Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 12:21 1 548 21

Деликатно равновесие! Киев и проруските сепаратисти се обвиняват в нови провокации

  • украйна-
  • киев-
  • луганск-
  • донецк

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна съобщиха, че сили на украинската армия са предприели две минометни атаки в Луганск

Деликатно равновесие! Киев и проруските сепаратисти се обвиняват в нови провокации - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските правителствени сили и проруските сепаратисти в източната част на страната отново си отправиха взаимни обвинения в обстрел и други нарушения на примирието на фона на нарастващите опасения от руска инвазия, съобщава Ройтерс.

Киев и бунтовниците се обвиниха за ескалацията след артилерийски и минометен обстрел през вчерашния ден.

Вчера Кремъл заяви, че е "силно обезпокоен" от напрежението по фронтовата линия и следи ситуацията отблизо.

От своя страна Съединените щати изразиха подозрение, че Русия търси претекст, за да започне война, след като получи отказ на искането си Украйна да се откаже от стремежа към членство в НАТО.

Подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна съобщиха, че сили на украинската армия са предприели две минометни атаки в Луганск.

Украинското правителство пък твърди, че бунтовниците са открили артилерийски или минометен огън четири пъти вчера. То обаче подчертава, че не не планира започването на офанзива срещу позициите на сепаратистите.

Киев и проруските сепаратисти воюват от осем години. Въпреки че примирието между двете страни редовно се нарушава, през тази седмица интензивността на сраженията се увеличи значително.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НАТО ИСКА ВОЙНА И ПОДКЛАЖДА ТАКАВА

    31 4 Отговор
    ВОЕНОЛЮБЦИТЕ ОТ САЩ,НАТО И ОКРАИНА НАСИЛА ИСКАТ ДА ВКАРАТ РУСИЯ ВЪВ ВОЙНА. НЯМА ДА СЕ СПРАТ ДОКАТО РУСИЯ НЕ НАСТЪПИ КЪМ КИЕВ-СЪРЦЕТО НА НАЦИОНАЛ ФАШИСТИТЕ. ЩЕ ПРОВОКИРАТ ПОСТОЯНО С ДИВЕРСИОНИТЕ ГРУПИ НА НАТО-ПОЛША,АНГЛИЯ,САЩ,ГЕРМАНИЯ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 смерш

    18 3 Отговор
    Ако използваме нашенската поговорка-веднъж стомна за вода,два пъти стомна за вода,на третия път стомната се счупила!
    Прекалено се злоупотребява и от двете страни с надеждата,че всяка от тях ще спечели!
    Грешка-няма да има печеливши славянски и православни страни,нищо че украйна е наполовина католическа!
  • 5 Пламен

    5 33 Отговор
    Руски терористи са обстрелвали детска градина в Украйна. Сградата е разрушена.
    Децата са били изведени, две жени от персонала са ранени.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 300 снаряда

    23 4 Отговор
    Са паднали върху мирните граждани на Донецк само за последната нощ. Това ли е лека закачка и мирно съжителство. Чакаха руските войски да се махнат и почнаха нацистите от Киев и техните господари от Лондон и Вашингтон да убиват хората
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лллл

    3 13 Отговор
    Провокация на Русия.
  • 11 нищо ново

    2 17 Отговор
    Те и в Сирия най успешните цели на руснаците бяха Детски градини Училища Болници и жилищни квартали с цивилно население

    Коментиран от #13

  • 12 Исто{E}рик

    8 2 Отговор
    Сепаратистите. когато не са у нас, трябва да се подкрепят. Това е правилният начин другите държави да стават малки и слаби, а нашата да си остава голяма и силна. Това го знаят и другите, особено големите. Така някога разделиха Римската империя, Византийската империя, Турската империя, Съветския съюз, Югославия, отцепиха Македония, Тракия, Добруджа, Босна и Херцеговина (ако много знаят -и тях -на две!), разбиха Корея, Либия, Виетнам (там май не успяха много), подкрепят кюрди, ИД и т. н.
    Ами, ние тук си се репчим едни на други, но като се замисля, Русия май за пръв път подпомага сепаратисти (всъщност, имаше още една такава подкрепа -когато ние, българите бяхме сепаратисти в Османската империя).
    А бе, интереси, интереси, ама когато арщинът е двоен, интересчиите също отнасят четвъртития.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Елфида

    0 6 Отговор

    До коментар #14 от "Елф":

    За теб, България е чужда държава, нали?
    "чужди държави, включително България" -сам си го написал. Какво искаш от българите -да загърбят себе си ли? Нали не си фен на сепаратизма -защо тогава одобряваш отцепването на България от Отоманската империя?

    Коментиран от #17

  • 16 Елф

    2 10 Отговор
    Модератори, моля не триите този коментар! Той е свързан със статията и с темата по отношение на информационна война м/у Запада и Русия! Моля ме триите както изтрихте предишния ми коментар, това е Анри-Българска цензура!

    В коментарите е пълно с руски тролове, които се опитват да създадат фалшиво чувство за консенсус онлайн, за да почнат да си мислят българите, че новините са фалшиви, че всички всъщност вярват на Русия и че НАТО е виновно за всичко. Това е типична дисинформационна тактика на Руснаците в последните 10 години целяща дестабилизация на чужди държави, включително България. Не се връзвайте, хора!

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Елф

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Елфида":

    “Чужда държава” от гледна точка на Русия. Смешен руски трол

    Коментиран от #21

  • 18 Говедо

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "Елф":

    А пък ти вземи се отвържи от другата пропаганда,че яко са те вързали!Един мислещ човек(не като теб),винаги може да различи пропаганда от истина,още римляните са го казали:"Гледай кой има изгода"!
  • 19 Антитрол

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Елф":

    "за да почнат да си мислят българите, че новините са фалшиви, че всички всъщност вярват на Русия и че НАТО е виновно за всичко."

    Е как новините че Садам има химическо оръжие не бяха ли фалшиви, та кой пуска фалшиви новини. А новините че Асад използвал химическо и едни "Бели каски" ни разиграваха сценки не бяха ли фалшиви - след като излизаха от обсега на камерата "умрелите" се надигаха от носилките.

    Всичко е фалшиво идва ли от господарите ти.
  • 20 Човек за реализации

    0 1 Отговор
    Драги хора, запознайте се с мен, издигнете ме да стана владетел на България, няма да бъда лош !Нека да бъдим реалисти и научно доказани специалисти !
  • 21 Излагаш се

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Елф":

    Щом влизаш в обяснителен режим, логичное че си гузен.
Новини по държави: