20 Юни, 2022 20:53 1 616 11

Турция призова ЕС да спре нехуманните практики спрямо мигранти

  • гърция-
  • турция-
  • егейско море-
  • мигранти-
  • бежанци

Работим по 24 часа седем дни в седмицата, за да помагаме на нелегалните мигранти и най-вече, за да не умират хора, посочи служител на турската брегова охрана

Турция призова ЕС да спре нехуманните практики спрямо мигранти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция призова ЕС, в частност Гърция, да бъдат прекратени нехуманните практики спрямо мигранти, предаде в. "Дейли Сабах".

Командването на турската брегова охрана съобщи днес, че от 2020 г. досега са били спасени 33 964 нелегални мигранти при общо 1295 случая, в които екипи на гръцката брегова охрана са ги изтласкали от гръцката граница.

Турската брегова охрана отправи призив към Гърция и ЕС да действат в съответствие с международното право и да спазват човешките права.

Работим по 24 часа седем дни в седмицата, за да помагаме на нелегалните мигранти и най-вече, за да не умират хора, посочи Хасан Бас, служител на турската брегова охрана.

В доклад на Службата на турския омбудсман се казва, че в 98 процента от случаите, в които гръцката брегова охрана е изтласкала мигранти, хората са били измъчвани или са се сблъскали с много лошо отношение. В документа се посочва, че 88 процента от мигрантите, стигнали до гръцката граница, са били бити.

Съобщава се за много случаи на кражби, както и за други посегателства, включително сексуално насилие. Много от мигрантите са били принуждавани да се събличат и са оставяни без дрехи, пише в доклада.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давай Реджеп

    8 12 Отговор
    Пускай чалмите в Западна Европа.
  • 2 Мнение

    13 10 Отговор
    Ми не ги пускайте. Така няма да има проблеми.
  • 3 ХаХаХа

    5 5 Отговор
    Министърът на имиграцията и убежището на Гърция Нотис Митаракис: 8 мигранти са изчезнали, а 104 бяха спасени на Цикладите от ветроходен кораб, който тръгна от турския бряг за Европа. Турция може да свърши по-добра работа, като работи с Европейския съюз и Гърция, за защита на човешки животи и изкореняване на контрабандните мрежи в съответствие с международното право и Споразумението между ЕС и Турция от 2016 г.
  • 4 ХаХаХа

    7 4 Отговор
    Атака срещу Турция и лично срещу турския президент беше предприета от говорителя на гръцкото правителство заради твърдения за малтретиране на нелегалните мигранти, идващи от Турция. Позовавайки се на спасяването на 108 мигранти близо до Миконос, г-н Иконому каза, че отново са спасени човешки животи, които са систематично застрашени от безмилостните турски мрежи от трафиканти. "Правителството публично поздравява бреговата охрана. Тази операция е поредният шокиращ отговор на системните клеветници. Нека тези, които много лесно упражняват безразсъдна критика, видят фактите. Гърция отговаря с действия на лесната критика и големите лъжи", каза той.
  • 5 Лицемерието има адрес

    10 10 Отговор
    Турция трябва да спре да изпраща хиляди мюсюлмански мигранти от Африка и Азия на смърт, на прогнили кораби и без спасителни средства, само за да станат богати мрежите за трафик, в които са замесени турските агенции, като например държавната охрана, бреговата охрана, армията, тайните служби и техните политически шефове. Това е престъпление срещу човечеството и исляма!
  • 6 ХаХаХа

    8 6 Отговор
    По отношение на натиска, упражняван ежедневно по границите на страната от нелегални мигранти, министърът на гражданската защита на Гърция Такис ​​Теодорикакос заяви, че „през последните няколко седмици в Еврос всеки ден много значителен брой, приближаващ се до 1000-те нелегални имигранти, се опитват да влязат, незаконно разбира се, в Гърция и са възпрепятствани от гръцката полиция, която има свещеното задължение, което изпълнява ефективно, да охранява границите на нашата родина, които са и границите на ЕС с Турция. Гръцката полиция е на в готовност и в много тясно сътрудничество с нашата армия, но и с гражданите на Еврос. Решени сме да не допускаме и най-малкото нарушаване на нашите граници. Има изчерпателен план от страна на гръцката полиция да реагира във всеки случай, като винаги съдейства с въоръжените сили. Това е нашата любов към родината. Това е дълг към обществото, към гражданите. Това е най-високото задължение да се защити сигурността на гръцкия народ и нашата родина. Провокативните заплахи от ръководството на съседна Турция не могат да засегнат никого в Гърция и по света. Ние сме готови, решителни сме, защитаваме границите си, гръцката полиция си върши работата по отличен начин в Еврос и където и да я викат".
  • 7 Грульо

    12 5 Отговор
    Това не са мигранти, това са нашественици, които превземат Европа.
  • 8 истина е

    8 4 Отговор
    Само два руски катера ще спрат мигранската вълна за два дена !!
  • 9 Тоз па

    12 6 Отговор
    Защо не им дават убежище в Турция питам ?Защо идват в Европа ?Защо не се заселват в държави по техни традиции и манталитет,после плачат че не ги разбираме ?Защо няма европейски граждани да чакат виза или да тръгват да работят в такива държави ?
  • 10 Така, значи

    6 4 Отговор
    Разследване на CBS разкри с непоклатими документи какво точно се случва в Турция по отношение на търговията на органи, с жертви мигранти и бежанци. Организирани банди дори публикуват реклами във Facebook, насочени към мигранти и бежанци, за да им дадат възможност да спечелят "лесни пари". Това, което беше разкрито - между другото - е, че това ужасно действие се случва нормално в турските болници, които разбира се не извършват никакъв контрол ......
  • 11 ФАКТ

    9 8 Отговор
    Турците са световни шампиони по наглост(гьонсуратлък). Техният бивш президент Тургут Йозал твърдеше,
    че Омир бил турчин-Омур, а пък Агамемнон - Ага Мемнун. И ако все пак християнските народи не се
    справят с наглия ислям, това ще го направи Китай. Тази древна цивилизация знае как да се справя с
    диваците-без излишни церемонии !
Новини по държави: