Отидете към основна версия

3 433 18

Потвърдено! Вучич, Ковачевски и Рама отиват в Брюксел

  • сърбия-
  • албания-
  • северна македония-
  • европейски съюз-
  • александър вучич-
  • еди рама

Изтъква се, че тези три страни последователно застъпват интересите на своите граждани и целия регион на Западните Балкани на всички важни международни форуми

Снимка: БГНЕС/ЕРА

След детайлни и всеобхватни консултации със сътрудници и членове на правителствата на трите страни Александър Вучич, Еди Рама и Димитър Ковачевски взеха решение за съвместно заминаване на срещата ЕС-Западни Балкани, съобщи сръбската национална телевизия РТС.

В днешния разговор на президента на Сърбия Александър Вучич, премиера на Албания Еди Рама и премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски бяха разгледани обстоятелствата, свързани с участието в предстоящата среща на върха ЕС - Западни Балкани, която ще се състои утре в Брюксел, бе съобщено от кабинета на сръбския президент.

В съобщението се казва, че лидерите на трите страни са взели решение заедно да отидат на срещата, при което са съгласувани и принципите, които ще представляват основата на разговорите с многобройните представители на ЕС, се казва в съобщението.

Изтъква се, че тези три страни последователно застъпват интересите на своите граждани и целия регион на Западните Балкани на всички важни международни форуми.

Решението за участието и съвместния подход на срещата в Брюксел представлява още една стъпка в борбата за напредък на нашите страни, но и ясен сигнал, че въпреки многобройните трудности продължаваме да даваме конструктивен принос на пътя към евроинтеграция, бе съобщено от президентството в Белград.

Лидерите на шест страни от региона са поканени на среща с лидерите на Европейския съвет, която трябва да се състои утр преди началото на редовната юнска среща на върха на ЕС, на която ще се разговаря за разширяването. На срещата няма да бъде отворен нито един преговорен клъстер със Сърбия, отбелязва РТС.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: