Last news in Fakti

11 Февруари, 2022 14:02 1 976 31

САЩ предлагат помощ на Канада заради "Конвоя на свободата"

  • канада-
  • отава-
  • тир-
  • конвой на свободата

Канадските шофьори на камиони започнаха протестите, окупирайки столицата Отава в знак на недоволство срещу задължителната ваксинация или карантина

САЩ предлагат помощ на Канада заради "Конвоя на свободата" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Канада трябва да използва федерални правомощия, за да вдигне блокадата от протестиращи на жизнено важния търговски път със САЩ. Това заяви администрацията на американския президент Джо Байдън, цитирана от "Ройтерс".

Съединените щати предложиха помощ на северната си съседка за справяне със ситуацията.

От Белия дом съобщават, че няколко американски министри са в редовен контакт със своите канадски колеги в тази връзка и администрацията на САЩ е мобилизирана непрекъснато, за да прекрати бързо кризата.

Канадските шофьори на камиони започнаха протестите под надслов "Конвой на свободата", окупирайки канадската столица Отава в знак на недоволство срещу задължителната ваксинация или карантина за трансграничните шофьори.

В понеделник те блокираха моста "Амбасадор", който е един от най-важните пропускателни пунктове между САЩ и Канада, както и два по-малки гранични пункта в провинциите Алберта и Манитоба.

Дрю Дилкънс, кметът на град Уиндзор, в канадската провинция Онтарио, която граничи с американския град Детройт, предупреди, че протестиращите, блокирали възловия мост, може да бъдат отстранени от там със сила. Той обаче изрази опасение, че това може да изостри ситуацията и да доведе до стичането на още повече хора в района.

Град Уиндзор се намира в близост до моста. Заради блокирането на трафика по моста компанията "Форд" съобщи, че обмисля доставки по въздух на части за двигатели, произвеждани в неин завод в Уиндзор.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОЛУ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ от

    6 45 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ✊
  • 2 наблюдател

    60 2 Отговор
    типично по наглосакски - друг да вади кестените от огъня. защото той ще тръгне и на юг.
  • 3 Ковидарите

    83 2 Отговор
    Америка предлага да нападне Канада и да води война на нейна територия?? Ковидарите съвсем изтрещяха! Ето това са истинските лица на Ковидарите, ако някой си прави илюзията, че някога, ще се върне старото нормално!? Явно без война няма да стане !?
  • 4 Само така

    67 2 Отговор
    Покажете на капиталистите, че народът командва. Колкото повече парички загубят, по-добре. Да решават - или фармамафията, или автомобилната индустрия.
  • 5 Да не би

    59 0 Отговор
    Джо да иска да елиминира водачите на протеста с дрон както онзи ирански военен?
  • 6 Канадска борба

    66 0 Отговор
    Каквото попитало - такова се обадило. Явно канадското правителство много си е повярвало и му трябва един леден душ за да прогледне каква е реалността. Хората не им искат нито мерките, нито помощта, нито ваксините.
    Нека това бъде за пример на останалите правителства, които също много са си появярвали, че могат да правят каквото си искат.
  • 7 джамбаз Денисов

    56 0 Отговор
    САЩ готвят инвазия в Канада! Единствено страхът, че Путин ще им спре петрола ги озаптява! Да и големите космати тираджии, разбира се!

    Коментиран от #22

  • 8 Наркос

    53 0 Отговор
    Такава намеса само ще налее масло в огъня. Тираджийте навсякъде по света са корави, даже самото му изказване е удължило протеста с една седмица...

    Коментиран от #20

  • 9 ха ха

    50 0 Отговор
    Кметът на Уиндзор пуска заплахи, а полицай в Албърта се обръща към колегите си, че са се клели да пазят населението, а не властта. Мостчето между Уиндзор и Детройт, за което става дума пропуска дневно стоки за 450 милиона долара. До преди 3-4 дни беше останал само един отворен пункт межу Канада и САЩ. Режимът на бащата на Хънтър с трепет очаква какво ще стане с американския "Конвой на свободата". След като Метастаза изтри страницата на която се бяха организирали почти 30 хиляди души. Вчера на друга платворма бяха 52 000. За размера на протестите може да се съди и от затварянето на левичарския сайт за спонсориране на шофьорите. Блокираха им 9 милиона долара. Хората побесняха и за 3 дни събраха 7.5 млн през друга платформа на Габ. Режимът на малкото фиделче се опита да се саморазправи с платформата, но му отвърнаха, че все още няма никаква юристдикция в САЩ. В резултат се появи още една платформа за финансиране с биткойн. Явно, съпротивата срещу правителствата и банките ще мине на друга остова, ако продължават опитите на режимите на давоските наместници да ограничават свободата на хората. Хайл Шваб!

    Коментиран от #13

  • 10 Ghgh

    54 0 Отговор
    А по нашите новини отразяваха протеста с Канада с надпис отдолу "Няколко канадски тира излязоха на протест заради лошата пътна обстановка. Проверете ако не вярвате. Същите стабилки, като тия тук
  • 11 Чуденка

    52 1 Отговор
    Какъв му е проблема на този Трюдо?
    Защо не оставят хората да си направят сами своя избор? Толкова е просто.
    Защо е този зор за ваксинации притив волята на хората?
    Има нещо ненормално и гнило в този неистов натиск за ваксинации.

    Коментиран от #15

  • 12 майката на костов

    34 0 Отговор
    Абе, ако тираджиите окажат интернационална помощ на американския народ, ония с лакираните нокти в Пентагона, ще се видят в чудо!!! По някаква необяснима причина си украсяват камионите с портрети на Путин!
  • 13 Наркос

    32 0 Отговор

    До коментар #9 от "ха ха":

    Все по-интересно ще става , тираджийте правят добри пари и с тях могат да протестират бая време

    Коментиран от #25

  • 14 ДаЗдраПерМа

    28 0 Отговор
    снимката кърти мивки, тоя с ушанката е Петров или Баширов и листото обърнато. Едно време тираджиите слагаха на страничните стъкла Саманта Фокс сега гледам портрета на Путин залепили явно получават удоволствие.
  • 15 хахахахаха

    33 2 Отговор

    До коментар #11 от "Чуденка":

    Трюдо, геят Трюфо е в дълбока нелегалност, макар, че никой не го търси!
  • 16 Опълченеец

    24 1 Отговор
    МОЖЕ ЛИ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ДА ОТРАЗИ АМЕРИКАНСКА ИНВАЗИЯ?
  • 17 Историята

    29 0 Отговор
    САЩ "помагат", за да не им дойде и на тях такава блокада.
  • 18 дядото

    39 0 Отговор
    в началото ни успиваха-в западните страни е демокрация.всеки има право на избор,на осигурен жизнен стандарт,на протест и пр.и пр.да,ама не.какво става в испания,франция..а сега и в канада..демократи сте мръсници,няма що

    Коментиран от #21

  • 19 ййй

    27 0 Отговор
    даже и Сталин не е могъл да се оправи с шоферите, а какво остава за гейчо-либералистите които се пънат да управляват Америка и Европа.....
  • 20 Сам

    28 0 Отговор

    До коментар #8 от "Наркос":

    Сталин е казал, че с шофьорите никой никога не се е справил, даже и той самият. Не е зле да се има предвид
  • 21 125545

    36 1 Отговор

    До коментар #18 от "дядото":

    Излъгаха народите на соца мноооого долно! Демокрация, либерално общество, "Човешки права" - дааа, пътят към ада е постлан с лицеприятни слова, обаче само за шарани. А ние се оказахме честни и много наивни до детинщина вярващи шарани. Дънки, близалки, тоблерони, шарени копчета и топчета - мечтата на аборигена. Излъгаха ни и ни изуха и отнеха всичко. Сега сме крепостни роби, крепостни и напълно безправни. Гаден капитализъм, гаден запад.
  • 22 Памет

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "джамбаз Денисов":

    Сталин е казал, че с шофьорите никой никога не се е справил, даже и той самият. Не е зле да се има предвид
  • 23 Неразбиращ

    34 0 Отговор
    А бе ненормалници, изпълнете исканията на хората, и ще си решите проблема веднага. Те просто искат да не ги гоните със спринцовки да ги ваксинирате. Толкова ли ви е трудно това?
  • 24 Некой си

    16 0 Отговор
    Ще им пратят академията, нали!
  • 25 ха ха

    18 0 Отговор

    До коментар #13 от "Наркос":

    Като каза, че тираджиите правят добри пари и ме подсети. Напоследък следя развитието на кризата с веригата на доставки. Трябва да призная, че вероятно ще правят още по-добри пари :) Това, което правят в борбата си с режимите на Давос в дългосрочен аспект ще им се отрази добре в личен план. Просто ще трябва да им плащат повече пари за услугата. Те дори не се досещат за това, но от икономическа гледна точка по-скоро е така. Ако го осъзнаят още повече ще се мотивират... :D
  • 26 Младенов

    6 1 Отговор
    Нека дойдат танковете
  • 27 Ей смешници от факти

    27 1 Отговор
    Публикувайте точните думи на Байдън а не свободни ваши съчинения.Думите му са,цитирам(разчистите и спрете този цирк на тези идиоти по на бързия начин с всички позволени и непозволени средства)Ето това са точните думи на Байдън и това е великата им демокрация.

    Коментиран от #30

  • 28 абг

    13 0 Отговор
    В САЩ пландемията беше отменена, но явно само там все още имат независим съд, защото ако зависеше от бидона...
  • 29 Дедо Грую

    14 0 Отговор
    Истината е: Палавия трюдо с военен ескорт от канадски самолети избягва в Германия. От там кара шефа на полицията на столицата да разпръсне протестиращите, но оня му отказва с мотива, че няма ресурси. Мекокиткестия се опитва да насъска армията и от там получава отказ. Парите внесени в амерска банка 10 милиона долара, са откраднати от банкерчетата под предлог, че това е окупация, а не мирен протест. За нула време са събрани още 2 милиона долара. Щатите Флорида и Тексас подкрепят протестиращите и върховните им съдии предявяват съдебен иск към крадливата банка.
  • 30 един оптимист

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ей смешници от факти":

    Нация на войнолюбци, война на всяка цена, но не техна територия.
  • 31 дедето

    3 0 Отговор
    що ще праща войници в Източна Европа, да прати "тюлените" в Канада, че както се разбра техните не искат да се разправят с шофьорите. Нали трябва да се помага на съюзниците, а тия са баш североатлантици.