Отидете към основна версия

1 552 15

Ердоган: До края на годината Турция ще изготви план за действие в сферата на климата

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • глобално затопляне-
  • климат-
  • климатични промени-
  • партия на справедливостта и развитието

Държавният глава отбеляза, че благодарение на модернизацията в енергийната сфера Турция е успяла да намали обема на вредните емисии, изхвърляни в атмосферата до 100 милиона тона годишно

Снимка: БГНЕС/ЕРА

До края на годината Турция ще изготви Стратегия и план за действие в сферата на климата, който ще бъде използван за основа на дългосрочната политика на страната в сферата на екологията. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Турция е на пето място в Европа и на 12-о в света по извършвани дейности в сферата на възобновяемата енергия, каза снощи турският лидер, който говори на Форума на водещите икономики за енергетиката и климата, състоял се във виртуален формат.

Ердоган отбеляза, че благодарение на модернизацията в енергийната сфера Турция е успяла да намали обема на вредните емисии, изхвърляни в атмосферата до 100 милиона тона годишно.

Ердоган изтъкна, че войната в Украйна още веднъж е показала значението на енергийната сигурност. Той изтъкна, че енергийната ефективност, преминаването към използването на чиста енергия са част от енергийната безопасност.

Турският президент подчерта, че Турция е готова за сътрудничество с всички партньори в процеса на преход към използването на чиста енергия и борбата с промяната на климата. Той каза, че екологичните проблеми и промяната на климата са общи проблеми за цялото човечество и призова към глобална солидарност в този контекст.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: