Отидете към основна версия

3 084 61

Берлин предупреждава: Невъзможно е да се определи пълната цена за възстановяването на Украйна

  • германия-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • кристиан линднер

По-рано този месец финансовите министри на Г-7 договориха икономическа помощ в размер 19,8 млрд. долара за бившата съветска република

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Невъзможно е да се определи колко ще струва възстановяването на Украйна, която в момента се е концентрирала върху това да отблъсне съветските войски. Това предупреди днес германският финансов министър Кристиан Линднер, цитиран от Ройтерс.

Предоставянето на възстановителна помощ за Киев не е отговорност само на Европа, но и на международните организации, допълни той след заседанието на министрите на финансите от ЕС.

Германия ще предостави на Украйна кредит от 150 млн. евро, съобщи днес държавната банка за развитие Ка еф Ве (KfW), цитирана от ТАСС.

Институцията е подписала кредитното споразумение с министерството на финансите на Украйна от името на германското правителство. Програмата за извънредна икономическа помощ за Киев е предназначена има за цел да осигури ликвидни средства за украинските власти за изплащане на социални разходи, включително пенсии и заплати на служители в училища и медицински учреждения, както и за поръчване на лекарства.

По-рано този месец финансовите министри на Г-7 договориха икономическа помощ в размер 19,8 млрд. долара за Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: