превърна в събирателна точка за протестиращи срещу данъка върху въгледордните емисии, както и на хора с различни социални искания и протести.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: