Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 15:01 7 286 52

Разкриха точния брой на руските войници, струпани край Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • войници-
  • руски войници-
  • отбрана

Киев не възнамерява да извършва офанзиви срещу сепаратистките територии

Разкриха точния брой на руските войници, струпани край Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската федерация е струпала 149 000 военни по границата си с Украйна, заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников, цитиран от Франс прес.

"Наблюдаваме руските военни единици. Сухопътните сили са 129 000. Ако прибавим към тях войниците от флота и военновъздушните сили, общият им брой достига 149 000", изтъкна Резников. Киев не възнамерява да извършва офанзиви срещу сепаратистките територии в Източна Украйна или срещу анексирания полуостров Крим, обяви Резников. "Ние засилваме защитата си, но нямаме намерение да провеждаме каквато и да било офанзива" срещу тези територии, каза министърът по време на сесия на украинския парламент.

Украинската армия и проруските сепаратисти взаимно се обвиниха днес в нови нарушения на примирието в източната част на страната, където вчера избухна насилие на фона на опасенията от руска атака, предаде Франс прес. Властите в Киев съобщиха за 20 нарушения на прекратяването на огъня от страна на бунтовниците през нощта. Сепаратистите са преброили 27 случая, когато украинската армия е откривала огън. Вчера в селището Станица Луганска, в зоната, контролирана от Киев, са паднали 32 снаряда. Засегната е била детска градина, частично е било прекъснато електроснабдяването, каза армията.

Междувременно стана ясно, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу ще разговаря днес по телефона с колегата си от САЩ Лойд Остин по инициатива на американската страна, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната на Русия. След телефонен разговор между двамата на 12 февруари Пентагонът съобщи, че министрите са обсъдили увеличаването на руските сили "в Крим и около Украйна". Руското министерство на отбраната каза, че двамата са "обсъдили въпроси от взаимен интерес в областта на сигурността". Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков твърденията на Запада и на Киев, че Русия може да нахлуе в Украйна, са неоснователни и само нагнетяват напрежение. Русия не е заплаха за никого, изтъкна Песков.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кажете

    68 15 Отговор
    А точния брой американски войници в Европа, колко са ?

    Коментиран от #17

  • 2 Пропаганда

    42 11 Отговор
    В която и българия участва като разпространява недоказани твърдения.
  • 3 зелка

    53 17 Отговор
    Време е Украйна да разбере че Русия не им е враг, врага е в страната им, те са бандеровци!
  • 4 /////

    37 11 Отговор
    Мдааа мисирката лично ги е броил няма как иначе да знае точния брой.
  • 5 Иванушка

    31 13 Отговор
    149 000 е твърде странна, подозрителна цифра като на Форд Фиеста 1994г "нов внос". Обаче реално е на двойно и тройно повече ))
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КАМИЛА КОЯТО НЕ ВЗЕМА ДОПИНГ

    13 34 Отговор
    РУСНАЦИТЕ РАЗКАЗВАТ ПРИКАЗКИ ЗА ЛЕКА НОЩ И НЕ СТРЕЛЯТ С РАКЕТИ ПО ДЕТСКА ГРАДИНА„ ПРИКАЗКА”☝

    Коментиран от #13, #21, #36, #40

  • 8 МЮМЮН МИХАИЛ

    14 6 Отговор
    И ТОЯ АЛЕКСИЙ КАТО УКРОПА ОЛЕКСИЙ
  • 9 баба Вуна

    12 4 Отговор
    Я ги видех от балконо идат
  • 10 не може да бъде

    23 3 Отговор
    Ето така се прави,точния брой на войниците ,танковете ,датата на която ще нападнат,часът на надението ! Трябва да има също направи и график на превземането на градовете и други населени места и територии!Само така може да се успокоят всички -да има пълна прозрачност !...А сетих се ,че трябва да има данни колко ракети и снаряди ще изстрелят и колко бомби ще бъдат пуснати от руснаците и колко сгради ще бъдат съборени,.А по възможност трябва да има данни и за болници и за сватби и употреба на химическо оръжие !
  • 11 Васко

    19 8 Отговор
    Киев нищо не прави без указания от САЩ! Стига заблуда! Нито една дума, коментар, още повече действие не се пуска без указания от САЩ! САЩ и Русия си подааат топката зад останалите и им се ххилят.
  • 12 vasik atanasova

    7 6 Отговор
    те големи трепетлики а като са много и ербапи като циганите е така е учения си правят на тяхна си територия а уж се отдръпваха е какво искат сега като стоят там нека да станат 300 000 150 000 са малко
    и тяхните политици не стават за чеп за зеле
  • 13 Слушай

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "КАМИЛА КОЯТО НЕ ВЗЕМА ДОПИНГ":

    Да взима, да стрелят и да ще влезнат в окрайна, и не само там. Ще запалят целия свят. Дойде времето на най великата държава. А да ти кажа и други лоши работи ще правят. Нямаш си представа.
  • 14 2121

    25 6 Отговор
    След ,като нормален българин с що годе познания за армия, военно оборудване, разположение на войски, виждаме че руските войски са на собствена територия.Кои са агресорите и подстрекателите ,кои искат война-това са тъпите сащ.Нищо не са научили от погромите които причиниха на Корея, Виетнам, Афганистан, Ирак, от унищожаването на светските държави Сирия, Ливан ,Либия.Навсякъде бяха гонени и посрещани с отващение.Навсякъде си получиха заслуженото-смърт на тъпи американски войници.Тази престъпна страна от убийци, престъпници, извратени типове, лесбийки, гейове, джендъри ,32 пола, без Вероизповедание ,а от секти,като най-престъпните секти са -адвентисти, петдесятници, мормони ,лютерани/кюрдката, мюсюлманка , лютеранка Херо Мустафа/,камиши, еремити, адамити, катари и още и още...Е, това народ ли е-НЕ!Сега се свързват с Бандеровците ,които през ВСВ са привърженици на Хитлер. Техните потомци ,пак бандеровци заедно със Зеленски ,искат да ликвидират Окраина,където 60% са руснаци и смесени бракове между окраинци и руснаци.За тъпите сащ ,които не са народ ,а "впиянчена извратена ,брутална измет"по определението на Богомил Райнов в "Нощни булеварди"не можем да очакваме нищо свястно.Това ,което ще получат , предстои.Колкото до Луганск и Донецк те ще отидат при Русия, а след това и останалата част от Окраина.Зеленски ще бъде съден по наше мнение от международен съд, за унищожаване на окраинци и руснаци.Тъпите сащ, направиха отвратителна услуга но Окраина.За Крим,той е
  • 15 Рошко

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    Тамън това щях и аз да пиша 😂😂😂😂😂, той е книжен плъх само може да лае и сипе помия по Турция и Русия
  • 16 2121продължение

    19 3 Отговор
    Колкото до Луганск и Донецк те ще отидат при Русия, а след това и останалата част от Окраина.Зеленски ще бъде съден по наше мнение от международен съд, за унищожаване на окраинци и руснаци.Тъпите сащ, направиха отвратителна услуга но Окраина.За Крим,той е Руски от 1783 г. признат за руски от Екатерина Велика.
  • 17 Рошко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кажете":

    Да кажат само на ракетите с ядрени глави
  • 18 Димитров

    10 1 Отговор
    Има си хас
    Украйна да нападне двете републики,пък и
    Крим-самоубийство за нула време!
    Това е реалността!
  • 19 mi6osp

    11 3 Отговор
    Междувременно поради опасност от терористични актове и агресия на украинската армия, ДНР и ЛНР започнаха евакуация в Русия на децата, възрастните и жените. Вчера ДНР са разбили диверсионна група в момента, когато са готвили взривяване резервоари с хлор в Горловка. Пленени са двама украински военни - диверсанти.
  • 20 васик атанасова

    10 31 Отговор
    РУСИЯ СЕ НУЖДАЯТ СЕШНО ОТ ВОЙНА
    След 20 години управление на Владимир Путин в Русия изплува потресаваща и парадоксална истина: страната никога не е била толкова богата, а нейните жители стават все по-бедни с всяка измината година... В наши дни 62% от руснаците имат доходи, които са достатъчни само за храна и облекло
    русия терор разруха реформи и така до безкрай

    Коментиран от #22

  • 21 123

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "КАМИЛА КОЯТО НЕ ВЗЕМА ДОПИНГ":

    На която прозорците са здрави , следващият път бандерите да се постараят повече за да може някой да им повярва
  • 22 1944

    14 7 Отговор

    До коментар #20 от "васик атанасова":

    Ти за България ли говориш, след 30 години колониално управление
  • 23 Урюрвкос

    14 2 Отговор
    лесно намерих в гугъл карти тази детска градина, тя е перпендикулярно на булеварда а всички блокове са успоредно. Там където е ударена до границата със сепаратистите по права линия е 7,45км а продължението на линията до руската граница е 14км. Минохвъгачка от 8км не може да я удари странично би трябвало през покрива да влезе мината пък и 8км е голяма дистанция. Дупката на стената е почти метър а стъкления абажур над нея е цял. Много съмнителна работа.

    Коментиран от #37

  • 24 Пламен

    8 13 Отговор
    Русия има лош и по лош вариант.
    Първият е да отстъпи, вторият, да затъне в Украйна.
    Кадри от Беларус показаха камарите с отпадъци и празни бутилки водка които оставят

    Коментиран от #27

  • 25 ФЕЙК

    4 1 Отговор
    Малко НЕ ТОЧНИ ЦИФРИ представя у-краинският министър. Точните са съответно 128 999 и 148 999 СЪЩО КАТО ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНИТЕ, за по-голямо доверие на клиентите в случая клиентите на фейкове!
  • 26 Хехе

    10 2 Отговор
    Кога и как успя да мине покрай цялата граница и да ги преброи?! А кой трябва да преброи украинските войници струпани около Донбас и руската граница?! Украинците да не би да си стоят по казармите? Кой стреля сватбарски всеки ден и нощ по градове и села в Донбас? Кой провежда диверсии и изби именитите командири в Донецк?
  • 27 mi6osp

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "Пламен":

    Русия ще ползва трети вариант:няма да навлиза в Украйна, но няма и да отстъпи с войските си. Русия има достатъчно модерни оръжия, с които да защити ДНР и ЛНР от руска територия. И заплахата от признаване на Новорусия ще е непрекъсната.Така светът ще се увери, че всъщност шестмесечната пропагандна кампания на НатО с руската агресия е била само прикритие на подготовката на украинска агресия в Донбас.
  • 28 az #Контрапропаганда

    8 3 Отговор
    В ЛНР и ДНР официално призоваха всички жители, които не са ангажирани в поддържането на важни за функционирането на инфраструктурата дейност, в охраната и поддържането на реда на териториите на републиките и не са мобилизирани за отбрана да се евакуират спешно на територията на РФ! Очевидни в следващите часове Киев ще атакува.

    Коментиран от #29

  • 29 mi6osp

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "az #Контрапропаганда":

    Двете републики евакуират населението около границата с Украйна по две причини.
    Първата е за да не позволят на Украйна да го ползва за жив щит.
    Втората е да позволят на Русия да удря там със системите за залпов огън и с артилерия , без опасност от цивилни жертви.

    Коментиран от #38

  • 30 Ххохълът...

    2 0 Отговор
    Най накрая ,ни разкриха.!.Язък за дегизацията.
  • 31 Министерство на Истината на Говедария

    4 2 Отговор
    НаЩе врачки фърляха на кукуруз, боб и утайка от кафе и единодушно разкриха точния брой вУйници на врага, дата и час на нападението. Няма да ги обявим, защото са от основно значение за националната ни сигурност.
  • 32 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    4 1 Отговор
    ДОИЧЕ ЗЕЛЕВАТА ДЕНИЦА НЕ СПИРА С ТАЯ УКРАЙНА,ТЯ Е ЦАРИЦА ПРОПАГАНДАТА
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 hmhmhm

    4 1 Отговор
    не е вярна тази цифра ! непреброени останаха следните - още 6 войника в тоалетната по дълга процедура, две карета белот под един навес зад дървата и един неизтрезнял от оня ден (в един треволяк се разбужда) ...
    Браво , Денка ! супербой си !
  • 36 Тъпанар

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "КАМИЛА КОЯТО НЕ ВЗЕМА ДОПИНГ":

    я отвори карта и виж къде се намира Крематорск където е тази детска градина и виж на колко километра е от фронтовата линия между ДНР и ЛНР и Украйна,че са над 90 километра.Я кажи коя е тази гаубица,защото казаха че е 122 милиметров снаряд точно украинците която може да го прати там и да паднат два снаряда един в двора и един в сградата и да направи само дупка в сетента и няколко съборени тухли.Явно не си ходил в казарма за да знаеш,че един такъв снаряд ще събори не само градината но и всичко на около в радиус от няколко десетки метра. Аман от тъпанари.Това си е чиста провокация от украинска страна и две мнения по въпроса за мислещи и разсъждаващи няма.За такива като теб дето се ловят като шаран на ръждив пирон може и да са истина.
  • 37 Аз пък сутринта

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Урюрвкос":

    по новините разбрах,че градината която показват е в Крематорск,та гледах растоянието до границата на съпикосновение е между 80-90км.. Иначе работата е повече от съмнителна,защото снаряда който обясниха че е паднал нямаше да остави дупка в стената,а всичко на около щеше да е изравнено със земята,а то само дупка и паднали тухли.Просто лъжи украински бандеровски.И една жена от интервюираните каза че е видяла снаряда как лети към стената.Доста се за чудих как може някой да види снаряд освен ако не е на забавен кадър,но те бандерите тъй са им казали да лъжат.
  • 38 стоян

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "mi6osp":

    До 29 ком -другарю -ти мислиш ли че украинците нямат установки за залпов огън и ракети със среден и дълъг обсег които да стигат до Москва -а изстреляни в залп 200 ракети към Москва поне 100 ще ударят града

    Коментиран от #42

  • 39 Kcaniba

    6 2 Отговор
    Кто са толкова ербап хохлите, да пратят бандерите срещу руската армия, като знаят къде са и колко са!!!
  • 40 Якамила якасмиларя

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "КАМИЛА КОЯТО НЕ ВЗЕМА ДОПИНГ":

    Казяшка партенка

    Коментиран от #46

  • 41 Марков

    5 0 Отговор
    1. Защо броят само руски войници, а не броят украински.
    2. Защо не съобщават брой снаряди и мини, изстреляни от украински военни. И кой е започнал първи.
    С тази атакувана детска градина станахте за смях. Каква дупка, сякаш къртена отвътре с топор и отвън разхвърляни строителни елементи от обшивката на сградата
  • 42 баба Пена

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "стоян":

    Стоенчо,бабиното,принципно си парв,когато става на въпрос да обстреляш град и цивилно население,но имай предвид че тези украински установки ще бъдат унищожени от руските ВКС още в първите минути на евентуален конфликт,вдяваш ли бабиното,а обратното няма как да се случи

    Коментиран от #48, #50

  • 43 Елф

    4 5 Отговор
    В коментарите е пълно с руски тролове, които се опитват да създадат фалшиво чувство за консенсус онлайн, за да почнат да си мислят българите, че новините са фалшиви, че всички всъщност вярват на Русия и че НАТО е виновно за всичко. Това е типична дисинформационна тактика на Руснаците в последните 10 години целяща дестабилизация на чужди държави, включително България. Не се връзвайте, хора!

    Коментиран от #45, #49

  • 44 Сивата чапла / گرين هيرون

    3 1 Отговор
    Зеленски не е спрял да тормозят и Донбас и Луганск.
    Тоя клоун, който спечели изборите с тотално коварна лъжа, включително има записи от шоуто му,
    в което определено го играе русофил, а се оказа жалка подметка.

    Излъга украинците, които реално искаха сближаване с Русия.
    И тормозът от 2014 продължава.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 АнтиЕС

    1 0 Отговор
    А може ли поименно?
  • 48 Жоро

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "баба Пена":

    Да предположим, че не бъдат унищожени и бомбят Москва ми после знаем какво се случва с бомбилите! За справка мустака от Берлин които се отрови в бункера си.
  • 49 Жорето

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Елф":

    Кой да е виновен!? Путин ли е пратил инструктори в Украина да правят провокации с тежко оръжие?
  • 50 Истината

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "баба Пена":

    А украинската ПВО какво ще прави? Защото Украйна разполага със същите ракетни комплекси които ги имат и руснаците, технология останала от СССР!

    Коментиран от #52

  • 51 Дедото

    1 1 Отговор
    Все пак да напомня на някой другари, че сме съюзници съд страните от НАТО начело със най мощната армия в света САЩ. Русия е агресор които е вреден за България и останалия свободен свят. Никой не обича Русия и нейната агресивна и корупционна политика.
  • 52 Ами, не

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Истината":

    не разполага с нищо от това, което има Русия. Разполагат с допотопни оръжия и ракети от когато бяха с руснаците. Собствени нямат. Самолетите също са им със старите авионика, като нашите мигове, а това ги прави лесни за унищожение. Краварите и англосаксите им дават оръжия предназначени за утилизиране от които ще печелят пари. Украйна вече дава фира и ако не я спрат отива директно в пределите на Русия.
Новини по държави: