Отидете към основна версия

1 551 21

Деликатно равновесие! Киев и проруските сепаратисти се обвиняват в нови провокации

  • украйна-
  • киев-
  • луганск-
  • донецк

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна съобщиха, че сили на украинската армия са предприели две минометни атаки в Луганск

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските правителствени сили и проруските сепаратисти в източната част на страната отново си отправиха взаимни обвинения в обстрел и други нарушения на примирието на фона на нарастващите опасения от руска инвазия, съобщава Ройтерс.

Киев и бунтовниците се обвиниха за ескалацията след артилерийски и минометен обстрел през вчерашния ден.

Вчера Кремъл заяви, че е "силно обезпокоен" от напрежението по фронтовата линия и следи ситуацията отблизо.

От своя страна Съединените щати изразиха подозрение, че Русия търси претекст, за да започне война, след като получи отказ на искането си Украйна да се откаже от стремежа към членство в НАТО.

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна съобщиха, че сили на украинската армия са предприели две минометни атаки в Луганск.

Украинското правителство пък твърди, че бунтовниците са открили артилерийски или минометен огън четири пъти вчера. То обаче подчертава, че не не планира започването на офанзива срещу позициите на сепаратистите.

Киев и проруските сепаратисти воюват от осем години. Въпреки че примирието между двете страни редовно се нарушава, през тази седмица интензивността на сраженията се увеличи значително.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: