Тема: Украйна

24 Май, 2022 19:34 6 876 79

Украинска разведка: Путин избра най-тъпия и брутален вариант

  • кирило буданов-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Кирило Буданов потвърждава информацията, че руският президент Владимир Путин е болен от рак, освен няколко други сериозни заболявания

Украинска разведка: Путин избра най-тъпия и брутален вариант - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Активната война в Украйна ще приключи до края на годината, като през август месец ще настъпи обрат.

Това е един акцент от интервюто на ръководителя на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна бригаден генерал Кирило Буданов за "Украинская правда", в което той говори и за избора на руска тактика, за здравето на Путин и за възможностите за преврат в държавата агресор.

Преди седмица в интервю за чуждестранни медии Буданов заявява, че активната фаза на войната ще приключи до края на тази година, сега обяснява и подробности за очакването август месец да настъпи повратен момента - тогава количеството въоръжение, доставено на Украйна, ще е вече в значителни количество. От момента на обявяването на доставките до момента на реалното му използване има етапи, които отнемат известно време.

"Ето защо, за съжаление, до август количеството оръжия, необходимо на войските, няма да бъде в значителни количества. От август всичко това ще бъде във военните части и ще се използва активно във военни действия...Защото сега катастрофално ни липсват тежки въоръжения.

Русия има ресурси да води война една година, до края на годината трябва поне да влезем на територията на Крим

На въпрос под каква форма ще продължи войната, Буданов заявява лаконично "достъп до нашата административна граница. Това ще бъде краят на нашата война." Отказва повече подробности.

На втори въпрос как може да свърши за Украйна, Буданов отново отговаря "с връщане на окупираните ни територии", но и с уточнението "включително Крим". Все пак уточнява, че "до края на годината трябва поне да влезем на територията на Крим".

А на въпрос как ще завърши тази война за Русия, Кирило Буданов заявява две възможности - първата, смяна на политическото ръководство при формално запазване на териториалната цялост на Русия и подчертава "формалното". Войските ще бъдат изтеглени от всички окупирани територии навсякъде по света. Окупираните територии ще се върнат в онези държави, към които по принцип принадлежат - в Грузия, Япония, Германия и т.н. И Русия ще започне да функционира като цивилизована държава. Ще започне наново, така да се каже. Ще работи известно време. Тогава само историята ще ни покаже.

Вторият вариант е да се раздели Русия на три или повече части, на независими държави. Подробности обаче в интервюто за този вариант Буданов не дава.

След като още през ноември миналата година Кирило Буданов предупреди за подготвяната от Русия атака, включително назова е времето, когато тя ще започне, днес Буданов заявява, че макар и да е имало други варианти - абсолютно реалистични и са можели да завършат зле за Украйна в краткросрочен план - Владимир Путин е избрал откритата, животинска агресия.

"Според добрата руска традиция от всички добри и лоши варианти руският цар винаги ще избере най-лошия. Така че той (Владимир Путин, бел.ред.) направи същото... от всички варианти, а имаше добре планирани варианти за такава операция, Путин избра най-тъпия и най-бруталния вариант."

Иначе, според разузнавателните данни на украинците, началото на инвазията е било по план, избран от руския президент - превземане на административните сгради на Коев до ден 3, активна военна фаза до 10-тия ден и унищожаване на всяка военна съпротива на територията на р. Днепър, макар и не на цяла Украйна, нов лидер, изцяло контролиран от Русия, който да провежда политика, която да удовлетвори Путин. Буданов заявява, че дори в първите дни бившият президент Янукович е бил доближен до украинска територия, в Минск, за да бъде включен в плана за легитимиране на временно правителство. "Глупави мисли понякога се появяват в умовете на хората. По някаква причина те вярваха, че на Янукович ще се гледа по-добре от всеки друг."

Според Кирило Буданов лично Путин е взел решението и никой не е имал голямо влияние върху това.

За "другите варианти" Буданов е по-лаконичен, дори заявявайки, че не желае да дава идеи и шанс да се повтаря това, което е могло да се направи, но посочва "хибриден вариант" - комбинация от активни действия и информационна политика. Например, рядко се ускорява процеса и напрежението в Донецк и Луганск, сяда се на масата на преговорите, целенасочено се повишава напрежението, включително с няколко удара с прецизни оръжия, създава се атмосфера на хаос в страната, която под натиск е принудена на подпише определени условия.

Самият Путин е взел окончателното решение за започване на военни действия около 15:00 часа на 23-ти февруари, до обяд на 23-ти все още имаше някакви колебания, приготовления и до тази дата той е можел да използва всяка опция.

За план Б на руската инвазия

Сега Русия мисли как да превърне поражението си в "победа", на Буданов смята, че общата идея не се е променила и Путин се нуждае от цяла Украйна, не се интересува от нито една част като част. "Плановете обаче не са се променили и, за съжаление, няма да се променят, докато не сложим точка на въпроса за Путин и Русия, какъвто съществува днес - заплахата за целия свят, особено за европейския континент, ще продължи."

Според украинското разузнаване обаче руските власти в Херсон май вече са се отказали от провеждане на референдум в Херсонска област, виждайки, че хората ще се го саботират и няма да се поддадат на влиянието. Така че сега се работи по други варианти, напр. присъединяване само по искане на "временното ръководство" към Крим и преименуване на областта на Таврия.

Русия вече подготвя общественото мнение т.нар. "специална операция" да приключи победно, достигайки административните граници на Луганск и Донецк и запазвайки Херсонска област и може би част от Запорожие. Според Буданов изпълнението на план Б обаче няма да е успешно.

Кирило Буданов потвърждава информацията, че руският президент Владимир Путин е болен от рак, освен няколко други сериозни заболявания. "Но не си струва да се надяваме, че Путин ще умре утре. Има още поне няколко години. Харесва ли ви или не, вярно е."

По отношение на психоемоционалното състояние на Путин, Буданов смята, че Путин е объркан, до него достъп имат много малко хора. На въпрос дали руският президент получава обективна информация за ситуацията на фронта, украинският разузнавач смята, че тази информация е много ограничена, тъй като признаването на поражения и грешни изчисления на първо място е страшно за изпълнителите.

В различни периоди Путин е подготвял наследник, вече е имало няколко такива, но той вероятно се страхува да подготви сериозно такъв, осъзнавайки, че в хода на подготовката този наследник може да поиска да седне на стола по-рано, отколкото самият Путин иска. Следователно той държи всички на определено разстояние и вярва, че ще управлява вечно. Но няма да е така, а Буданов посочва съдбата на всеки един диктатор от XX-XXI век - Ирак, Югославия, Либия - класически примери за диктатори, умират против волята си. "Всички завършиха по един и същи начин и Путин ще свърши по същия начин."

Срещу Путин е имало атентати, но няма публична информация за това. Буданов разполага с информация за опит за покушение по линия на представители на Кавказ, преди около два месеца.

Буданов отрича някога да е предричал преврат в Русия. "В Русия открит преврат е невъзможен. В сянка - това е реално, сянката е истинска". Недоволството ще расте, но недоволството на хората в Русия не е интересувало никого преди, нито сега. Финансовият кръг около Кремъл обаче е загубил много заради войната и те търсят изход от ситуацията, а най-лесният изход е ад заменят Путин с друг и да се направи опит да се прехвърли вината изцяло на него.

Кой стои в тази сянка, Буданов отказва да посочи имена, но изброява сфери - военните (които имат реални данни за загубите и не горят от нетърпение да продължат битката), специалните служби (някои от които са подкрепили започването на инвазията, дори и за да прикрият минали злоупотреби и източване на пари през Медведчук, други са хранили мечтата да превземат Киев за три дни), най-ясно обаче загубите се усещат от бизнеса - те са категорично против и искат да спрат всичко по някакъв начин, тъй като губят пари, а това са много пари, но не смеят да кажат открито на Путин за това.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ггггггт

    56 21 Отговор
    DIE WELT:
    Кисинджър- пред Световния икономически форум в Давос
    Кисинджър предлага Украйна да отстъпи малко територия на Русия!
    Украйна трябва да се съгласи на преговори при условията, определени от Русия!
    Украйна трябва да започне преговори, „преди да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими“!

    Така казва ветерана на американската политика, бивш съветник по националната сигурност и бивш държавен секретар Хенри Кисинджър.

    тия работи са много важни,но явно не и за нашата пропаганда,която усложливо пропуска дори и да спомене ...

    Коментиран от #62, #64

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Айде пак

    74 29 Отговор
    приказки от хиляда и една нощ. Хехе. Тъп, нетъп начин, важен е крайният резултат. ЕС като са нетъпи скоро гражданите им ще ровят по кофите.

    Коментиран от #11, #15

  • 5 Баба Ванга

    61 21 Отговор
    И шо ше стане Август месец? Август ке има първия граничен пункт между Новорусия и Украйна, останалото от Украйна.
  • 6 ДОСТ

    52 22 Отговор
    БУДАЛОВ. ПИЙ СИ ВОДКАТА И ЛЕГАЙ ДА СПИШ АРКАДАШ. ПУТИН СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. ДА Е ЖОВОТ И ЗДРАВЕ ЩЕ СЕ ВИДИМ В БАНИЧАРНИЦА.
  • 7 Опонент

    52 22 Отговор
    ✔✔"до края на годината трябва поне да влезем на територията на Крим".✔
    😜"Рибата е в морето, а той слага тиганя върху огъня" твърди народната мъдрост в такива случаи.😜

    Коментиран от #27

  • 8 Хммм

    75 30 Отговор

    До коментар #3 от "Руснак":

    И в какъв капан са го вкарали Путин? Рублата поскъпва, търговийката с Китай, Индия и арабелите процъфтява, светът се освобождава от доларовите активи, скоро Украйна ще е част от матушка Русия. В същото време америкосите и европитеците са на прага на мизерията. Дори щатските милиардери са по-бедни днес. Печели само щатската военна индустрия. И какво от това?

    Коментиран от #12, #54, #63

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДОСТ

    40 18 Отговор
    БУДАЛОВ. ПИЙ СИ ВОДКАТА И ЛЕГАЙ ДА СПИШ АРКАДАШ. ПУТИН СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. ДА Е ЖИВОТ И ЗДРАВЕ ЩЕ СЕ ВИДИМ В НЯКОЯ БАНИЧАРНИЦА.

    Коментиран от #31

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Данката

    35 6 Отговор
    Истината е най-големият враг на държавата. - Джоузеф Гьобелс
  • 14 Ами ...

    11 15 Отговор
    Нещо такова ще стане.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Поп Кръстю

    55 23 Отговор
    Ще мечтаете много. Русия е голяма държава има много ресурси нефт , газ, полезни изкопаеми ,злато ,никел идруги които Европа ги няма. Европа само печати милиарди евро даги раздава като заеми на европейските държави . Дали имат покритие тия милиарди евро кадето ги раздават като топъл хляб. Като излезе истината на яве Европейския съюз веднага щесе разпадне.

    Коментиран от #20

  • 17 базаналогов мародер

    19 53 Отговор
    Войната ще приключи след,като украинската армия започне да връща в
    Русия по 2000 освободителя на ден без ранените.
    За сега се движат по около 300-350 на ден.
    Това говорят военните анализатори помежду си.
    За съжаление новото оборудване се бави,че да свършва тази война.

    Коментиран от #35

  • 18 Монгола

    47 19 Отговор
    Кхмерите на Зеленски унищожиха Украйна!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ами ...

    19 2 Отговор

    До коментар #16 от "Поп Кръстю":

    Остави тава попе, а кажи кой предаде Левски?
  • 21 Ами ...

    10 20 Отговор

    До коментар #19 от "Иванушка  🇷🇺":

    Смени дилъра.

    Коментиран от #22, #30

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 1234

    46 15 Отговор
    Мечтите са безплатни, но когато нямат връзка с реалността се говори за лудост или болестно състояние. Също така речите на Укро пропагандата са 1:1 с тези на Хитлеристите докато Съветската армия ги отупваше по фронтовете и ги връщаше към Берлин, "Ще Ще Ще" и накрая Хитлер КАПУТ. Ето така ще свършат мечтите и на този синковец.
  • 25 Аз пък

    16 5 Отговор

    До коментар #23 от "Терминатор 🇺🇦":

    на този на Клинтън и Буш. Всеки си има мечта.
  • 26 Слава Кокаина

    36 15 Отговор

    До коментар #3 от "Руснак":

    За да си представиш колко много Русия е страдала ще ти дам еднин нагледен пример: ако разрешеш луната на две, през средата и я наложиш върху Русия то тя няма да докосне нито една граница на Русия. Та бая страдания са били ама за НАполеон, Хитлер.... всеки век някой се опитва да я накара да страда.... ама всички знаем как приключват страданията
  • 27 Интересно - а пък Зеленски каза,

    32 9 Отговор

    До коментар #7 от "Опонент":

    че влизането в Крим е невъзможно... Поне в това е прав...
  • 28 И кое от казаното

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ами ...":

    няма доказателства?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ако се окаже прав,

    8 8 Отговор

    До коментар #21 от "Ами ...":

    ще се извиниш ли? Това за дилъра впрочем можеш да го кажеш на съветниците на Зеленски. За него не знам, може да е попаднал на човек...
  • 31 САРМАТ

    28 11 Отговор

    До коментар #10 от "ДОСТ":

    ПРИЯТЕЛЮ,ТОЯ НЕ Е САМО НА ВОДКА.
  • 32 хахаха

    26 12 Отговор
    Много букви....и глупости. Тоз Будаланов ще види Крим само на снимка. Както Донецка, Луганска, Запорожка област.. Херсонска, Одеска, Николаевска и Харковска също...

    Коментиран от #65

  • 33 единия ще падне

    24 10 Отговор
    Русия или Украйна трябва да спечели Крим и Донбас. Ако загуби и черно море Украйна ще се разпадне.
  • 34 Плашимир

    11 5 Отговор

    До коментар #23 от "Терминатор 🇺🇦":

    А на Кадиров? Или не ти се вика: Ахмат сила! Ама моля ви се господине...Ахмат сила.

    Коментиран от #56

  • 35 ле ле

    22 10 Отговор

    До коментар #17 от "базаналогов мародер":

    Това говорят западни военни анал- лизатори
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Аанатоли Стайков!! Украинската разведка

    24 11 Отговор
    Казала:фейкове и лъжи по Украински!
  • 38 Урюрвкос

    20 10 Отговор
    тоя чака тежко оръжие но явно незнае че всички мостове по които може да мине техника над 50 тона са повредени и работят горе-долу тези до 20-30 тона
  • 39 Аанатоли Стайков!! Украинската разведка

    12 10 Отговор
    Казала:фейкове и лъжи по Украински!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Тиквата е нищожество

    25 11 Отговор
    Ако Путин е избрал най-тъпия вариант ,то тогава за зеленски какво да кажем.В света няма друг такъв прецедент.
  • 42 Мим

    17 12 Отговор
    Тоя будалов какво прогнозира за живота на Путин.Както си иска да го представя,това не му помага,ако не този Путин друг ще се намери ,но Украйна ще бъде руска.Само че будалов може доста преди Путин да е на онзи свят...
  • 43 ФИНЦИ

    20 13 Отговор
    ЕИ ТОВА Е ПРОПАГАНДА НА ТОВА МИ СЕ ВИКА ФАЛШ НОВИНИ САМО СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАТ НЕЩАТА ---- ПУТИН Е ВЕЛИК И РУСИЯ Е СИЛНА ПРОСТО СИ ИГРАЯТ С МИШОЦИТЕ ОТ УКРАИНА И ДО МЕСЕЦИ ЩЕ СЕ ПРИКЛУЧИ

    Коментиран от #72

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кви ги мислят, а кво ша стане...

    11 12 Отговор
    Как ще приключи кариерата на Зеленски...според французите!!!
    https://fakti.bg/world/681079-kak-shte-prikluchi-karierata-na-zelenski
    ...
    „В момента има няколко сценария за крайния изход на Зеленски. „Садам Хюсеин“: залавяне и екзекуция след съдебен процес. „Николае Чаушеску“: арест, след това съкратена екзекуция. „Осама бин Ладен“: екзекуция по бърза процедура. „ Адолф Хитлер“ : самоубийство в опит да се избегне правосъдието.....
  • 49 В.В.П.

    7 10 Отговор
    Тая военна операция ,Рф,ще я влачи с години,20,30 може би ..Както Е Израел и Палестина..Ще я мачкат ,умната и красива И.срайна.. Защо??.Някой ще отговори ли,защо се реши Путин на тоя ход.Българите били роми..!.Хаха И защо Джо ,деме.цията не напада Русия.?.
  • 50 Руските тролове в паника

    12 17 Отговор
    Ахахха много се уплашихте бе, бързо пишете колко велик е Путин и Расия е най могущата безаналогова армия, че туко виж войната приключила и вие сте на губещата страна хахаха
    Много сте притеснени нещо, всичко звучи много логично в това интервю, нали?
    Човека не е случаен, предвидил е няколко хода на Путин досега ;)
  • 51 Матей

    12 8 Отговор
    Тоз пак е откраднал на боса от бялото:)))
  • 52 Мокрите

    14 7 Отговор
    Сънища на един фантаст.
  • 53 Анавв

    13 9 Отговор
    Украинска разведка - смях ! От един месец Наришкин от руското разузнаване говореше за амбициите на Полша към Украйна ,което звучеше не сериозно, но това е факт !
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 БТР-56

    6 6 Отговор

    До коментар #34 от "Плашимир":

    Хахаха, Ахмак сила! Брадат Ахмак ще се бие в тик-ток боеве за православната вяра - тая глупост я казала Ванга, според руската пропаганда...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 123

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хммм":

    А, ти купи ли си рубли ?
    А ти записа ли комунисссс
  • 64 В.В.П.

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ггггггт":

    Интересно.
  • 65 123

    12 11 Отговор

    До коментар #32 от "хахаха":

    Рф и вие продажните русороби ще гледате Украйна само на снимка . Може би ,ако си намерите работа там по възстановяването . Тъкмо ще разберете какво биха направили руските орди с нас , ако решат да се отбият в БЪЛГАРИЯ .
  • 66 Руски Варвари

    10 4 Отговор
    А колко продажници в България ,елате в руския рай български продажници ,ще останете доволни и хлабави
  • 67 Лейче

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Лея 13":

    Та са просто продажни душици служещи на чужди държави
  • 68 111

    5 5 Отговор
    Тоя вече е безработен, но просто още не го знае. И после, в някоя психиатрична клиника, ще продължава да бърбори, че е шеф на разузнаването на несъществуваща държава, граничела някога на изток с Русия.
  • 69 Живко

    5 2 Отговор
    То отдавна се знаеше ,че ще свърши като Милошевич.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Мдааа Дааа ... Молодец

    5 5 Отговор

    До коментар #74 от "Лея13":

    Шефа на украинската разведка се обажда на Наркоманчето и докладва:
    Вчера тайно и лично бях на Червения площад и се и3cpax в знак на протест против терориста Путин...
    Еее не те ли арестуваха? - пита Зелински.
    Да бе ще ме арестуват, аз не съм си свалял ГАЩИТЕ!!! - отговаря Генералчето.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ггпплл

    1 4 Отговор
    зеления е навални №2 изперкал боклук
  • 78 ьььььььььь

    1 5 Отговор
    Колко ли са платили и на тоз парцал
  • 79 Ани

    2 1 Отговор
    Русия е бавно-развиваща се държава със затихващи функции.
Новини по държави: